viernes, 12 de abril de 2013

LA TAULA DE MOBILITAT, ALGO REALMENT PRÀCTIC

Ahir es reuní per quarta vegada la Taula de Mobilitat, Espai Públic i Tránsit .

Una bona noticia : Ahir s'incorporaren a la mateixa la presidenta de l' Associació de veïns, Mª Luísa Grau , i un agent de la policia local, esperem que poc a poc vajen incorporant-se més representants técnics i socials .

Entrant en matèria, dir que una vegada tractats els aspectes teòrics de la mateixa, s'ha començat a tractar les solucions pràctiques als problemes que es conclouen del estudi realitzat per les arquitèctes contractades a tal fí .

En concret, en la sessió d'ahir s'estudià el tema del escàs ús fora de l'aspecte esportiu que es fà de la bicicleta en una ciutat con la nostra amb distàncies acaparables perféctament amb este mitjà de transport  , propossant-se i quantificant económicament les possibles solucions , com per exemple  campanyes d'incentivació, senyalització de rutes de preferència d'ús ciclista o l'instalació de zones on aparcar amb seguretat les bicis així com òn instalar-les d'acord a les possibles necessitats com son zones esportives, centres comercials o edificis públics entre altres .

A més s'estudià com difundir els modos de vida sostenible i com s'ha de actuar per a que la Taula siga en vigor més enllà d' estes sessions, i en concret es propossà la creació d'una plaça de técnic municipal en la matèria, acordant-se a propòsta de Llum Sansaloni al comentar ésta que en la pràctica i per les circunstàncies econòmiques municipals i en general la creació d'un nou lloc de treball es impossible però no el assignar a un dels funcionaris actuals muncipals dita tasca,  que es faça almenys açò .

En la quinta sessiò estudiarem , entre altres, aspectes sobre l'ús peatonal de les víes públiques o la seguretat viaria . 

Com podeu vore, en esta taula no sols es parlar i més parlar, sino que s'entra en la pràctica i s'estudíen solucions pràctiques, per el que torne a aprofitar per a convidar a tots aquells que tingau inquietuts socials i vullgau fer sentir la vostra opinió, que participeu amb esta tasca, el 24 d'este mateix mes ens tornem a reunir, ànim .

3 comentarios:

  1. Hi ha moltes més prioritats urbanes que la mobilitat: seguretat ciutadana, neteja, conciliació esbarjo-descans, zones descàrrega en comerços, semàfors i senyals, aparcaments... D'açò s'ha parlat algo? a les taules veinals es va parlar i anotar i molt, però encara no s'ha vist cap actuació. Espere no es quede tot en cartelleria promovent el ús de les bicis i prou.

    ResponderEliminar
  2. Queden varies sessions de la taula, unes 5 o 6 , en les que es tractaran tots els temes relatius a mobilitat transit i espai public,i dins d,ells tota la regulacio del que dius de aparcaments,zones de descarrega,etc. De fet en la propera sessio el 24 de este mes es tractara entre altres de seguretat viaria,la ciudatana correspon a altra taula aixi com els altres temes que assenyales,doncs esta es la primera de diversses taules sectorials de treball que van a fer-se al llarc del temps . Com el veig algo desconfiat, perque no vens a la propera sessio i ho comproves tu mateix el si estem fent algo util o no? Sense cap compromis t,esperem doncs des de casa si que no es fa res practic, no creus? .

    ResponderEliminar
  3. Tots no podem estar a tots llocs, no soc persona de quedar-me a casa, pero a la taula ja veig que sou prou persones amb trellat, ganes de treballar (debades) i amor pel nostre poble. No patisc pel resultat de la vostra feina, en això estic confiat. El que no tinc tan clar es en l'aplicacio per part dels polítics. Espere equivocar-me i que es vejen prompte resultats, i no es talle la iniciativa quan acabe la legislatura.
    Ànims a tots els components!

    ResponderEliminar