miércoles, 17 de abril de 2013

PARTIT POPULAR : Liquidació pressupost 2012

NOTA DE PREMSA DEL PARTIT POPULAR : LES PUJADES DE TRIBUTS, EN CONCRET L'IBI, I LES MESSURES DEL GOVERN CENTRAL PERMETEN REDUÏR EL REMANENT NEGATIU DE TRESORERIA I NO LA GESTIÓ PROPIA DEL TRIPARTIT. 

 El Partit Popular de Tavernes vol matisar les afirmacions del govern del Tripartit de Jordi Juan en el que assegura que el pressupost de 2012 s'ha liquidat amb un superàvit d'1'8 milions d'euros i un romanent de tresoreria que s'ha vist reduït de - 4'4 milions en 2012 a - 0'5 milions d'euros en 2013.

El grup popular lamenta que el Tripartit només haja argumentat que eixos números es donen pel que el senyor Juan s'autocomplau a dir que és una gestió eficient amb una contenció del gasto i una administració responsable.


Una vegada més veiem que el govern de Juan tracta de manipular les dades i confondre a la ciutadania.

Els números de la liquidació són reals, però el motiu d'eixe superàvit i eixa disminució del romanent de tresoreria no es deu a la miraculosa gestió del Tripartit.

L'alcalde ha callat els motius verdaders que han permés una millora en els comptes del pressupost municipal. Des del Partit Popular volem explicar molt clarament les autèntiques causes d'estes magnituds econòmiques.

En primer lloc, en 2013, a Tavernes s'han recaptat 800.000 euros més per tributs i en concret per la pujada de la Contribució Urbana, IBI, que han eixit de la butxaca dels ciutadans.

En segon lloc, les mesures del govern central han propiciat la millora en l'economia vallera i de la resta de municipis. Les mesures del govern de Rajoy han permés que Tavernes realitze un pla d'ajust i a la ciutat li arribaren 2'5 milions d'euros per al pagament a proveïdors. Estos diners provenen del Govern Central.


Finalment, en 2012 el consistori ha estalviat 600.000 euros en gastos de personal per les mesures aplicades pel govern de la nació, que han suposat una reducció en les nòmines que l'ajuntament ha de pagar als seus treballadors.

Estos tres punts ens donen un total de quasi els 4 milions d'euros, la qual cosa ens demostra que si el romanent de tresoreria s'ha rebaixat en un any de -4'4 milions a -0'5 milions d'euros no és per la gestió del Tripartit, sinó per una pujada d'impostos municipals i les mesures del Govern Central (préstec de 2'5 milions i rebaixa de sous a treballadors públics municipals).


El Tripartit de Tavernes s'ha limitat a deixar que des del govern de la nació s'adopten les mesures per a beneficiar als ajuntaments. El grup de govern del senyor Juan només ha posat de la seua part a l'hora de recaptar més impostos, reduir servicis I reduir Ajudes. L'executiu municipal no ha fet cap inversió amb fons propis, només s'invertix el que arriba de les administracions autonòmiques i nacionals administrades pel Partit Popular.



LAS SUBIDAS DE TRIBUTOS Y EN CONCRETO DEL IBI Y LAS MEDIDAS DEL GOBIERNO CENTRAL PERMITEN REDUCIR EL REMANENTE NEGATIVO DE TESORERÍA, Y NO LA GESTIÓN PROPIA DEL TRIPARTIDO


El Partido Popular de Tavernes quiere matizar las afirmaciones del gobierno del Tripartito de Jordi Juan en el que asegura que el presupuesto de 2012 se ha liquidado con un superávit de 1’8 millones de euros y un remanente de tesorería que se ha visto reducido de - 4’4 millones en 2012 a - 0’5 millones de euros en 2013.


El grupo popular lamenta que el Tripartito sólo haya argumentado que esos números se dan por lo que el señor Juan se autocomplace en decir que es una gestión eficiente con una contención del gasto y una administración responsable.


Una vez más vemos que el gobierno de Juan trata de manipular los datos y confundir a la ciudadanía.

Los números de la liquidación son reales, pero el motivo de ese superávit y esa disminución del remanente de tesorería no se debe a la milagrosa gestión del Tripartito.


El alcalde ha callado los motivos verdaderos que han permitido una mejora en las cuentas del presupuesto municipal. Desde el Partido Popular queremos explicar muy claramente las auténticas causas de estas magnitudes económicas.


En primer lugar, en 2013, en Tavernes se han recaudado 800.000 euros más por tributos y en concreto por la subida de la contribución urbana, IBI, que han salido del bolsillo de los ciudadanos.


En segundo lugar, las medidas del gobierno central han propiciado la mejora en la economía vallera y del resto de municipios. Las medidas del gobierno de Rajoy han permitido que Tavernes realice un plan de ajuste y a la ciudad se le inyecten 2’5 millones de euros para el pago a proveedores que provienen del Gobierno central.


Por último, en 2012 el consistorio ha ahorrado 600.000 euros en gastos de personal por las medidas aplicadas por el gobierno de la nación, que han supuesto una reducción en las nóminas que el ayuntamiento debe pagar a sus trabajadores.


Estos tres puntos nos dan un total de casi los 4 millones de euros, lo que nos demuestra que si el remanente de tesorería se ha rebajado en un año de -4’4 millones a -0’5 millones de euros no es por la gestión del Tripartito, sino por una subida de impuestos municipales y las medidas del Gobierno Central(préstamo de 2’5 millones y rebaja de sueldos a trabajadores públicos municipales).


El Tripartito de Tavernes se ha limitado a dejar que desde el gobierno de la nación se adopten las medidas para beneficiar a los ayuntamientos. El grupo de gobierno del señor Juan sólo ha puesto de su parte a la hora de recaudar más impuestos, reducir servicios y reducir ayudas. El ejecutivo municipal no ha hecho ninguna inversión con fondos propios, sólo se invierte lo que llega de las administraciones autonómicas y nacionales administradas por el Partido Popular.

6 comentarios:

  1. Copie arguments d'altres llocs:

    La nota del PP nomes diu una veritat: que els números de la liquidació són reals.

    Tota la nota és dir bovades sense peus ni cap, amb ganes d’enredar i mesclar com diuen els de la Meseta las churras con las merinas.

    L’IBI que es paga deriva d’una revisio cadastral aprovada pel PP i no recorreguda a pesar dels excessius valors. El PP ha sigut qui més s’ha beneficiat amb la part del lleo entre el 2006 i el 2011, amb les major pujades alguns anys del 20%.
    El PP va ingressar en el 2009 la quantitat de 570.000 euros més en tributs que el 2008, i en el 2010 van ser 963.000 euros més en tributs que el 2009. En eixos anys van fer un préstec - aixi esta qualificat per intervenció – de 2 milions pel canon d’aigua potable, van fer un préstec de 5’7 milions per obres en el 2010, van cobrar milions per la plusvalua de Marenys 2A i van rebre 8’7 milions per a obres dels plans Zapatero i Camps. I han tancat sempre han deficit els seus pressupost i cada any més remanent de tresoreria. O siga més ingressos no vol dir supèravit com vol fer creure el PP i ells son la prova.
    I menteixen. Sempre mentint com en la placeta del Tio Julio. Diuen que el govern central li ha donat 2'5 milions d'euros per al pagament a proveïdors. Mentira. Es que ni els numeros diuen be. Son 2'7 milions i es un prestec al Banc de Sabadell per un pla d’ajust que ells votaren en contra encara que eixos diners per a pagar els proveïdors que deixaren amb el cul a l’aire. I si els proveïdors han cobrat es gracias al govern actual. De diners del Govern Central i de Rajoy, nada de nada, monada.
    Nomes cal atribuir la nota de premsa a una cosa: el fet de vore que el govern actual s’ha posat les piles, i ha aconseguit amb un pressupost de 15 milions d’ingressos, quan els seus eren de 20 milions, liquidar amb superàvit superior a 1’8milions i deixar el remanent de 4’4 milions a 0’5 milions.
    Amb això ha quedat demostrat la mala gestió del PP que amb diners a cabassos d’ingressos, però amb mal control i gastant a mans plenes allo que no estava previst en els pressupostos, va deixar l’Ajuntament mes pobre que una rata.

    ResponderEliminar
  2. Menos mal que el PP ha dado alguna explicación de como se ha reducido el deficit.
    El señor Juan aún no ha concretado esa reducción del déficit. Todo son explicaciones generalistas y venga echarse flores y ponerse medallas pero aún no ha dicho como se ha conseguido.
    Estará esperando a que salga Borras y haga de malo confirmando que se ha conseguido a base de subir impuestos, bajar sueldos a funcionarios, reducir ayudas a asociaciones y contratar un prestamo para pagar a los proveedores.
    Mientras el tripartito no rebata al PP con números me quedo con esta explicación.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El PP es el partido menos indicado para hablar:
      1) Dejó este Ayuntamiento en quiebra técnica y con alguna facturita por pagar a sus "amiguetes"
      2) De ejemplaridad, transparencia y comunicación algunos no van muy sobrados. Han hecho subir el mercado "teles de plasma" y los "pagos en diferido".
      3) La credibilidad de algunos se basa en no cumplir lo que se ha prometido, hacer lo que otros hacian y como siempre nunca asumir la responsabilidad de nada.

      Parece que algunos no han gobernado nunca Tavernes. Pero lo hicieron durante 12 años.....y algunos piensan todavía que el Ayuntamiento es suyo.

      Y como dijo Montoro: "Dejad que se hunda España que nosotros la levantaremos". El chiste fácil se lo dejo a los queridos lectores.

      Eliminar
    2. Anonimo de las 19:31.
      Ya lo dice el refran: el peor ciego es el que no quiere ver y el peor sordo es el que no quiere oir. Y usted ni quiere ver ni quiere oir.
      Se han dado en los blogs locales todo lujo de detalles e información sobre lo que pides. Incluso antes de tu comentario, hay otro que supongo copiado de un blog local donde se desmonta toda la parafernalia y argumentos sin sentido del PP.

      Eliminar
    3. Link o corta i pega, que som curtets...

      Eliminar
  3. Doncs a estudiar, encara que si com tu el dius a tu mateix eres curt, això no es cura

    ResponderEliminar