viernes, 5 de abril de 2013

Article d'opinió : NEOFEIXISME

Estic vegent en una televissió nacional i en directe, l'acció d'escrache per part de la Plataforma de Afectats per les Hipoteques contra la vicepresidenta del govern nacional, Soraia Sàez de Santamaría i en el domicili particular d'esta .

Al mateix temps i en un debat en eixa mateixa cadena, un representant de la mateixa plataforma, un tal Chema Ruíz, está fent tota una demostració de mala educació, amb a més amenaces contra una diputada del PP pressent en eixe debat de fer-li un escrache per part de la seua senyora a l'eixida del debat, no deixant parlar a ningú e inclús amb un conat d'anar-sen quant li han afeat la seua postura : Es dir, una postura de lo més intolerant i per tant neofeixista .

El Divendres passat i en un debat sobre els escraches en altra televisió de les denominades progressistes, un periodista li va plantejar a la senyora repressentant de la mateixa plataforma si no li preocupaba i no li feia pensar en que estàn equivocats amb este tipus d'acions quant dels 8 pressents, 6 periodistes de diferents ideologíes i dos representants de la plataforma, el que sis d'ells, es dir, tots els periodistes presents, estagueren d'acord en que estes accions son una coacció i estàn perjudicant el objectiu final de dita plataforma .

I jo a aixó afixc el que moltes vegades es han recriminat també davant la suposta representativitat que s'adjudiquen : A vostés qui els ha votat ? .

El dit : Neofeixisme disfressat d'acció social .

     Signat, Enrique Estruch i Ferrando .


10 comentarios:

  1. Considere que neofeixisme no és lluitar per tindre una vivenda digna tal com mana la Constitució Espanyola que té dret tot espanyol.

    Neofeixisme és l'actuació de bancs, i poders factics, ajudats i recolzats pel PP i PSOE, abans en el govern, per tal de furtar-li a una persona el seu habitatge. No vaig a discutir tot el que implica de "deure a", però hi ha altres mitjans legals, com ha dit Europa, per evitar eixa tragèdia a molts espanyols. I eixos partits mai han mogut un dit, inclós el PSOE perquyè que ara diga que no va fer res quan manava.

    Considere, ipuc estar errat, el comentari de l'Administrador totalment desafortunat. De vegades és la violència del sistema, disfressat sota lleis totalment injustes, les que fan que ciutadans pacífics agafen camins que mai, en altres circumstàncies, seguirien.

    Per tant, neofexisme d'eixos ciutadans desesperats davant la negativa legal res de res, simplement reacció davant el feixisme de l'Estat i el poc respecte a les persones, que això si que és feixisme.

    ResponderEliminar
  2. La resposta a un atac feixista no justifica una reaccio aixi mateix feixista, i el escrache ho es.

    ResponderEliminar
  3. Ho es perquè ho ha dimonitzat el PP, Enrique no ho oblides.

    El que es feixista és que un diputat elegit pel poble per defensar els interessos del poble i amb un programa concret, en arribar al poder facen el que no està en el seu programa i damunt que diguen que tenen tota la legalitat dels vots per actuar contra el poble.

    Te'n recordes de l'alta tensió per la Valldigna?
    - Vora 6.000 vots m'avalen en les meues actuacions - va dir Eugenio Pérez, quan se li tirava en cara no complir promeses. ¿Això que era? ¿Democràcia perquè l'havien votat vora 6.000?

    - La majoria absoluta en el Congrés m'avala per a fer les mesures que he fet i a més, per deixar de fer les que milloren els ciutadans - pareix que ens vulga dir ara el PP. I fan el que fan, fins i tot deixar sense ajudes a persones necessitades, com tu t'has queixat. ¿Que volen que es muigen prompte? Això que es, la versió moderna dels jueus a Alemanaya?

    I sí, Enrique Estruch, alguns s'ho creuen i comencen a dir que es feixista i que fan com la lluita de carrer del Pais Basc perquè, no ho oblides, és la consigna que està escampant i repetint el PP i els seus mitjans en tots els llocs i al final.... la tàctica de sempre: una mentida mil voltes es converteix per a molts en veritat i més si no tenen poder de neutralitzar-la, com no té la PAH. Eixa manipulació no es feixisme?

    Una cosa és condemnar una pressió a un diputat, i una altra molt diferent és qualificar de feixistes. ¿I enviar-los la policia? . ¿Per que el PP no l'envia la policia contra tots els que ens han robat en preferents, jubiliacions milionaris, Brugels, Noos....?

    Amb el cor a la mà: Tu sincerament creus que tota eixa gent que esta lluitant perquè no els tiren al carrer son feixestes? Feixistes entesos en el que feixista vol dir, amb tot el significat complet i posicionament polític que representa. Segur que dius que no.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Els que ixen al carrer no ho se de tot hi haura,ara be els cabecilles i pels metodes que utilitzen i com parlen i actuen no ho tinc tan clar ...

      Eliminar
  4. Lo que no verás en la TV y menos en una publica dirigida por el PP

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jmuhP-n-wZI#!

    ResponderEliminar
  5. Enrique esta vegada et lleve part de raó per donar-li-la quasi tota a Josep. Que un cap d'una organització se n'isca alguna vegada de mare no li lleva cap legitimitat al fons de la qüestió. Sabem que les formes poden ser importants, pero les xicotetes i febles organitzacions ciutadanes es veuen com David front el Goliat del poder establert amb l'inestimable ajuda dels mitjans de comunicació mes grossos. Es de veres que l'opossicio també utilitza interessadament moltes vegades estes postures contra el poder per fer política només, i que els mitjans dels dos grans bandols exageren i tergiversen el que els interessa i una mica mes. Una cosa es quantificar el to de les protestes i altra cosa alertar per a que no es facen. Així, critiquem la violència pero no cap protesta ni pressió a les injustícies, una entre tantes l'escrache.
    Et posaré un exemple que es trist, pero real: quant tens algun problema al movil o al seu servei, qui te el mànec per la ma (operadora telefonia), quant t'ho soluciona? Quant et veu enfadar-te de veres o donar-te de baixa. La majoria de qui esta al poder per damunt de tot, només entén les mesures de força com a motiu per a interessar-se pel client, i crec que passa el mateix a la política, els bancs, la monarquia, etc. Davant la corrupció del poder no sempre es pot anar amb bones paraules i prou, encara que ens diguen violents verbals, antidemocrates o xantatgistes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ho torne a repetir: un acte feixista no justifica una resposta feixista i el acossar a un altre per pensar diferent a tu per a que canvie d.opinio,com fan amb els escraches ho es .

      Eliminar
  6. Que diferencia un escrache d'urna manifestació? El lloc on acabe el trajecte? El to i les paraules empra des com a consignes? O la personalització de l'objectiu de les protestes? Crec que si diuen que no es pot generalitzar en que la política es corrupta i de que hi ha de tot a tots els llocs, es deu personalitzar i molt en l'objectiu de les protestes. Crec que si les protestes es fan amb moderació i educació la simbologia d'assenyalar amb el dit els domicilis dels que han perdut la vergonya en governar-nos no pot ser roina.

    ResponderEliminar
  7. Tenim un sistema polític que ens agradrà més o menys però és el que majoritàriament ens em donat. Si volem canviar-lo el camí està clar: votar els partits que proposen un canvi de model. Amenaçar, amedrentar, coaccionar o violentar qualsevol persona (polític o no) és delicte, és perseguible i és ,ens posem com ens posem i per molta raó que tinguen, una pràctica totalitària repobable. Estes pràctiques jacobines atenten contra la legalitat hui respaldada per una àmplia majoria de ciutadans que voten a unes determinades formacions que són garants d'aquest sistema. Mentre això no canvie, mentre la voluntat popular a través dels seus vots legitime aquest sistema parlamentari és repobable, és condemnable i és feixista determinades actuacions violentes que l'únic que provoquen és deslegitimar una demanda que considere justa. I això de que "el fin justifica los medios" a mi no m'agrada i sempre estes coses solen acabar agafant-se cadascú la justícia per la seva ma. I torne a dir que si no agrada el sistema, si el considerem injust, si volem canviar ho tot el que s'ha defer és votar a aquells que ho defensen. Mentre tant el que cal és ser demócrata, lluitar per el que u considera just a través dels mecanismes que tots hem respaldat i a no actuar com a pinotxetistes, videlistes o peronistes. Defensa de les injustícies sí, modes violents no. És la meva opinió.

    ResponderEliminar
  8. Molt fort comparar un escrache (definit com a manifestació personalitzada amb crits i propaganda escrita al domicili de l'afectat) amb uns criminals com Pinochet o Videla. L'escrache no te per que ser violent, no mes que una manifestació, això esta be que ho use el PP o el govern corresponent per criminalitzar protestes ciutadanes, igualant-lo a actes terroristes etarres. Un escrachiste pot fer un acte violent, pero com pot er un manifestant, un sindicaliste o un antiavalots. Depèn de la persona que actue, no de l'acte en si. Jo ho veig així.
    I fa fàstic que ho utilitzen els partits al poder, com no va denunciar el PP l'escrache del regidor favarer a J.J. o el que tampoc van denunciar els partits d'esquerres inclos el Bloc local quan la manifestació a la portà del chalet d'Eugenio a la platja quan l'escandol d'Iberdrola.
    Així que quan tots els partits donen exemple, patirem una mica per ells. I que tota la democràcia la resumiu amb l'unic poder ciutadà en votar cada quatre anys em sembla molt dictatorial i temerari. Els sistemes s'han canviat des de dins o des de fora, de tota la vida, sinó mira com els demòcrates canvien els sistemes polítics dels seus països "proveïdors" del tercer món a la seua voluntat i per la força (política, econòmica o militar, com convinga cada vegada). I per això ens quedem tan tranquils i no muntem cap manifestació (ni escraches, per supost), i després anirem a les processons...

    ResponderEliminar