miércoles, 17 de abril de 2013

GABINET PREMSA AJUNTAMENT, varis

L’Institut Nacional d’Estadística està realitzant a Tavernes l’Enquesta de Condicions de Vida

L’Institut Nacional d’Estadística (INE), dins del programa d’enquestes adreçades a les cases, està realitzant l’Enquesta de Condicions de Vida, una enquesta oficial que fa en tota la Unió Europea. A Espanya, 16.000 vivendes hi participaran, 130.000 en tota la UE i algunes a Tavernes de la Valldigna.

Les cases escollides per l’INE rebran la visita d’un enquestador degudament acreditat per a efectuar l’Enquesta de Condicions de Vida. Amb eixa informació, la UE podrà conèixer determinats aspectes relacionats amb l’habitatge, la faena, els ingressos, l’educació, la salut, etc. de les famílies i de les persones que les formen.

Es publicaran les dades obtingudes per edats, sexe, nivell d’estudis, zona geogràfica, activitat i ingressos mitjans, la qual cosa permetrà a les diferents administracions públiques nacionals, internacionals i comunitàries planificar i valorar les polítiques socials i econòmiques.

L’Ajuntament de Tavernes ha adjudicat l’obra de construcció de 94 nínxols en el cementeri municipal


La Regidoria de Contractació ha fet públic el decret d’adjudicació de la construcció de 94 nínxols en el cementeri municipal a l’empresa Germans Tamarit SCV, per un import de 64.727,99 euros IVA exclòs.

El mes de gener passat la Regidoria de Contractació va aprovar el projecte de la construcció de les 94 casetes en el cementeri municipal amb un pressupost d’execució de 92.644 euros, IVA exclòs.

De les propostes presentades per tres de les quatre empreses convidades, l’empresa que presenta el preu més baix és Germans Tamarit, SCV, la qual es compromet a realitzar l’obra pel preu de 64.727,99 euros, IVA exclòs.


El nou cronista oficial de Tavernes de la Valldigna serà elegit per procediment obert i consensuat


L’Ajuntament ha aprovat el reglament regulador del cronista oficial de Tavernes de la Valldigna amb els vots de l’equip de govern municipal. S’actualitza així el Reglament d’Honors i Distincions aprovat l’any 1965.

Després de quasi 50 anys de l’aprovació d’este reglament, s’ha dut al Ple un nou reglament que busca l’elecció del pròxim cronista oficial de la ciutat, tenint en compte que s’hi podrà presentar qualsevol persona. Serà un procediment obert, no es tractarà d’una proposta de l’alcalde al Ple.

Seguint la tònica de transparència iniciada a principi de legislatura per l’equip de govern de Tavernes, amb el nou reglament es dóna opció a qualsevol persona a presentar-s’hi. El reglament ha quedat bàsicament estructurat en dos títols: el primer, que delimita qui i amb quin abast pot tenir el càrrec de cronista de Tavernes, i el segon, que regula el procediment per a la concessió.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha expressat que “una ciutat com Tavernes ha de tindre un cronista oficial, i ocuparà eixe càrrec vitalici i gratuït la persona més idònia escollida per procediment obert. El reglament que hem aprovat busca la transparència, la igualtat d’oportunitats i l’objectivitat. Podrà presentar-s’hi qualsevol persona i hi haurà un jurat tècnic per a elegir-lo”.

Este jurat estarà format majoritàriament per tècnics que valorarà els candidats a cronista oficial. Estarà constituït per l’alcalde o regidor en qui delegue, més 6 vocals, dos designats per la junta de govern de l’Associació de Cronistes Oficials del Regne de València, dos membres de reconegut prestigi professional de l’àmbit cultural designats per la Junta de Govern Local, el titular de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament i el secretari general de la corporació municipal o funcionari en qui delegue.

El jurat valorarà els perfils dels candidats i proposarà al Ple el millor valorat. Serà el Ple de l’Ajuntament finalment el que nomenarà per majoria el futur cronista oficial de Tavernes de la Valldigna.


Una unitat mòbil de la AECC està situada a Tavernes fins al mes de juliol per a fer mamografies

L’Associació Contra el Càncer ha situat una unitat mòbil en la zona del pavelló cobert, amb la col·laboració de la Conselleria de Sanitat, per a efectuar mamografies a les dones de Tavernes entre 45 i 69 anys d’edat. La unitat mòbil estarà allí fins al mes de juliol.

Esta setmana ja està operativa la Unitat Mòbil de la AECC, que posa a l’abast de les dones de Tavernes de la Valldigna 30 metres quadrats, amb dues cabines, sala de mamografia i revelat, sala de recepció i d’informació. La unitat mòbil permet a les dones que estan rebent les cartes d’avís fer-se les proves sense haver de desplaçar-se a una altra localitat.

Es tracta de la sisena sèrie del Programa de Prevenció del Càncer de Mama que la Conselleria de Sanitat va posar en marxa en la nostra comarca al setembre de 2001. La Unitat Mòbil va estar ubicada per darrera vegada ara fa 2 anys, el 2011. Estan citant les dones amb edats compreses entre 45 i 69 anys del municipi, ja que és en estes edats quan és recomanable que les dones es facen una mamografia de manera periòdica cada dos anys.

Els servicis són gratuïts i estan atesos per personal qualificat. La realització de mamografies periòdiques permet descartar la malaltia en la majoria dels casos, i en les que estan començant a desenvolupar-la permet actuar i que augmenten les possibilitats de curació.

1 comentario:

  1. una obra k fan al poble la faran uns forasters... en la falta de feina k hi ha a tavernes.

    ResponderEliminar