lunes, 22 de abril de 2013

ASAMBLEA ANUAL CÁRITAS INTERPARROQUIAL TAVERNES

El pasado Sábado por la tarde se celebró como estaba previsto, la asamblea anual de esta ONG , en la que se dió cuenta tanto de su labor social en la anualidad 2012, como de la actividad económica .

Desde estas líneas felicitar a Càritas por su gran labor, y agradecer y animar a toda la ciudadanía a seguir colaborando con ella como ha hecho este año , en que han tendido una gran acogida, entre otras,  tanto las inciativas de recogida de alimentos como las campañas del kilo, como las de fondos, como la feria del libro de ocasión , cuya segunda edición aprovechamos para recordar se celebrará este Viernes en el Mercado Municipal y para la cual se están recogiendo libros .


II FIRA LLIBRE D' OCASIÓ A FAVOR DE CÀRITES INTERPARROQUIAL TAVERNES

                               Es pot participar o col.laborar donant o comprant llibres .


DATA : Divendres 26 d'Abril

LLOC :  A Mercat Municipal.

ARREPLEGADA DE LLIBRES : En les parròquies, els col.legis i la Biblioteca municipal.

AIXÍ QUE, TOTS A COL.LABORAR, QUE TANT POC ENS COSTA I TANT AIDA A ALTRES




 Os adjuntamos crónica oficial de la asamblea remitida por su presidente, Felipe Verdú : 
Ahir dissabte 20 d’abril va tindre lloc als locals parroquials de Sant Pere l’assemblea anual informativa de la CARITAS INTERPARROQUIAL de Tavernes de la Valldigna.
Desprès d’unes paraules de benvinguda i la  pregaria  a càrrec de D. José Vicente   Selléns , president de Càritas Interparroquial;  Felipe Verdú, director de Càritas Interparroquial,   passà a presentar  un breu resum de totes les accions i activitats realitzades pels equips i parroquials i Interparroquials. Recordant  quina és l’estructura necessària per dur endavant l’acollida, orientació i acompanyament d’aquelles famílies que s’adrecen a Càritas i com aquesta atenció va més enllà de lo assistencial, buscant la promoció i participació social. Es menciona la importància de treballar en comunió i coordinació entre tots els membres de Càritas per tal d’unificar criteris i postures.
Càritas Interparroquial Tavernes ha atés durant l’any 2.012 unes 400 famílies ( unes 1.200 persones ) . El continu augment de famílies en situació de vulnerabilitat, pobresa o exclusió social del nostre poble, reflecteix l’actual situació social on la pobresa i l’exclusió s’estan enquistant i l’increment de la desigualtat perfila una societat fracturada, on cada vegada és mes difícil que les famílies empobrides puguen eixir de l’exclusió.
Mitjançant  l’exposició de gràfics s’explicà  quina és la missió de cadascun dels equips i projectes per dur endavant la seua llavor al poble, així com la tipologia de les persones que s’atenen  i les ajudes més demandades.
PROJECTES
-          Formatiu - Grup d’alfabetització
-          Inserció i promoció soci laboral.
-          Atenció i orientació a problemes psicològics i gabinet d’atenció psicològica
-          Assistencials
1        Rober
2        Economat (durant aquest any s’han repartit 62.768 quilos de menjar i s’han atés a 273 famílies, famílies  que han vingut de manera més regular i mostrant un decreixement econòmic greu

TIPOLOGIA PERSONES ATESES:
·          Matrimonis joves amb fills.
·          Famílies monoparentals
·          Persones majors que han acollit a fills i nets.
·           AJUDA MÉS DEMANDADA
·          Alimentació
·          Roba
·          Despeses de vivendes ( llum, aigua, lloguer, .....)
·          Atenció i acompanyament
Desprès de que Vicente Juan - tresorer de la Interparroquial - presentara l’informe Econòmic de 2012  Mila Salinas – directora de la Càritas Parroquial de Sant Pere- va comentar  la campanya institucional de 2012 – 2013 y com Càritas mitjançant aquestes campanyes impulsa un el triple objectiu d'informar, denunciar i sensibilitzar: denunciar situacions d'injustícia i desenvolupar accions de sensibilització al conjunt de la societat a favor de la lluita pels més desfavorits, intentant que societat i administracions no tanquen els ulls i es comprometen en les situacions de desigualtat social i pobresa. Durant el 2013 continuem amb la campanya: “ Viu senzillament perquè altres, senzillament” que ens  convida a viure una economia de la gratuïtat al servei d'una societat més justa que sàpiga redistribuir els béns i serveis per a tothom, que valore altres models de comerç i consum que prioritzen el benestar de les persones per damunt l’enriquiment d’uns pocs. A continuació es va projectar l’audiovisual de la campanya.
Al llarg de l’assemblea es van remarcar quines son les vertaderes fortaleses de Càritas: per una part la seua proximitat a les persones que estan en situació de dificultat, perquè, en ser part de la pròpia Església és coneixen les realitats socials i s’atenen ràpidament; desprès es va parlar d’una segona fortalesa, la  transmesa en cadascun del voluntaris que es troben a Càritas,   actualment a Càritas Interparroquial són  uns 90 voluntaris, en el que mans i temps dedicat a aquesta llavor no serien res sense l’amor, i es va passar a presentar un audiovisual de fotos en homenatge a tots els voluntaris que han passat per Càritas. I finalment la tercera fortalesa: la de socis, col·laboradors, simpatitzant, entitats i establiments que venen recolzant a Càritas. En aquesta secció anomenada “Entitats amb cor” és dóna agraïment a tots aquells que en la seua ajuda econòmica o mitjançant campanyes de recolzament a Càritas han aconseguit el que es més important: conscienciar a la nostra societat de que es necessari un canvi per tal de fer-la més justa, solidaria i humana, fent possible el “ajudar-nos a ajudar”. Es va mostrar un gràfic amb totes aquestes entitats i es va lliurar un humil agraïment a les que s’incorporaren durant el 2012.
Per finalitzar l’assemblea, l’alcalde Jordi Juan va dirigir unes paraules d’agraïment  a l’entitat i com des de l’ajuntament,  com a instrument canalitzador de la voluntat del poble,  es recolzava la llavor de Càritas. Va posar cloenda a l’acte les paraules de Don Marcelo , capellà de la parròquia de Sant Pere i  les de Olga Mestre, delegada diocesana de Càritas. 


       Així mateix vos adjuntem nota remesa sobre la II Fira del Llibre  : 
    
En primer lloc des de Càritas volem agrair-vos, de tot cor, el recolzament que ens oferiu en totes les accions i activitats que programem i com sou transmissors dels nostres quefers. 
Després de l’èxit de la Fira del Llibre de l’any passat i de la fira del llibre solidari a la platja, ens animem a realitzar La II FIRA SOLIDARIA DEL LLIBRE D’OCASIÓ que tindrà lloc el pròxim divendres 26 d’abril al Mercat Municipal. Com ja sabeu, de l’any passat,  es pot participar  o  col·laborar de dues maneres:  La primera, donant llibres (que no siguen de text) per a la fira i d'altra banda, acudint a la fira i comprant-ne a partir d’un  euro. Els punts d’arreplega de llibres usats serà a les Parròquies, als Col·legis i a La Biblioteca municipal.
En moments de crisi on cada vegada  és mostra més preocupant i incert l’escenari social. És un motiu d'estímul per al nostre treball comprovar com, en la nostra tasca diària Càritas aconsegueix  reforçar la seua capacitat per canalitzar la solidaritat cap a les persones a les que acompanyem. Som testimonis, en aquest sentit, de que quan des de Càritas demanem suport, el nostre poble respon, i ho fa amb generositat. Des de Càritas pensem que una de les maneres de poder eixir d’aquesta crisi es produint un canvi de valors, conscienciar-nos de la importància de la gratuïtat,  de la solidaritat, el compartir, l’esforç, el respecte pels demés, la senzillesa,.... Per aquest motiu , una vegada més, volem demanar-vos la vostra col·laboració.
Complint amb la nostra tasca de sensibilització i conscienciació social , promoure activitats com aquesta ens ajuda a conscienciar a la nostra població, ja que mitjançant l’arreplega i venda de llibres es fa possible el ajudar-nos a ajudar, permetent dur endavant la nostra llavor de recolzament a les quatre-centes famílies a les que està atenent la Càritas Interparroquial .
Aprofitem des d’ací per agrair el recolzament de tots els col·legis de Tavernes, els instituts, la biblioteca municipal, llibreries i particulars per la seua aportació i com no a l’Ajuntament per recolzar la nostra tasca i afavorir la nostra llavor.

Moltes gràcies a tots

No hay comentarios:

Publicar un comentario