martes, 12 de junio de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT

 L’alcalde i els regidors del govern de Tavernes han celebrat un acte informatiu del primer any de gestió municipal


La transparència en la gestió municipal de l’Ajuntament de Tavernes és un dels eixos centrals del govern valler. Si a l’octubre van celebrar un acte informatiu per a parlar de la dolenta situació econòmica del consistori, ara ha sigut el moment de fer balanç del primer any de gestió municipal

La Casa de la Cultura de Tavernes ha estat una vegada més el lloc triat pel govern de Tavernes per a celebrar un nou acte informatiu destinat a tots els veïns de la població.

A les 20:00 hores el govern municipal va començar l’acte informatiu de la Casa de la Cultura. Persones de totes les edats i condicions socials s’hi van congregar per a conéixer de primera mà la situació actual de l’Ajuntament i les principals actuacions que s’han dut avant este primer any de legislatura.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, va donar la benvinguda als assistents i va prendre la paraula primerament la regidora Pilar Altur, que va parlar, dins de l’àmbit de cultura i festes, dels convenis firmats, de la programació cultural, dels festivals i de les festes del poble. De la biblioteca va comentar els préstecs de portàtils i l’ampliació del nou horari. En la part d’educació va esmentar els centres intel·ligents i les millores realitzades en els centres educatius.

El regidor Josep Llàcer va destacar, dins de la Regidoria d’Esports, la inversió directa de 287.000 euros i la dotació dels convenis de 72.750 euros, va parlar de les noves infraestructures, de la millora de les instal·lacions i de l’àmplia gamma d’activitats esportives que es realitzen a Tavernes. En la Regidoria de Joventut es va fer ressò especialment de la inclusió de Tavernes en el Calaix Jove i del Pla Integral de Joventut 2012-2015. En promoció lingüística destacà els premis i la Taula de Filologia. I en el manteniment d’infraestructures comentà el Pla d’Estalvi i les nombroses actuacions desenvolupades tot l’any.

La regidora Vanessa Martí es va ocupar, dins de l’àmbit de disciplina urbanística, de les noves ordenances, dels bous al carrer, dels xiringuitos, del registre d’activitats i del capítol de sorolls i molèsties. Dins del tema mediambiental, va parlar del llac de la Goleta, de les diferents activitats realitzades este primer any i del projecte de la cova del Bolomor. També, dins de la Regidoria de Administració General, Modernització i Règim Interior, es va ocupar de les zones Wi-Fi i del 50% de reducció de telefonia.

El regidor de Personal i Seguretat Ciutadana tractà el tema de la reducció efectuada en el capítol I, dels convenis i pactes, i de la modificació del Pla d’Ocupació, Dinamització i Atenció al Ciutadà.  Va parlar també de l’estructura del nou Pla de Seguretat Ciutadana, de les tasques amb qualitat, del Consell de Policia i de les millores efectuades envers el ciutadà.

El regidor Víctor Borràs va tractar, dins del àmbit d’economia i hisenda, de les ordenances, les plusvàlues i la reducció del tipus del 22 al 15%. Va tractar el IVTM de vehicles i el fraccionament de l’IBI. Els préstecs ICO i l’estalvi van ser objecte de  la seua intervenció, quan parlà dels nous ingressos i de la reducció en despesa.

La regidora Llum Sansaloni va esmentar, dins de les obres de la seua regidoria, la finalització del parc de Cantalot, les diferents rehabilitacions que s’han efectuat, les ampliacions i instal·lacions de noves zones de jocs i l’acabament de les obres de l’entrada de la platja. Va parlar dels contractes de subministrament i manteniment i, en serveis públics, va tractar les actuacions fetes en neteja viària, pàrquing, cementeri i mercats del poble i de la platja.

La regidora Karina Vercher va informar del temes desenvolupats dins de l’Àrea de Foment Local, amb una aposta ferma per l’ocupació i la formació, va parlar de les polítiques actives d’ocupació, de les diferents reunions mantingudes i del centre associat al SERVEF. En benestar social, parlà dels programes d’ajuda i, dins de participació ciutadana, va tractar el tema del foment de la participació, el Reglament de Participació Ciutadana, el Pla de Mobilitat Sostenible i la Bústia Ciutadana.

La regidora M. Carmen Canet va parlar de les seues àrees de gestió. En turisme va informar de les banderes blaves, dels diferents actes, fires, salvament i socorrisme. En urbanisme va parlar de la finalització de l’avinguda de la Marina, les noves zones d’aparcament i del PAFOR. En agricultura informà de les basses fitosanitàries, dels camins, i de la neteja del riu i de la Séquia Mare, entre altres actuacions.

La ronda d’intervencions la va concloure l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, que va fer especial menció de la piscina coberta, la canalització del riu Vaca i el pàrquing del passeig del País Valencià.

Tot seguit, el mateix alcalde i el regidor d’Economia i Hisenda van abordar un dels punts més importants d’este primer any de govern municipal, el Pla d’Ajust desenvolupat per l’Ajuntament.

L’Ajuntament té la intenció de donar la informació de la gestió anual de forma clara i transparent a tots els veïns de Tavernes de la Valldigna. Des del govern municipal entenen i posen en pràctica que una altra forma de governar és possible.
#

 L’Ajuntament de Tavernes estalvia 226.000 en el contracte de neteja de la ciutat

L’Ajuntament de Tavernes continua ajustant al màxim tots els capítols de despeses per a poder optimitzar al màxim el programa d’ajust econòmic de sanejament de l’estat de comptes municipals

L’Ajuntament de Tavernes ha aprovat una reducció del contracte de concessió del servei de recollida de residus urbans i neteja viària que el consistori manté amb l’UTE formada per FCC Medio Ambiente SA i GIRSA, que es va formalitzar inicialment l’1 de gener de 2003 i que ha tingut dos modificacions, una en 2004 i l’altra en 2006.

L’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, ha manifestat que “s’ha hagut de fer una reducció contractual per necessitats pressupostàries” i, a més, ha fet una crida a tota la ciutadania “per a mantenir entre tots una ciutat neta. S’ha de ser conscient que la imatge de Tavernes depén de tots nosaltres”.

Amb la reducció negociada amb l’empresa, l’estalvi per a les arques municipals serà de 226.424 euros, amb la qual cosa el cost anual de la neteja viària per a l’Ajuntament queda en un total de 1.308.154 euros.

La regidora d’Obres Públiques i Contractació, Llum Sansaloni, ha assenyalat que “s’està fent una planificació del servei de neteja diària, de manera que esta reducció de l’import del contracte tinga la menor incidència possible sobre el treball diari. Amb la col·laboració de tots podrem aconseguir una ciutat més neta i saludable”.

La Primera República a Tavernes és l’eix argumental del llibre que presenta Josep Ciscar este dimecres 13 de juny
 
Amb el títol La Primera República a Tavernes de la Valldigna, el professor i escriptor Josep Ciscar Vercher ha escrit un obra literària que presenta este dimecres 13 de juny en la Casa de la Cultura.

La presentació serà a les 19:00 hores en la Casa de la Cultura de Tavernes. En el seu llibre La Primera República a Tavernes de la Valldigna, l’autor tracta d’esbrinar com es va viure, des d’un poble menut, l’experiència republicana (1873-74).


Aspectes polítics i institucionals, anhels de la població, les vertaderes preocupacions dels veïns de l’època, els protagonistes... El llibre descriu amb què hagueren d’enfrontar-se en aquells anys tan complicats, i com ho feren.

La història d’avantpassats nostres des de l’alcalde Gabriel Hernández fins a Juan Corella, pròfug de la quinta. Des de revolucionaris com Don Simón o el Pintor fins a Santiago Rebuelta, venedor de cintes i sedes, que també és capità dels Voluntaris de la Llibertat.

La entrada és lliure i la presentació del llibre serà en la planta baixa de la Casa de la Cultura.
#



Amb la visita als IES La Valldigna i Jaume II el Just conclou la ronda de contactes amb els centres educatius

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i la regidora d’Educació, Pilar Altur, han acabat la ronda de visites als centres educatius de la localitat per a poder conèixer de primera mà l’estat de les instal·lacions, les necessitats i les mancances

Esta visita als dos IES de Tavernes tanca la ronda de contactes encetada amb els centres d’infantil i primària, tant públics com concertats de la localitat. D’esta manera, l’alcalde i la regidora han comprovat en primera persona la realitat de cada un dels centres educatius de la ciutat.

Els directors dels IES van explicar detalladament la situació de les instal·lacions i els exposaren totes les seues necessitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario