martes, 10 de febrero de 2015

Editorial : MÉS TAVERNES ?

Llegim en els blogs de Gandia que Compromís, Esquerra Unida, Esquerra Republicana i altres independents d'esquerra han arrivat a un acord per a baix el nom "Més Gandia" compareixer junts a les locals. 

Així , en els dos primers llocs anirà gent nacionalista i en el tercer el líder d'Esquerra Unida, un altra nacionalista de quarta i fins al quint no hi ha un independent. 

Llegim que tractaran de llevar-li la hegemonía de l'esquerra gandienca als socialistes. 

I ens preguntem si en Tavernes pot passar el mateix.

El que es clar es que llevar-li la hegemonía al PSPV no sería ací un objectiu, Compromís ja ho ha aconseguit des de fa quasi quatre anys i no es vislumbra el contrari, per contra, es vislumbra que aumente dita hegemonía de l'esquerra. 

I sobre confluir fa unes setmanes ja vos diguerem el que sabíem, i que es que des de Compromís negen qualsevol contacte, Esquerra Unida impulsa un dels dos Guanyem i que ERPV està desfullant la margarida entre els que estan per la llavor de concurrir amb el Guanyem de Bononad i demés, els que s'opossen complétament (ens consta personalment que hi han) i els que volen anar de nou asoles. I inclús alguns "acordar" amb karina.

De totes formes tampoc es la mateixa la situació com sabeu ací que en Gandia, i en tot cas l'acord ací sería pensem per a tractar d'assolir una majoría absoluta que li permetera a Jordi Juan no estar somés al que està somés en estos mateixos moments. 

Algú  sap algo nou ? Gràcieeeeessss ... 

18 comentarios:

  1. Segurament l'acord de Gandia s'ha fet a nivell comarcal i pot ser es repetixca a tota la Safor per frenar a Podemos.

    ResponderEliminar
  2. Si ací no s'ajunten i fan MÉS TAVERNES tornarà a guanyar el PP.
    Millor fer el pacte abans d'eleccions i agrupar vots de l'esquerra que fer-lo despres.

    ResponderEliminar
  3. Es la única forma de que Jordi Juan consiga una mayoría absoluta que le permita gobernar porque si no la consigue puede encontrarse con ser alcalde pero no poder gobernar dadas las malas relaciones con la oposición como ocurre ahora mismo que no puede sacar adelante sus presupuestos.

    ResponderEliminar
  4. No crec tinguen rés en marxa perquè els comunistes van diguent per ahí que tremole Jordi perquè tenen una llista molt bona que quant es conega ...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. En serio? Se sap algo més?

      Eliminar
    2. Jo de contribució pague igual o més que abans. A vore aixína que ens interesa a la gent el IBI o el cadastre.
      I per a comparar,compara amb els bons,no amb els roins. A nosaltres,que ens interesa Gandia ni Torró? Ja s'apanyaran els pixavins amb el que voten!

      Eliminar
  5. Jordi no ha sigut capaç de fer lliga amb ningú i tampoc ha fet massa en el govern. Damunt ha fallat en coses garrafals

    ResponderEliminar
  6. Totalment d'acord. No ho fet massa en el govern, jo diria mes: NO HA FET RES.

    Per què anem a vore: Això de pagar-rebaixar 12 milions del deute de la passada legislatura (4'5 de deutre de tresoreris, 3'5 a proveidors, 1'8 de l'aparcament i 2 als bancs) això ho pot fer un qualsevol, no fa falta ser cap lumbrera per fer això. I ho pot fer gràcies a que té un 30% MENYS de pressupost que tenia Manolo Vidal. Eixe si que era bo!

    I això de baixar l'IBI un 15% i els valors cadastrals un 20% això tampoc té cap importancia.

    Jo estic d'acord amb tu: rebaixar-pagar 12 milions i abaixar l'IBI i valors cadastrals, això no té cap merit. Això ho fa un qualsevol. Mira, mira el Torro de Gandia. Eixe si que es bo també. de 180 milions de deute que hi havia acabara en vora 300 milions. Això es lo que toca fer. Pagar els deutes que pague Rita, diga lo que diga Montoro i Rajoy..

    Este alcalde es veritat no ha fet res.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estas manipulant. El deute es normal que baixe, tu cada any vas pagant els teus prestecs. Jordi no ha baixat eixa quantitat. Simplement ha cumplit el que marcava els prestecs i ens ha pujat els impostos. Paguem mes contribucio i tenim menys servicis. El poble esta brut i abandonat. Jordi no ha fet res pels 4 anys que ha governat. Els vallers no ens podem conformar en un alcalde inmóvil que cobra el seu jornal i no fa quasi res per Tavernes

      Eliminar
  7. No son las mismas las circunstáncias de Gandía y Tavernes, pués mientras en la primera Compromís es el tercero en discordia y con miedo a pasar a cuarto por Podemos Gandía, un movimiento muy activo en esa ciudad, y EU no tienen ni siquiera representación municipal en estos momentos, por lo que a ambos les interesa sumar uno para no perder comba y el otro para volver al ayuntamiento, en Tavernes Compromís pienso es la primera fuerza màximo la segunda, y EU tiene representación y una base de votos constantes que no parece vaya a perder y asegurarse al menos un concejal como des de hace años, con un Podemos que no se va a presentar y unos socialistas de capa caída y más aún que hace cuatro años.
    En cuanto a ERPV ni cuenta aquí ni allí, aunque puede aportar más allí que aquí.
    Por lo tanto, no es la misma necesidad la que tienen los nacionalistas en Gandía que en Tavernes y por lo tanto pienso que aquí solo lo veremos por necesidad como dice otro comentarista, de asegurar una mayoría absoluta que Jordi por si solo no va a conseguir y sabe lo va a pasar mal si alcanza la alcaldía con enfrente socialistas, populares y solo el apoyo en todo caso de EU y de Units que no le aseguran esa mayoría cada uno por su lado.

    ResponderEliminar
  8. Baixar l'IBI?? Aixó és fals!!
    Jo pague molt mes IBI ara amb Jordi Juan de Compromís que abans amb Manolo Vidal del PP.
    Ni m'agrada Jordi ni m'agradava Manolo pero ara pague impostos mes alts.

    ResponderEliminar
  9. Això no és exacte i tu ho saps. Altra cosa es que el faces el tonto.

    Tu pagues ara menys IBI del que pagaries amb les pujades programades de Manolo Vidal entre 2007 i 2016, pujades que es van tallar en el 2014 amb la baixada dels valors cadastrals i de l'IBI.

    Teniu la memoria molt curta per a lo que vos interessa. La actualització dels valors catrastrals aprovats en el 2006 per al PP unilateralment s'anaven a fer de manera paulatina (la llei ho diu així) a un ritme aproximat del 10% anual entre el 2007 i el 2016 ambos inclosos la qual cosa ens dona els 10 anys que marca la llei per actualitzar i teòrics de vigencia.
    O siga, entre el 2011 i el 2015, anys de govern actual, l'IBI que estavem pagant estava ja programat i aprovat perl PP en el 2007.
    En l'any 2012 i 2013 vam pagar l'IBI aprovat pel PP en el 2006. Les pujades no les fa el govern actual. Son conseqüencia d'eixe 10% a pujar de mitja cada any fins el 2016.

    En l'any 2014, aplicació del 80% de la pujada aprovada en el 2006, el govern aconseguixe rebaixar el valor cadastral un 20%. Això vol dir que com estavem en el 80% d'augment, el valor cadastral no augmentara ja fins el 2016. I si damunt es baixa el percentatge municipal, això representa el 15% de rebaixa que vas tindre l'any passat SOBRE EL QUE HI HAVIA PREVIST, i una cosa sembla el 2015 i 2016 sobre el que havia previst.

    Concloent: fins el 2013 inclós hem pagat pujades aprovades pel PP en el 2007 (dit de pas, el PP no va voler baixar l'IBI en el 2010, que se li va proposar) i que anaven a seguir pujant fins el 2016. Lo que tu has pagat en el 2012 i en 2013 no ha va aprovar Jordi Juan, estava aprovat per Manolo Vidal i el PP dins del programa d'actualizacio al 100% del valor cadastral.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Paguem mes que abans amb Manolo però menys que si haguera continuat Manolo,és això,no? Però paguem més,no es pot simplificar dient ara es paga menys quant després la gent anem a comprovar els rebuts. I al 90% de votants ves i explica-li cadastres,revaloritzacions ni actualitzacions.

      Eliminar
    2. Jo també pague més ara amb Jordi que amb Manolo. Manolo feia inversions i atenia a la gent. Jordi no. Em quede amb Manolo

      Eliminar
    3. Aixó ja ho he llegit abans en La Cotorra però a mi no m'enganya.
      JO PAGUE MOLT MÈS IBI ARA AMB JORDI QUE ABANS AMB MANOLO.

      Eliminar
  10. Resumint:
    Gracias a Jordi Juan ara es paga un 19% més d'IBI que amb Manolo Vidal pero no canvieu de tema.
    "MÉS TAVERNES"? SI O NO?

    ResponderEliminar
  11. Esta clar que lo teu no son els numeros.

    ResponderEliminar