martes, 9 de abril de 2013

EDITORIAL : De la preocupació a la por (II)

Si en editorial anterior manifestaba mi, primero preocupación  y después más que eso, por los ataques despiadados desde los blogs de la derecha al Alcalde a raíz del asunto con el concejal de Favara , por el a mi parecer el hecho de pensar diferente a ellos, hoy quiero manifestar mi también preocupación por la justificación desde " la izquierda " de ganar en la calle lo que no se ha conseguido en las urnas.

Porque además esta justificación se produce siempre que es la " izquierda " la que sale a la calle, dado que en caso contrario se tacha de inmediato a los manifestantes como fascistas , de extrema derecha, etc. . 

Es decir, por un lado tenemos a una "derecha" que ataca a la persona para descalificarla por el mero de hecho de pensar diferente a ellos y por otro a una "izquierda" que sólo ve legítimo el manifestarse contra el poder si el que gobierna es la derecha y el conseguir por la fuerza de la presión popular lo que no se consigue democrácticamente por medio de un sistema que ellos mismos apoyan y mantienen, como es el caso de Psoe, IU ERC, Compromís ... que además, y en el caso claro del primero, muchas veces no se atreven a apoyar dichas manifestaciones populares explícitamente, como ocurre ahora mismo en el caso de los escraches al PP , pero sí lo hace por omisión al no condenarlos fehaciéntemente sino a media boca y con la cantinela de que " los comprenden ".

¿ A que nos puede llevar esto ? Pues, como he dicho yá varias veces,  a Grecia : crecimiento de los partidos de extrema derecha e izquierda a costa de los denominados "tradicionales" , con las nefasta s consecuencias que ello de seguro conllevará siempre .  

¿ Es esto lo que queremos ? Yo les aseguro que no : Cuando estó ocurrió anteriormente, y no hace tanto como pueda parecer, en España acabamos en una guerra civil, 

¿ Y ustedes ? .

Si en editorial anterior manifestava la meua, primer preocupació i després més que això, pels atacs despietats des dels blogs de la dreta a l'Alcalde arran de l'assumpte amb el regidor de Favara , per al meu entendre el fet de pensar diferent d'ells, hui vull manifestar la meua també preocupació per la justificació des de " l'esquerra " de guanyar en el carrer el que no s'ha aconseguit en les urnes. 

Perquè a més esta justificació es produïx sempre que és la " esquerra " la que ix al carrer, atés que en cas contrari es ratlla immediatament als manifestants com a feixistes , d'extrema dreta, etc. . 


És a dir, per un costat tenim a una "derecha" que ataca la persona per a desqualificar-la pel mer de fet de pensar diferent d'ells i per un altre a una "izquierda" que només veu legítim el manifestar-se contra el poder si qui governa es la dreta, i conseguir per la pressió popular el que no s'aconseguix democrácticamente per mitjà d'un sistema que ells mateixos recolzen i mantenen, com és el cas de Psoe, IU ERC, Compromís ... que a més, i en el cas clar del primer, moltes vegades no s'atrevixen a recolzar les dites manifestacions populars explícitament, com ocorre ara mateix en el cas dels escraches al PP , però sí ho fa per omissió al no condemnar-los fehaciéntemente sinó a mitja boca i amb el romanç que " els comprenen ". 


Que ens pot portar açò ? Doncs, com he dit ja diverses vegades, a Grècia : creixement dels partits d'extrema dreta i esquerra a costa dels denominats "tradicionals" , amb les nefastes conseqüències que això d'assegurança comportarà sempre . 


És açò el que volem ? Jo els assegure que no : Quan açò va ocórrer anteriorment, i no fa tant com puga paréixer, a Espanya acabem en una guerra civil .


 I vostés ? .

2 comentarios:

  1. D'acord amb tu Enrique. No crec que apleguem als nivells de l'espanya del 34. Jo sempre condemnaré qualsevol agressió, física o no, que es faja a qualsevol persona pel simple fet de pensar diferent. Crec que no son formes d'hostigar les residències privades de qualsevol polític pel simple fet de no compartir una idea, un pesnsament o per tindre un concepte de la societat diferent. Això és pur feixisme.
    La Plataforma Anitdesonaments planteja i proposa que s'adopte la dació en pagament amb efectes retroactius i el canvi en aquest sentit de la LLei Hipotecària. La proposta és legítima (jo no la compartixc però això és lo de menos), s'han recullit firmes, s'ha presentat al Congrés i ara seran els diputats els qui decidixquen. Del que fagen els diputats la gent (que no es tonta) traurà les seves conclusions i castigarà a aquells que no actuen seguint les demandes de la societat. Però ojo. Alguns pensen que el que demanda la societat és el que diuen ells i això és perillós. Si la demanda de la dació en pagament és real en les pròximes eleccions els partits minoritaris arrsaran i PSOE i PP es desunflaran. Eixa és la principal pressió de la societat: el drets a la manifestació i el dret a elegir els seus representatnts. Altra cosa és intentar coaccionar a una persona perquè canvie el seu pensament simplement per por a una amenaça. Això és feixisme pur vinga per la dreta per l'esquerra o per el mig.

    ResponderEliminar
  2. A l'Espanya del 34 els primers que van recòrrer a la violència foren les esquerres,com Largo Caballero del PSOE però per defendre la II República,que era qui tenia la legitimitat demócrata al govern. Tots grans canvis polítics han estat violents,els obrers com a revolucions i els capitalistes com colps d'estat de l'exercit. Després normalment han triomfat els que li han interesat als poders econòmics i polítics internacionals.
    Jo al primer cas (revolta obrera) no li puc dir feixisme,encara que el fascio va naixer com una organització sindicalista obrera,perque només ha quedat d'eixa expressió el fet d'aconseguir els objectius per la força i amb violència. Crec que els primers que han de sentar-se a dialogar són els polítics objectiu dels escraches, no val amb deixar-nos votar cada quatre anys i fer-se ells mateix tot a mida: llei electoral,legislació per decrets,decissió de sous propis i pensions vitalicies,empreses amigues,càrrecs a dit,corrupció,retalls socials i tapar pèrdues privades...
    Tot açò és democràcia o és feixisme? Sembla més a prop del "despotismo ilustrado" de Carlos III.
    A qué esperem, crec que si no hem fet ja la Revolució ja no la farem en altres 50 anys, com que els joves que haurien de fer-la els hem tingut al Paradís del capitalisme,ja em contareu.
    La Revolució no cal que siga violenta,ni els escraches. Prendre mesures FORTES (però pacífiques) no és el mateix que prendre mesures DE FORÇA (violentes). Més tàctiques del PP per fer-se les víctimes,com els policies antiavalots infiltrats entre manifestants. I alguns altres encara piqueu,ignorants. Els escraches no volen cambiar cap pensament, GEKKO,volen camviar les injusticies de com s'aprofiten per fer politiques autocomplaents. No és qüestió de pensament el afavorir els poders fàctics per damunt del poble, això no és ni fascisme, és pitjor, és inmoral. D'ací 100 anys ja no es parlarà ni euskera i encara estarem amb lo de la ETA.

    ResponderEliminar