viernes, 22 de junio de 2012

EDITORIAL : Algo se muere en el alma ...


És el que pensarien molts dels alumnes de 4t d'E.S.O. quan es van despedir ahir o es despediran hui dels seus centres escolars, a l'haver finalitzat els seus estudis obligatoris. 

Uns s'inclinaran pel batxiller, altres per la FP, altres per intentar trobar treball .... 

I vull dir-los que, encara que la situació està com està i davant de la gran taxa de desocupació i sobretot juvenil a Espanya, no es desanimen i que seguisquen el rumb que tenien previst. 

Que després de la tempestat sempre arriba la calma, i que esta crisi, com totes, algun dia acabarà i ho farà amb un nou marc econòmic que portarà un muntó de noves oportunitats, sobretot per a la gent jove. 

Que el futur és  vostre i que cal començar a barallar per ell cada dia, cada instant, des de qualsevol lloc. 

Que val la pena fer-ho i que la recompensa a l'esforç, més prompte que tard, al final arriba i de la forma i en el moment més inesperats. 

Avant a tota marxa i que res vos pare n' impedixca que vegam, tots,  la llum al final d'este amarc túnel, però qu'esta llum vos agafe sobradament preparats : Sou el futur, el vostre i el nostre.

Es lo que pensarían muchos de los alumnos de 4º de E.S.O. cuando se despidieron ayer o se despedirán hoy de sus centros escolares, al haber finalizado sus estudios obligatorios.

Unos se inclinarán por el bachiller, otros por la FP, otros por intentar encontrar trabajo .... 

Y quiero decirles que, aunque la situación está como está y ante la gran tasa de paro y sobretodo juvenil en España, no se desanimen y que sigan el rumbo que tenían previsto.

Que después de la tormenta siempre llega la calma, y que esta crisis, como todas, algún día acabará y lo hará con un nuevo marco económico que traerá un montón de nuevas oportunidades, sobre todo para la gente joven. 

Que el futuro es vuestro y que hay que empezar a pelear por él cada día, cada instante, desde cualquier lugar.

Que vale la pena hacerlo y que la recompensa al esfuerzo, más pronto que tarde, al final llega y de la forma y en el momento más inesperados.

Adelante a toda marcha y que nada os pare ni impida que veamos, todos, la luz al final de este amargo túnel, pero que esta luz os pille sobradamente preparados : Sois el futuro, el vuestro y el nuestro.


No hay comentarios:

Publicar un comentario