miércoles, 24 de abril de 2013

EDITORIAL : Es pot destilar més odi ?

Núria Arnau, secretària general d'Esquerra Republicana del País Valencià, què en relació a la lluita diària contra el feixisme imperant encara a les autoritats civils recordava (...)  "Estem governats pels mateixos que assassinaven als nostres avis. Un exemple és el rei, cap d'estat i posat a dit pel dictador"; (La Veu de La Valldigna, article sobre el sopar republicà ) .   

Hace un tiempo escribí dos editoriales expresando mi preocupación ante la escalda de odio al contrario político que estoy observando en nuestra sociedad . Pues bien, hoy traigo un claro ejemplo de ello, con una afirmación para mí intolerable, que trata de descalificar a quién no piensa como tú por ese mero hecho , y en este caso por ser de ideología denominada "de derechas" . 

Hay quién pensará que es una mera anécdota, de alguien que representa a una opción minoritaria en la sociedad , y que todos no pensarán así : Sí, pero así y todo en las últimas elecciones locales obtuvieron más de un centenar de votos , y si no piensan así que destituyan de inmediato a esta señora, y además que no asientan su afirmación, lo cual ocurrió cuando nadie de los presentes le censuró sus palabras, y entre ellos varios miembros de una fuerza política, EU, que obtuvo más de 800 votos y un concejal en nuestro consistorio, y uno muy destacado, pués fué el primer Alcalde de la democracia en nuestro pueblo, llegando a obtener mayoría absoluta .

Recordemos que en muchos casos los extremistas llegan al poder y ha hacer las barbaridades que han hecho, por el silencio cobarde de muchos otros que al socaire de estos esperan sacar provecho .  

Pero que no olviden que después también ellos cayeron . 

Por último quiero hacerles una reflexión : Seguro que entre los amigos y familiares de los que allí estaban cenando hay muchos votantes del Partido Popular : ¿ Son pués  complices de asesinos ? .  

Núria Arnau, secretària general d'Esquerra Republicana del País Valencià, què en relació a la lluita diària contra el feixisme imperant encara als autoritats civils recordava (...) "Estem governats pels mateixos que assassinaven als nostres avis. Un exemple és el rei, cap d'estat i posat a dit pel dictador"; (La Veu de La Valldigna, article sobre el sopar republicà) . 

Fa un temps vaig escriure dos editorials expressant la meua preocupació davant de l'escalda d'odi al contrari polític que estic observant en la nostra societat . Doncs bé, hui porte un clar exemple d'això, amb una afirmació per a mi intolerable, que tracta de desqualificar a qui no pensa com tu per eixe mer fet , i en este cas per ser d'ideologia denominada "de dretes" . 


Hi ha qui pensarà que és una mera anècdota, d'algú que representa a una opció minoritària en la societat , i que tots no pensaran així : Sí, però així i tot en les últimes eleccions locals van obtindre més d'un centenar de vots , i si no pensen així que destituïsquen immediatament esta senyora, i a més que no assenten la seua afirmació, la qual cosa va ocórrer quan ningú dels presents li va censurar les seues paraules, i entre ells diversos membres d'una força política, EU, que va obtindre més de 800 vots i un regidor en el nostre consistori, i un molt destacat, perquè va ser el primer Alcalde de la democràcia en el nostre poble, arribant a obtindre majoria absoluta . 


Recordem que en molts casos els extremistes arriben al poder i hi ha fer les barbaritats que han fet, pel silenci covard de molts altres que a recer d'estos esperen traure profit . 


Però que no obliden que després també ells van caure .


Finalment vull fer-los una reflexió : Segur que entre els amics i familiars dels què allí estaven sopant hi ha molts votants del Partit Popular : Són doncs còmplices d'assassins ? .

5 comentarios:

  1. Jo crec que hi ha persones que simplement no accepten al contrari, al que pensa diferent, al que té un altre concepte de la societat. Volen destruirlo i això passa tant per la dreta com per l'esquerra. Jo crec amb la gent de sentit comú, que som la majoria, capaços de discrepar i debatre els nostres models i després fer-nos una canya al bar. Cayo Lara y Mariano Rajoy estan en les antípodes un de l'altre en el que a models polítics es referix. Dit això i després del debat seria bo pense jo una certa relació personal. Una cosa no lleva l'altra. Jo m'enrecorde de la relació cordial i de respcte que tenien persones tan diferents com Adolfo Suarez i Santiago Carrillo. Jo crec que ens fa falta seguir forts en els nostres principis però baixar un poc la tensió en els temes personals.

    Gràcies.

    ResponderEliminar
  2. Enrique, està clar que el missatge de Núria usa un llenguatge en certa manera agressiu i més bé de retraure que de transigir, però és que estem parlant d'uns fets molt greus que encara perduren en molts sistemes organitzatius de hui en dia a les nostres Espanyes, com són la monarquia i aristocràcia, l'esglesia, i com no el sistema poític amb una democràcia en volquers després de ja 36 anys de les primeres eleccions.
    Les formes poden agradar o no, pot semblar-te un llenguatge violent o rancuniós, però amb el que diu deu estar conforme la majoria de gent treballadora i valenciana.
    I sí, Gekko, Carrillo va ser capaç de dialogar amb les dretes, i ens va dur a la democràcia d'entrada malnascuda que ha derivat en el que tenim ara. I no em referisc a la corrupció generalitzada, em referisc a no haver sabut reconduir l'eterna batalla de guanyadors i perdedors, de republicans i nacionals, d'esquerres i dretes, de centre i perifèries.
    Sempre s'ha dit que si un no vol dos no es barallen, però ací tots dos semblen estar molt convençuts de les seues postures, tot i haver-hi noves generacions on sense viure ni assabentar-se sense aquells fets, segueixen defensant unes postures només per interesos polítics.
    Per descomptat que cal rebaixar tensions, però crec que més que postures ideològiques interesades, cal educar la població amb la llibertat i en la cultura de pensament per a tots, amb igualtat d'oportunitats, cosa que no dona el sistema liberal ni vol la dreta. amb una major cultura no haverem permés una "monarquia constitucional" com a forma de govern, amb un rei immune sense funcions pràctiques i moltes despeses. I per a que passe això ha de ser l'esquerra qui agafe el bou per les banyes. Amb discursos com els de EU-ERPV local ni m'adorc ni em motiven, quan éls polítics tinguen poder executiu és quan deurem demanar-los comptes i hauran de fer, no només dir.
    Crec, Gekko, que la majoria de gent valorarà molt millor Cayo Lara que M.Rajoy, ja veiem on ens du el capitalisme sense control, o sol amb el control de la UE i els bancs.

    ResponderEliminar
  3. Coincidixc en tu que hui per hui pot ser que la valoració de Cayo Lara siga millor. El problema és que no li voten. Pot ser també que tots estiguen bojos i no sàpiguen el que més els convé o pot ser també vegen les polítiques que estan fent a Andalusia per acció o a Extremadura per omisió. Jo tinc una bona opinió del senyor Lara perquè, encara que discrepe d'ell, em sembla una persona que es creu el que es diu. El problema d'este home es diu CREDIBILITAT. La gent, per el que siga, no el pren en serio.

    Respecte al capitalisme sense control dirte que l'economia de mercat ha portat l'etapa de prosperitat més gran a Europa d'ençà la Segona Guerra Mondial, ha creat un sistema de protecció social mai conegut, ha possibilitat l' estabilització dels denomitats Estat-nació i ha creat milions i milions de llocs de treball que han possibilitat un sistema de pensions digne. Robinjut, des del respecte a les teves possicions, preferixc este sistema (imperfecte per supost) a altres com els de Corea de Nord, Cuba o Xina que tots sabem en quin estat de pobresa i misèria han deixat a la seva població. Perquè si tan bé viuen en estos països, si tan bona educació tenen si tan bé els van les coses.....perquè la gent pega a fugir en el moment que té la més mínima ocasió? Perquè fugia del Berlín comunista a la part occidental?. La gent vol llibertat per fer el que vullga, per equivocarse, per millorar, per a fer amb la seva vida el que estime més oportú.....però sempre elegint en llibertat i no al dictat d'un Estat. Ací la gent si no està conforme amb el que hi ha se'n pot anar a buscar oportunitats a altres països, oportunitats laborals, culturals, d'enrequiment......A Xina, Cuba o Corea del Nord t'has d'aguantar amb el que hi ha. El liberalisme no repudia l'Estat, necessita un Estat però simplement per marcar unes regles del joc amb les que els individus saben on estan els límits de les seves actuacions.

    Tan sols és una opinió.

    Bona nit.

    ResponderEliminar
  4. Em sembla molt interesat que sempre lligues socialisme o comunisme amb dictadura i capitalisme amb llibertat. Si peguen a fugir de Cuba no és pel sistema sino per pobressa, eixa que certament li provoca el gran defensor de la llibertat que són els seus veins del nord, amb el brutal asedi econòmic que li imposen. A Veneçuela, amb el mateix sistema, no en fujen tants, com que hi ha petroli i més recursos, i els americans encara no s'han animat a bloquejar-los. Per cert, hi han eleccions democràtiques a tots dos paisos, al contrari de quan manàven els títeres posats a dit pels ianquis a la majoria de centre i sud-amèrica. També podem posar exemples de paisos capitalistes del 3er món, on són totals dictadures amb la complaença de les multinacionals occidentals on poques families retenen la riquesa de tot el pais. Això et deu semblar molt bé.Fotos de polítics europeus amb liders i presidents de paisos medievals i feixistes com Obiang, Saddam Hussein, Al Gadaffi, i altres jeques i dictadors.Negoci amb la guerra i l'opressió a canvi de materies primeres? El capitalisme ho accepta tot, no en sap de sentiments. Està demostrat que el capitalisme brut i feixiste l'únic que duu és desigualtat. El progrés i millores socials que dius comencen a tremolar a tota Europa, estaràs veient-ho als nostres carrers, mentres els grossos continuen engreixant. Preferisc com dius de Corea, aguantar-me amb el que hi ha (que a Espanya no és poc) que continuen mentint-me i estafant-me, de segur que jo i molts seriem més solvent. I molt irònic que digues que l'estat ha de marcar els límits del joc dels mercats. Ja s'ha demostrat com està montat este sistema per damunt de persones i estats. Pèrdua de drets i tornada a l'esclavitud. Li va eixir bé la jugada a la Tatcher i els seus socis botxins, i gent com tú encara aplaudint-los. Que mala és la prepotència i el profit!!

    També és sols una opinió, però que intenta fer bé a tothom per igual.

    ResponderEliminar
  5. A vore Robinjut, de prepotència i profit no dones moltes lliçons i aplicat més el cuento. Thatcher serà tot lo mala que tu vullgues però va ser Primera Ministra perquè així ho van voler els britànics i simplement es dedicà a aplicar el programa electoral que va presentar ( no com alguns torpes d'ací). No va enganyar a ningú, aplicà polítiques dures i privatitzà tot allò que cregué convenient. Ho feu amb la legitimitat de les urnes i amb els controls pertinents del Parlament britànic. Una cosa és que mo t'agrade el que feu però això és altra història.
    Mira Robinjut t'agrade o no el capitalisme forma part de les nostres vides. I el capitalisme, en el sentit que l'entenc jo, és indisoluble amb la democràcia i el principis de llibertat, respecte i convivència. L'ambició i el benefici menegen la nostra societat. Uno monta una empresa per guanyar diners, uno va a treballar per guanyar diners, uno invertix en borsa per guanyar diners, uno fa un Pla de Pensions per guanyar diners i que li renten el dia de demà.....parlem clar home¡. I a vore si tu, que ni eres prepotent i busques el profit, ens expliques a la resta dels mortals si tenim un sistema millor i a poder ser que no ens endeute més. Perquè és molt bonic criticar els mercats i cada dos per tres emetre deuda demanantlos diners.

    ResponderEliminar