jueves, 7 de junio de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT

Tavernes celebra haver recuperat la bandera blava que havia perdut

L’Ajuntament de Tavernes ha celebrat amb gran satisfacció recuperar les dues banderes blaves de la platja.

La Fundació d’Educació Ambiental (FEE), dins del marc de la “Campanya Bandera Blava” desenvolupada en el 2012, ha concedit a Tavernes de la Valldigna el distintiu de bandera blava a la “Platja de la Goleta” i a la genèrica “Platja de Tavernes de la Valldigna”. D’aquesta manera, Tavernes recupera la bandera blava que havia perdut.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha expressat la seua felicitació “a la regidora de Turisme, Carmen Canet i a tots els tècnics de la Regidoria de Turisme per la recuperació de la bandera blava de la Platja de Tavernes. És una gran satisfacció per a tota la ciutat haver complit un dels nostres compromisos, poder oferir i mostrar als nostres visitants i veïns que les nostres platges compleixen tots els requisits d’excel·lència i qualitat”.

Amb este reconeixement, els dos trams urbanístics en que es divideix la platja de Tavernes demostren l’acompliment total amb les exigències ambientals, d’accessibilitat, de qualitat de l’aigua i amb la excel·lència dels serveis que ofereix als residents i visitants.

La regidora de Turisme, M. Carmen Canet ha manifestat la seua alegria i satisfacció “pel reconeixement a la tasca desenvolupada en la nostra platja i que han permés aconseguir les dues banderes blaves. Des de turisme hem fet un gran esforç per tindreu-ho tot a punt per la temporada estiuenca, que des del punt de vista econòmic és de vital importància. Una bona temporada turística és fonamental pel nostre municipi”. 

La platja de Tavernes de la Valldigna oferirà als visitants de l’estiu una Avinguda de la Marina remodelada, dos nous pàrquings i més oferta d'oci amb els sis xiringuitos i, a més, el llac de la Goleta en òptimes condicions de salubritat.

Els esforços de l’Ajuntament s’han dirigit també a remodelar l'entrada principal mitjançant el Pla de Xoc de la Diputació, entitat que via subvenció i dins dels Plans Provincials d'Obres i Serveis del 2012 també col·labora en la reurbanització dels voltants del carrer Santa Maria de la Platja,  on hi ha la placeta que acull l’església de la platja.


Demà divendres, dia 8, es presenta el llibre guanyador del Premi Valldigna del passat 2011 .

L’Almàssera del Reial Monestir de Sant Maria de Valldigna, a Simat, acollirà a partir de les 19:00 hores la presentació del llibre “Valldigna. Noves dinàmiques territorials a debat”, una obra de Juan Tormo, Vicent Oller Bertomeu i Vicent Oller Vives.

La presentació del llibre guanyador del Premi Valldigna 2011 comptarà, a més, amb dues conferències. La primera anomenada “Estratègia territorial en la Valldigna” tindrà com a ponent a César Herrero Pombo, secretari de l’Ajuntament de Tavernes, mentre la segona “Alguna llum al final del llibre”, tindrà com a ponent a l’advocat i economista Julio Giner Cremades.

L’obra guanyadora “entén el territori com un espai resultant de la interacció contínua entre l’home i la natura. Com una entitat viva en transformació, però fràgil i amb característiques específiques, les quals li confereixen un valor de recurs no renovable”.

Els autors assenyalen que “l’objectiu del nostre treball no era inventar noves receptes, ni nous camins, sinó a analitzar el territori de la Valldigna com un espai d’oportunitats. Per descobrir-ho partíem de dos punts: les opinions de la seua pròpia gent i l’anàlisi tècnic del model territorial actual. Les conclusions de la recerca ens plantegen un debat amb tres propostes de futur cap a la sostenibilitat social, econòmica i ambiental de la vall”.

 L’Escola de Persones Adultes “Bolomor” de Tavernes finalitza el curs este divendres.

El col·lectiu de professors i alumnes de la EPA de Tavernes conclou el curs escolar 2011/2012 este divendres en la Casa de la Cultura. L’EP ha llançat recentment el sisè número de la revista de l’escola.

Els més de 500 alumnes de la EPA Bolomor de Tavernes de la Valldigna conclouen el curs 2011 / 2012 este divendres. Tots junts, professorat i alumnat celebraran la cloenda en la Casa de la Cultura, amb l’actuació del grup de balls de saló i del cor de l’escola.

Fa uns dies que s’ha publicat la sisena edició de la revista de l’Escola d’Adults Bolomor, que inclou els escrits guardonats en el certamen literari: “Jocs silenciosos” de Sico Fons, primer premi narrativa;  “La temporada de arroz en Tavernes” de Carmen Císcar, primer premi narrativa categoria especial i “Poesies” d’Elena Serra, primer premi poesia.

La revista inclou la salutació de la regidora d’Educació, Pilar Altur, qui dedica les seues paraules “als alumnes de l’Escola, persones que amb valentia, prenen la iniciativa de formar-ne part, reben formació, suport emocional, orientació, espais de diversió, noves amistats i recolzament en els moments dificils”.

L’EPA ha desenvolupat cursets de valencià en els nivells elemental, mitjà i superior, d’alfabetització, neolector i educació general bàsica, així com cursos de francès, anglès, graduat de secundària, balls de saló, preparació de les proves d’accés a la universitat per majors de 25 anys i  informàtica, entre d’altres.

Fa uns dies els alumnes van celebrar la seua mostra gastronòmica i nit d’albades també en la Casa de la Cultura, amb un gran èxit de participació. També cal ressaltar com a fites importants del curs el concurs de nadales, les targetes de Nadal dissenyades pels alumnes i la celebració de les Carnestoltes, les falles i el certamen literari, entre d’altres activitats, totes elles amb una ampla participació dels alumnes.

La matrícula del proper curs estarà oberta a partir de la segona setmana de setembre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario