miércoles, 6 de junio de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT : Noves zones jocs infantils / Piscina d'estiu / xarrades sobre salut i drets i deures dels pacients


Tavernes disposa de tres nous punts de joc infantil en el passeig de Colon i placeta del Metge Grau

L’Ajuntament de Tavernes ha ampliat i instal·lat noves zones de jocs infantils en la ciutat adreçades als més menuts.

Tres zones noves s’han posat a disposició dels xiquets de Tavernes de la Valldigna. En el passeig de Colon s’han situat dos nous punts d’oferta d’esplai que complementen els dos ja existents actualment. A més, en la plaça d’Espanya també s’ha ampliat l’oferta existent amb més aparells de jocs.

Una altra de les zones noves és la placeta del Metge Grau, on hi ha disponibles des d’esta mateixa setmana uns aparells de joc infantils.

Dimarts de vesprada l’alcalde i regidors de l’Ajuntament van visitar les noves zones de joc i van poder comprovar la bona acollida que els nous punts d’esplai han tingut entre les famílies de Tavernes.

 Tot a punt per a obrir la piscina d’estiu de Tavernes esta setmana

Després de les reformes que s’han realitzat en les instal·lacions esportives municipals, tot està a punt per a obrir les instal·lacions de la piscina municipal de Tavernes de la Valldigna

Després de les reformes pertinents de manteniment i millora de les instal·lacions de les dependències de la piscina d’estiu, tot està a punt per a obrir la temporada d’estiu 2012.

A partir de hui dimecres 6 de juny, la piscina municipal d’estiu obrirà tot el mes en horari de vesprada, a partir de les 15:00 hores. Els dissabtes estarà oberta matí i vesprada i el diumenge oberta de matí.

L’horari s’ampliarà als matins els mesos de juliol i agost, i fins al 15 de setembre. Està previst, a més, obrir el període de matrícula per als cursets de natació que cada estiu ofereix la piscina municipal d’estiu de l’Ajuntament de Tavernes.

La inscripció començarà el dilluns 18 de juny, i està previst l’inici dels cursos el dia 2 de juliol. Per a inscriure-s’hi s’ha d’anar a la piscina i arreplegar un número per a apuntar-se en les oficines del poliesportiu.

Hi haurà 3 cursets de natació, amb una edat mínima de xiquets nascuts l’any 2007. El primer curset serà del 2 fins al 20 de juliol. El segon curset serà del 23 de juliol fins al 10 d’agost. I el tercer curset serà del 13 d’agost fins al 31 d’agost. El preu serà de 33 euros per curset (en cas de germans, 25,40 euros cada un).

També hi ha cursets d’Aquaguim, bé dilluns, dimecres i divendres, o dimarts, dijous i divendres. El primer curset serà del 2 al 20 de juliol, el segon des del 23 de juliol fins al 10 d’agost, i el tercer del 13 al 26 d’agost.

Per a accedir a la piscina d’estiu hi ha diferents fórmules, que van des del pagament d’un accés puntual fins a l’abonament familiar, amb distints preus, abonaments mensuals, de matí, de vesprada, de tot el dia, etc. El preu de les entrades es: matí  1,40 €; vesprada 1,60 €; tot el dia 1,90 €. Els abonaments individuals 21,80 €, familiars 73,10 €.

La Casa de la Cultura acull esta vesprada unes xarrades de consells de salut de l’Hospital de la Ribera

La Casa de la Cultura de Tavernes acull esta vesprada les xarrades incloses dins d’este cicle, que també arribaran a Gandia i a Oliva. 

Serà esta vesprada a les 16:30 hores en la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna, quan els veïns de la ciutat podran escoltar els consells i recomanacions de l’Hospital Universitari de la Ribera.
 
La primera de les xarrades, “La importància d’una exposició correcta al sol” la impartirà la doctora Carmen Ortega, cap del Servei de Dermatologia del Departament de Salut de la Ribera.

La segona xarrada serà “Darrers avanços diagnòstics en càncer de mama”, a càrrec de la doctora Júlia Camps, cap del Servei de Radiologia de l’hospital.

Finalment, la tercera de les xarrades serà “Cuida el teu cor i el dels teus”, i la impartirà la doctora Belén Vinyals, cap del Servei de Cirurgia Cardíaca de l’hospital.

La presentació serà a càrrec del doctor José Emilio Llopis, director mèdic del Departament de Salut de la Ribera. El dimarts 12 de juny es realitzaran les xarrades a Gandia i el 13 de juny a Oliva.

Els drets i deures del pacient serà el tema que tractarà demà dijous la conferència de la doctora Sala

La doctora Teresa Sala oferirà demà dijous en la Casa de la Cultura de Tavernes una conferència en què tractarà dels drets i deures del pacient. Serà a les 19:30 hores.

És una xarrada oberta a tota la població, en la qual reflexiona sobre els drets i deures que tenim totes les persones com a ciutadans i possibles malalts.

L’objectiu és millorar la presa de decisions en els moments d’incertesa que es produeixen al final de la vida, però també és un esforç d’humanització de l’àmbit sanitari pel que fa al respecte a la llibertat de la persona i al dret dels malalts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario