viernes, 26 de abril de 2013

GABINET PREMSA AJUNTAMENT , Renta garantida / Ajornament eixida senderisme

Ajornada l’eixida de senderisme de demà dissabte per la pluja

L’eixida de senderisme prevista per a demà dissabte 27 d’abril, s’ajorna fins dissabte 25 de maig per les condicions meteorològiques i la previsió de pluja.

La Regidoria d’Esports avisa de la pròxima data prevista per a realitzar les activitats de l’eixida senderista prevista per a demà dissabte 27 d’abril. Serà dissabte 25 de maig, en què hi ha previst un esmorzar en el Clot de la Font, a més de la projecció d’audiovisuals en el Molí Vell del Pla, amb una explicació de la història del Molí a càrrec de l’arquitecte municipal, Juan Tormo

L’Ajuntament de Tavernes actua d’intermediari amb la Generalitat en la tramitació de les rendes garantides

L’Ajuntament de Tavernes informa que el procediments emprats en les tramitacions de la renda garantida amb la Generalitat són reglats, d’acord amb la llei i no discrecionals. La competència d’autoritzar les ajudes i els imports a les famílies valleres és únicament de la Generalitat Valenciana. El consistori de Tavernes no pot actuar de forma discrecional en este cas.

L’Ajuntament de Tavernes actua com a intermediari amb la Generalitat Valenciana en la tramitació de la renda garantida entre els veïns de la ciutat que així ho sol·liciten cada any. La Generalitat estableix un límit màxim d’ajudes de la renda garantida per a tot l’any, que en el cas de l’any 2012 era de 44.333 euros. La renda garantida són ajudes de caràcter social que la Conselleria atorga a famílies desafavorides i que compleixen una sèrie de requisits.

El regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Tavernes, Víctor Borràs, ha afirmat què “em sembla totalment injust i molt poc ètic que la Conselleria de Benestar Social no autoritze el 100% de les ajudes que té previstes per a Tavernes, més quan ha rebut moltes més sol·licituds de les que ha autoritzat. L’any 2012 va deixar d’atendre estes peticions amb un acte administratiu que canvia el termini de concessió; abans es comptava des de la data de sol·licitud  i ara de la concessió. Esta decisió ha provocat a Tavernes una pèrdua en ajudes i deixar d’atendre més del 35% de les peticions d’ajuda. La devolució de la diferència entre l’autoritzat i el concedit és un acte reglat i, per tant, ha de ser emés, vulga o no, em semble millor o o pijor”.

No complir-ho “ ha continuat el regidor “comportaria conseqüències juridiques contra l’Ajuntament i efectives per als sol·licitants, ja que la Conselleria ha deixat els expedients de Tavernes paralitzats fins a rebre els diners, cosa que demostra que no li importen les persones”.

Serveis Socials va tramitar en 2012 les ajudes de 33 famílies de Tavernes que complien els requisits demanats per la Generalitat Valenciana, per un valor total de 59.733,92 euros, dels quals la Conselleria va aprovar un total d’ajudes de 34.138 euros i va deixar 10.193 euros per atorgar.

Seguint el procediment reglat habitual, els 10.193 euros no autoritzats s’han tornat a la Generalitat, com es fa habitualment cada exercici. Així, per exemple, en l’any 2009, d’un import anual màxim concedit als veïns de Tavernes de 26.381, la Generalitat sols va concedir a les famílies demandants de la subvenció de la renda garantida 4.539,50 euros i, consegüentment,  l’Ajuntament, seguint el procediment habitual, va tornar a la Generalitat 21.848,50 euros.

L’any 2010 la Generalitat va concedir un màxim de 60.749,80 euros, però sols en van entregar 49.879,73 i es van tornar 10.870,07 euros, que no van poder ser utilitzats pels veïns necessitats de la localitat,  l’any 2011, també seguint els procediments reglats, es van concedir per a tot l’any un total de 25.408,24 euros, dels quals la Generalitat valenciana en va autoritzar 25.129,09 i se’n van tornar 278,34.

Cal tenir en compte que al febrer de 2012 la Conselleria va canviar les condicions de les ajudes de la renda garantida. Des d’eixa data, les ajudes es computaven des del mes següent a la concessió i no des de la data de la sol·licitud, amb la qual cosa la retroactivitat va desaparéixer i, com a resultat, van prescriure molts mesos de les diferents sol·licituds presentades, que afectaren 12 de les 33 famílies, és a dir, més del 35% de les ajudes demanades per les famílies de Tavernes l’any 2012.

Les quantitats atorgades a les famílies sol·licitants de la renda garantida en 2012 van oscil·lar entre els 383 i els 472 euros, en períodes d’un mes a 6 mesos.

Es a dir, mentres el PP local acusa al govern local de ser el culpable de la devolució de 10.000 euros d'esta renda per deixadesa, éste diu que es la Consellería governada pel PP la que no ha otorgat totes les ajudes demanades, el qual ja ha passat quant governaven aquells, i per això dita devolució : 

Qui té la raò? Açi ens hem exposat les dos postures, pel mig dels escrits remesos per uns i altres, ara vostés llixguen, analitzen i traguen les seues propies conclusions,  

Nosaltres sols afegir que en este escrit es donen dades molt concretes creguem ajuden i molt a això ...

3 comentarios:

  1. Pues si, Enrique, si quedava dubte, ha estat aclarit totalment pels informes de serveis socials. Es molt inquietant que el PP només va a la seua dient només part de la veritat (la que li interessa) per fer quedar mal el govern davant l'opinio publica, i encara que ha quedat retratat, sempre hi han sectaris que només volen sentir/llegir el que els diuen una part, sense raonar la realitat. Per això a pesar del greu fet de manipulació els ix a compte fer soroll per trauren rèdit.
    El pitjor de tot açò es que amb raó o sense ella, tots els demés també solen jugar al mateix, i si no han mentit alguna vegada, han ocultat veritats o silenciat greus errades.
    El graciós es que el PP no menteix, l'Ajuntament torna diners, pero tampoc diuen que es perquè el PP de Conselleria els retalla ajudes i exigeix tornen el que ells han desestimat concedir.
    Continuen tots intentant enganyar-nos, després diuen de les grans empreses i els bancs, i es que ací qui no corre, vola. Només ens queda augmentar el nivell cultural del poble, preocupar-nos per tindré mes controlats als polítics i sobretot aconseguir que canvie el sistema polític per que no estiga cada vegada mes allunyat dels qui representen.

    ResponderEliminar
  2. ¿Y Karina? ¿Donde está? Ella es la concejal de Bienestar Social, la responsable de que se reparta la subvención y aún no ha hablado.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ni está ni se le espera. Ya tiene a puristas inquebrantables de la verdad absoluta, a estómagos agradecidos y por agradecer que dan explicaciones por ella. Son los típicos amamantados que practican lo que critican y nunca se aplican su propia doctrina. Se la aplican a los demás. Es mas barato.

      Eliminar