lunes, 29 de abril de 2013

EDITORIAL : Coherent, desnortat o amb afàn de protagonisme ?

Los que seguís este blog sabéis que he defendido varias veces la evolución ideológica, entre ellas la mía misma , que puede sufrir una persona a lo largo de su vida, fruto de la adquisición de experiencias que conlleva el transcurrir de los años . Pero hay personas que llegado a un punto no sabes muy bién dónde están o de que van. Y una de ellas es Jorge Vestrynge . 

Quién te ha visto y quién te ve ....
Y lo digo después de dos hechos protagonizados por este señor, al que sigo habitualmente en las tertulias de mediodía de la cadena Cuatro, como son los incidentes protagonizados con la policía en un escrache y su aparición en plan vedette en el asedio el pasado 25 de Abril al congreso, me planteo si realmente la evolución ideológica puede llevar de la derecha más pura y dura que representaba este señor cuando era número dos de Fraga, hasta la insumisión al sistema que representa o pretende representar actualmente , o si se trata de que ha llegado a un grado de delirio político que le ha desnortado y ya no sabe ni dónde está, o por contra sí lo sabe y muy bien y tiene un gran afán de protagonismo que le lleva a apuntarse a un bombardeo .

La verdad, no lo tengo nada claro pero cada vez pienso más que es uno más de esos salvapatrias que tanto abundan por el mundo y sobre todo en épocas de crisis.

¿ Acabaremos viéndolo en las listas de algún partido de izquierdas ? No me extrañaría. 

Cada vez entiendo más el porqué el señor Fraga, al que aunque no comparto su ideología admiro como el gran político que fué y ójala hubieras más de su categoría, no le quiso nunca como su heredero, porque si algo tenía Don Manuel era muchísimo olfato para las personas  y se ve que le vió venir , y de ello hace yá unas cuantas decenas de años .

Els que seguiu este blog sabeu que he defés diverses vegades l'evolució ideològica, entre elles la meua mateixa , que pot patir una persona al llarg de la seua vida, fruit de l'adquisició d'experiències que comporta el transcórrer dels anys . Però hi ha persones que han arrivat a un  punt on no saps on estàn o de que van . I una d'elles es Jorge Vestrynge . 

I ho dic després de dos fets protagonitzats per este senyor, a qui seguisc habitualment en les tertúlies de migdia de la cadena Quatre, com són els incidents protagonitzats amb la policia en un escrache i la seua aparició en pla vedette en l'assetjament el passat 25 d'Abril al congrés, em plantege si realment l'evolució ideològica pot portar de la dreta més pura i dura que representava este senyor quan era número dos de Fraga, fins a la insubmissió al sistema que representa o pretén representar actualment , o si es tracta de que ha arribat a un grau de deliri polític que li ha desnortat i ja no sap ni on està, o per contra si ho sap i molt bé i té un gran afany de protagonisme que li porta a apuntar-se a un bombardeig . 


La veritat, no ho tinc gens clar però cada vegada pense més que és un més d'eixos salvapatrias que tant abunden pel món i sobretot en èpoques de crisi.


 Acabarem veient-ho en les llistes d'algun partit d'esquerres ? No m'estranyaria. 


Cada vegada entenc més el perquè el senyor Fraga, a què encara que no compartisc la seua ideologia admire com el gran polític que va ser i ójala hagueres més de la seua categoria, no li va voler mai com el seu hereu, perquè si quelcom tenia El senyor Manuel era moltíssim olfacte per a les persones i es veu que li va veure vindre , i d'això fa ja unes quantes desenes d'anys .

10 comentarios:

  1. Enrique, que et va semblar anit l'escrache patit pel President del Consell Juan Cotino.Violència de carrer per part de Jordi Évole?

    ResponderEliminar
  2. Parlant de Fraga, apart de reconegut polític i diplomàtic té també altres mèrits al seu coll, com aquest fet de quan manava com a ministre de governació durant la dictadura:
    http://ca.wikipedia.org/wiki/Fets_de_Vit%C3%B2ria_de_1976

    Que els seus deixebles o hereus hajen quedat per a tú per davall d'ell no és cap atenuant ni consol per als nostres avantpassats que el van patir més que nosaltres.

    ResponderEliminar
  3. Cotino oblida que és el President de les Corts de TOTS els valencians.

    ResponderEliminar
  4. L'actitut de Cotino em va pareixer deplorable, i el reportatge aterridor al vore quina casta d' inmorals ens estàn governant en la Comunitat Valenciana .

    ResponderEliminar
  5. Pues eixos son el súmmum (no el de Favara) del neoliberalisme, amic Gekko.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Eixos tenen de liberalisme lo que jo de cura amic Robinjut. Eixos el lliure comerç, la llibertat d'empresa, el suport a la inicitiva privada i emprenedora i l'igualtat d'oportunitats dels individus sols la tenen en el programa electoral o en es principis fundacionals del partit. Practiquen l'amiguisme ( no liberalisme) i l'únic canvi de profunditat que han fet en l'administració des de que està Rajoy es llevar els 200000 enxufats dels PSOE i possar els 225000 seus.
      Un partit que puja els impostos, és incapaç de reduir despeses (sobren enxufats, administracions, funcionaris justaposats i empreses públiques) i és incapaç de crear condicions idonees que fomenten la creació d'empreses no pot denominarse liberal. Els Cotino, Fabra, Camps, Blaco. Alperi i companyia són el mateix que el PSOE: una maquinària de col.locació de gent que mai ha fet res en el sector privat.
      Per cert quina manera de posar neoliberalisme. Liberalisme i punto. Jo no he vist neocomunistes o neosocialistes.

      Be acabe que m'enrotlle massa

      Eliminar
  6. Gekko, pues ja no sabem qui et representen a tu en quant a liberals. Apart del PSOE i el PP que tu ja dius que no, ja en queden pocs. No crec que busques per EU, i el Bloc, o al menys la UPV sempre havia dit que era progressista i d'esquerres. I si la qualificació de liberal la dona la falta d'enxufisme, crec que al Bloc, en quant a l'exemple donat a la gestió local també se te queda fora d'opcio. Solen queixar-se molt de que a la seua plantilla de treballadors al consistori no hi ha massa feeling o en tenen mes amb altres partits (això en definitiva jo ho traduisc directament a amiguisme). Només et quedaria a la UPyD a nivell autònomic i estatal. Pot ser facen política liberal, de les seues demés característiques t'ho podrà contar per ací amb pels i senyals l'administrador d'aquest blog.

    ResponderEliminar
  7. UPyD en teoría son socio-liberals (vore la wuiquipedia) encara que ells es definixen transversals, es dir, sense una familia ideológica concreta de les que coneguem almenys en el mon occidental, i així arrepleguen de tot. També son en teoría més progresistes que el PP, promulguen temes com el federalisme, el laicisme o la desaparició de les diputacions, el que es diferència del PP .Però en la práctica son més antinacionalistes que éstos, i, almenys els que jo he conegut a fons a nivell comarcal, molt conservadors i autoritaris .

    Així que en resum i com he dit altres vegades, no son el que pareixen, no son en la práctica el partit progresiste i de centre que volen aparentar , son un partit de dreta més com el PP, o centre-dreta com a molt .

    ResponderEliminar
  8. Pues ja ho tens clar, Gekko. Si ets mes profundament liberal, la UPyD. I si t'apuntes al Bloc, t'hauran d'assegurar abans que han canviat de cançó. Dels ex d'Enrique ja t'ho ha contat ell, del Bloc, pues el que veus al poble i els vídeos de Baldovi. Tu mateix. Ara, si es la segona opció, que no s'entere la sòcia comunista de Compromís, que si no a la pobra Oltra li dona un sincope de saber que esta a un partit liberal. També potser que Bloc siga un partit com UPyD "profitós" on capiguen tots.
    Sobre el dubte que tenies sobre els sufixes "neo", aclarir-te una mica les idees amb el següent link:
    es.wikipedia.org/wiki/Neoliberalismo.
    Explica algo sobre el vell liberalisme del S. XIX i les noves tendències.
    Et recomane qualsevol dubte que tingues, consultar primer la Wiki o el Google i quedes millor. De res.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies per preocuparte per les meves alternatives polítiques. Si et sembla be seguiré el meu camí en funció dels fets i no del que es diu, que la llengua i el paper ho aguanten tot. Jo ni parle de partits, ni de persones parle de fets. "No me digas lo que piensas dime lo que haces" Robert Kiyosaki. De listos i sobrats ja hi han prou per ahí......i per ací. Rajoy no ha fet res del que possava el seu programa i que votaren 11 milions de ciutadans, del PSOE millor no parlem perquè primer tindran que aclarirse ells i dels comunistes d'EU i nacionalistes del Bloc està encara tot per vore....encara que els meus principis ideològics no convergeixen ni de lluny amb algunes coses que estos partits proposen. Jo, en tot cas, i amb respecte, opinaré del que fagen.....no del que diuen que van a fer. Com deia el meu avi: "Les persones per el que fan, no per el que han fet ni per el que faran".
      Respecte al liberalisme dirte que no necessite anar ni al Google ni a cap altre lloc per saber el que és. Hi ha una bibliografia molt ampla i interessant al respecte. I evidentment no vaig a caure en l'error de determinats grups interressats d'utilitzar el concepte "neoliberalisme" que per altra banda, apart de poc rigurós, s'utiliza de forma despectiva amb una intencionalitat totalment partidista.

      I acabe diguente que amb la única persona que tinc que quedar bé és amb mi mateixa. Dic el que pense, amb respecte i consideració, però no necessite el teu vis i plau per a res.

      Eliminar