jueves, 19 de febrero de 2015

Editorial : VA DE SUBVENCIONS I INVERSIONS

Seguint amb l'analisi del que llegim s'ha  signat o es preten  signar/aprovar , tant en subvencions com en inversions, volem huí centrar-nos en dos entitats que coneguem com sabeu per circunstàncies personals més a fons.

Però que conste que ni parlem ni opinem en nom de ningú, sols en el nostre propi i perquè coneixem particularment del tema, com podríem parlar d'altres amb els que tinguerem especial vinculació.  

En quant a la SIUM, llegim que queda en espera perquè tè que passar per ple, el nou conveni per el qual s'aumentarà en 18.000 mil euros el montant que es rep, i que es proposa també al ple invertitr 8.000 euros en l'escola de música : Benvinguda siga ésta aportació perquè com denunciarem fa uns dies, l'humitat i el "moho" ens trauen a ballar, i sobre tot en l'auditori d'este centre, que es on a més assatjen els de percussió de seguit. I esperem que a més s'instalen els apareills d'aire condicionat que estan agafant pols des de ja fa temps.

Respecte a la subvenció en sí, seguirà seguent insuficient en comparació al que reben altres bandes d'altres poblacions, doncs en Gandia per exemple reben quasi el doble i això que de categoría musical estan prou per baix. i perquè està demostrat amb un excel.lent informe pressentat al ajuntament que el que retorna la SIUM es bastant prou més que el que rep amb ajudes. 

Però entenem que el pressupost municipal de cada ciutat es el que es i almenys s'ha començat amb esta asignació aumentada a anar acurtant déficits, esperem que este pas siga el primer de molts més passos de cara a ajustar-ho.   

I en quant a ACUDE, s'aumenta de 1.000 a 1.800 l'ajuda. Dir que es una pujada important però que com partix d'una basse baixeta seguix seguent insuficient i més donat al aument del servici en persones que es dona, més de 25 actualment, el que de moment està seguent paliat amb les extres rebudes per les paelles, obres de teatre al seu favor i altres, i sobre tot per les dos xiques asignades sis messos dins dels plan d'ocupació. Però tot açò s'acabarà i seguiran necessitant de molt més que el que rep, així que esperem poder seguir rebent ajudes de forma extraordinaria de la forma que siga, i que es puga asignar més ajuda en personal, a més de que seguisca aumentant l'ajuda ordinaria any darrere any

També entenem que es partix de poc perquè ú té que demostrar abans demanar qui és i que fà, i esta associació porta poca rodadura en comparació a altres que reben molt més ajudes, però pensem que en estos moments ja pot jusitficar i de sobra el perquè rebre més o menys, esperem també que este reconeiximent que es fa este any amb un aument d'un 80% es vega reflexat any darrere any en els propers pressupostos municipals.  

I bé, éste es el nostre modest analisi com diguen a titòl particular del que coneixem, vos animem a que ens feu arrivar la vostra opinió sobre altres ajudes a altres entitats que conegau a fons i així entre tots donarem una imatge més real de com està la situació.   

18 comentarios:

  1. Em pareix molt be.
    Es una proposta del editor o de Units?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No hi ha cap proposta, sols una opinió i hem deixat ben clar per dues vegades que de l.editor com a ciudatà que coneix en concret la situació d.estes dos associacions.

      Eliminar
  2. Amb tots els meus respectes, jo no comprenc com a la música se li pugen 18.000 euros mes del conveni i a altres no se'ls puja res. Caritas, atletisme, aceplat i moltes altres mereixen mes ajuda de la que tenen pero l'ajuntament sols ha beneficiat a un

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Compartim el que dius de poques ajudes o insuficients a altres, però es comprovable amb xifres en un magnífic dossier el.laborat pel president de la SIUM i en mans del govern, que el que li retorna en servicis la música a la ciutat es molt més que el que rep en ajudes. I no sols estem parlant d.actuacions, també hi ha que tindre en compter la llavor educativa i de formació de l.escola.

      Eliminar
    2. Totes les associacions reporten més del que reben. Però crec que Càritas. ACUDE o Creu Roja mereixen més del qué aporta l'ajuntament

      Eliminar
  3. Per que poden augmentar la subvencion a la banda i no poden augmentar a ALTRES asociaciones i ONG's.
    JJ te diners per als que vol i per als que no vol que les den.
    #JordiDimisió

    ResponderEliminar
  4. Muy poco dinero en comparacion para lo que dan a Cáritas, ACUDE o Cruz Roja , frente al dineral en deportes, que no digo que no se lo merezcan pero la diferencia es abismal, clama al cielo. Por ejemplo lo del surf, un deporte elitista y practicado por unos pocos, 500 euros, frente a los 1.800 de ACUDE por ejemplo, que ayuda a casi una treintena de familias con dependientes, o los 10.000 de Cáritas que da de comer a 400 familias o más, entre otros. Y vuelvo a decir que no es que no se lo merezca, lo desconozco, el surf, pero en comparación a otros recibe mucho más que lo que retorna sin ninguna duda.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Totes les subvencions fora. Que l'esglesia venga el seu patrimoni i el done als pobres com ha dit l'arzobisbe Cañizares.
      I ACUDE que es pose en vaga de fam a vore si finalment la Generalitat aplica la Llei de Dependencia com toca i pensa en els ciutadans. .
      I l'Ajuntament els diners que te a arreglar jardins, parcs, i pintar els senyals que es lo seu, i no a fer obres de caritat.

      Eliminar
  5. P.D: Y estoy de acuerdo con el aumento a la banda y se quedan cortos por lo que conozco como aficcionado que va de seguido a las audiciones y ve a un montón de niños y jóvenes formándose en algo bueno y mientras están ahí aparte de aprender unos valores, no están en otros lugares menos recomendables.

    ResponderEliminar
  6. Totes les subvencions fora. Si son entitats privades que s'heu paguen de les cuotes dels socios.
    i si l'Ajuntament vol algo que les contrate i s'acabat.

    ResponderEliminar
  7. Estoy de acuerdo en cuanto a las asociaciones de empresarios y comerciantes, estos tienen un interés mercantil y en todo caso colaboración como se está haciendo en la playa o el pueblo para fomentar el turismo o las compras pues ello redunda en creación de empleo e ingresos por impuestos al consumo y demás.
    Pero en cuanto a clubs y asociaciones benéficas no pues cubren una demanda social, forman jóvenes y niños, les enseñan unos valores o les dan de comer o vestir, depende del tipo de asociación.

    ResponderEliminar
  8. A compromís li interesa més subvencionar a clubs i altres on pot arreplegar més vots que a associacions católiques on la gent que les forma es més conservadora i per tant proclive a votar al PP.

    ResponderEliminar
  9. Creu roja, ACUDE i Caritas.
    Creu roja, ACUDE i Caritas.
    Creu roja, ACUDE i Caritas.
    Creu roja, ACUDE i Caritas.
    Creu roja, ACUDE i Caritas.
    Creu roja, ACUDE i Caritas.
    Els del PP no en saben altra?? I no em vingau en la tasca, feina i etc dels més desfavorits. Menys caritat i més justícia social. Que la gent és més pobra tots ho sabem i que ha sigut per culpa del PPSOE també. I estes associacions fan oloreta a PP i esglèsia i com sempre els hi ha que volen polititzar fins i tot la pobresa. Menys caritat i més justícia social!!

    ResponderEliminar
  10. Efectivament, pero la justicia social tambe li pertoca a LAJUNTAMENT. I si este no fa res que???? Ho fas tu??

    ResponderEliminar
  11. Disme tu quin esforç fa lajuntament ja que et poses aixi per la justicia social. Per la gent desfavorida DEL POBLE. Que son veins. Que fa el poble x ells? Que ho soluciine caritas a que si? Quina cuadrilla

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. L'ajuntament gasta proporcionalment del pressupost molt mes diners que gasta l'Estat del seu pressupost i això que no te cap obligació.
      L'Ajuntament ni fa les lleis, ni determina els impostos que s'aprofiten per estes coses (l'IVA, IRPF...) ni dicta com s'han de repartir els diners de l'Estat. La justicia social i els recursos es cosa de Rajoy. Deixa de dir tonteries.

      L''ajuda canalitzada a les families (aigua, llum, lloguers, llibres) des de Serveis Socials de Tavernestambé es per als veïns i families necessitades. I son molt, molts però que molts milers d'euros. ¿o es que nomes s'ajuda als veïns donant subvencio a Caritas?
      Jo voldria saber perquè d'això, de la tasca de Serveis Socials, no parleu. I ara se'n fa molta mes que en la passada legislatura. les politiques del PP ens han dut a això, al total empobriment dels espaanyols. Però això, que es destinen mes diners a Serveis Socials, no vos interessa i no ho parleu.

      Per cert, Enrique tampoc ha parlat mai d'això. Pregunta els diners destinats en pressupost a Serveis Socials PER TOTS ELS CONCEPTES que igual es quedeu amb la boca oberta.

      Tu no tens idea del que parles ni saps res. I ausades que sou bona quadrilla els del PP: de lladres de l'erari public (Gurtel, Noos, Formula 1...) i damunt desconeixedors del que parlen. I dobermans de la política en no tindre arguments

      Eliminar
  12. Tota la raó tens. Però has pegat en pedra. Els del PP a soles? Ja ni ha que s'apegat també. Estos no en sabem altra. I el poble fet un desastre i estos sense ganes d'aprovar cap euro per arreglar algunes cosetes. De vergonya.

    ResponderEliminar
  13. Clar que soc del PP. I li tornare a votar xq jo vull vore el meu poble duna altra manera. Amb mes futur, amb mes treball, i no com la deixat el bloc. Exactament aixi, deixat que dona pena. Que no vegueu que no hi ha alegria ninguna? A vore si sacaba esta tristor ja

    ResponderEliminar