miércoles, 20 de junio de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT : Varis

Este dijous es presenta el Pla Integral de Joventut 2012-2015 en la Casa de la Cultura de Tavernes

Aprofitant la celebració de l’assemblea de joves que es celebra este dijous 21 de juny en la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament presentarà el Pla Integral de Joventut 2012-2015.

El lloc serà la Casa de la Cultura a les 20:00 hores. En esta reunió, oberta a la participació dels jóvens de Tavernes, es presentarà el Pla Integral de Joventut per als anys 2012-2015.

El Pla Integral de Joventut marca la manera de treballar de l’actual legislatura, que abordarà el treball transversalment amb una triple perspectiva: des del punt de vista interdepartamental, interinstitucional i de la participació jove.

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Tavernes, Josep Llàcer, ha manifestat que “des de la Regidoria de Joventut treballem per tal d’augmentar la participació juvenil en la vida i les decisions de l’Ajuntament. Volem fomentar l’associacionisme juvenil i la participació dels jóvens en les activitats organitzades. Es tracta de fer que participen en la decisió de les activitats que programa l’Ajuntament i col·laboren a organitzar-les”.

Este dijous 21 juny celebrem la 1ª assemblea local de joves. Volem que siga el germen del fòrum de participació jove. En esta assemblea presentem el Pla Integral de Joventut 2012-2015; es tracta d’un document que hem preparat per a establir les línies mestres de treball que ens hem marcat en la Regidoria de Joventut. La intenció és donar una continuïtat i una cohesió a totes les activitats enfocades als jóvens que organitzem des de l’Ajuntament. Volem democratitzar l’administració i canalitzar la creativitat juvenil. Ens hem marcat com a objectiu escoltar els jóvens per tal de millorar l’oferta d’activitats que organitzem per a ells. Esta assemblea n’és una prova evident. Per això vull animar tots els joves de Tavernes a acudir a l’assemblea i participar-hi, i a donar la seua opinió, que sens dubte és molt important per a nosaltres”.

L’assemblea de joves d’este pròxim dijous inclou, a més, una taula rodona, que girarà al voltant de l’associacionisme juvenil i la participació dels jóvens en les administracions. La taula rodona comptarà amb la participació de Pere Fuset, vicepresident del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, amb David Latorre, de l’àrea d’implantació del CJCV i amb Josep Llàcer, regidor de Joventut de l’Ajuntament de Tavernes.

Tavernes ofereix per primera vegada un servei de registre municipal en la platja

Des d’esta mateixa setmana i fins al dia 15 de setembre, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna posa a l’abast dels veïns que traslladen la seua residència a la costa i a tots els turistes i visitants, un servei de registre bàsic en les dependències municipals de la platja

L’Ajuntament de Tavernes considera que la platja de Tavernes ha d’oferir un servei cada vegada més ampli als veïns residents i als turistes que s’hi acosten a gaudir de les vacances estivals.

Per això, la Regidoria de Personal ha pres la iniciativa de facilitar les gestions bàsiques de l’administració municipal que necessiten els ciutadans i ha situat un punt de registre en les oficines de la Policia Local de la platja vallera.

El regidor de Personal, Evarist Sansaloni, ha manifestat que “dins de les possibilitats humanes i econòmiques que tenim com a Ajuntament, volem donar les màximes prestacions i serveis de la nostra administració al ciutadà i als visitants de la nostra costa, i amb esta mesura evitarem els desplaçaments a Tavernes per a fer les tramitacions més simples i quotidianes. Este estiu les gestions bàsiques les podran realitzar des de les oficines de la Policia Local en la platja“.

És la primera vegada que l’Ajuntament de Tavernes ofereix als veïns la possibilitat de realitzar tràmits bàsics des de les dependències municipals de la platja.

Tavernes rep l’estiu amb activitats diverses la vesprada i la nit de Sant Joan

Tavernes de la Valldigna rebrà l’estiu de 2012 este pròxim dissabte de forma oficial amb les activitats que s’han preparat per a la vesprada i la nit de Sant Joan.

La vesprada i la nit de dissabte 23 de juny seran intenses en la platja de Tavernes, on cada any es concentren milers de visitants a gaudir de les tradicionals fogueres i de l’inici de l’estiu, que preveu la tradicional rentada de peus en la mar.

L’Ajuntament de Tavernes ha preparat de vesprada, en l’avinguda de la Marina, l’espectacle Batuclown, a les 20:30 hores, una actuació per a tots els públics, encara que especialment va dirigit als més menuts.

A la nit, el foc serà el protagonista, amb l’espectacle de correfocs, a partir de les 23:00 hores, a càrrec de la colla de dimonis Correcagarneres, que eixiran des de la plaça del Bolomor, passaran pel carrer de les Barques, Gebalcobra, Garbí i arribaran a la plaça de la Safor, on faran l’espectacle final.

Tot seguit, a les 24:00 hores es complirà el ritual tradicional de rentar-se els peus i també començaran les diferents activitats de caire privat que complementaran una de les nits més llargues de l’any.

L’Ajuntament de Tavernes habilita un dispositiu especial per a eixa nit i recomana els veïns i visitants que escalonen l’accés a la platja i les eixides, per a tractar de minimitzar al màxim els embussos de trànsit.


El mercat d’estiu de la platja de Tavernes compta amb més espai de superfície

Ja ha començat el mercat dels dissabtes en la platja de Tavernes de la Valldigna. Fins al dissabte 15 de setembre, oferirà els seus productes a turistes i visitants, amb una ampliació de l’espai que ocupava.

Però enguany, el mercat d’estiu de la platja de Tavernes presenta com a novetat l’ampliació de superfície. La llargària del mercat s’ha ampliat, ja que, a banda de l’espai habitual, l’Ajuntament ha estimat convenient incrementar la superfície ocupada pel mercat amb més trams de carrers, i d’eixa manera ampliar l’espai de venedors i compradors.

Des del cap de setmana passat, la platja de Tavernes compta amb un servei més per a veïns i visitants, ja que el tradicional mercat dels dissabtes complementa l’oferta del mercat de dijous a la ciutat.

La mesura ha estat molt ben rebuda per venedors i públic, ja que la massificació està reduïda al mínim amb l’ampliació. La zona de la Goleta és un any més el lloc que acull este tradicional mercat d’estiuenc de la platja de Tavernes.


El Centre de Dia d’inserció sociolaboral tanca les activitats del curs 2012

El Centre de Dia d’inserció sociolaboral de menors del Braç Treballador de l’Ajuntament de Tavernes tanca les activitats dutes a terme este curs de 2012.

El Centre de Dia d’inserció sociolaboral de menors és un programa de caràcter rehabilitador dirigit a menors en situació de risc social en edats compreses entre 15 i 18 anys. L’objectiu general és afavorir la inserció sociolaboral de jóvens mitjançant mesures de promoció ocupacional, educativa i sociocultural, a fi de fomentar la seua incorporació al treball i la participació en la comunitat.

Per a aconseguir els objectius marcats, els menors realitzen diverses activitats amb la col·laboració de l’oficina tècnica i la brigada d’oficis múltiples de l’Ajuntament.

Este curs, dins de les activitats de formació bàsica, s’ha fet reforç escolar. En les activitats complementàries, els alumnes han disposat de formació i orientació laboral, educació per la salut i educació viària.

Dins de les activitats prelaborals, s’ha treballat la fusta i la perruqueria. En activitats obertes, l’esport ha sigut el centre d’atenció, i en el capítol d’activitats d’oci i temps lliure també s’han realitzat diverses excursions.

Cal destacar, en de les activitats del taller prelaboral de fusteria, la instal·lació de 6 pissarres digitals en el col·legi Alfàndec, la fabricació d’una tanca per a un hort escolar en el col·legi Sant Miquel, la confecció de dues taules de pícnic per a la torre de guaita de la platja de Tavernes i la col·locació d’una escaleta per a facilitar l’accés a les grades del minitrinquet municipal.


El curs pròxim ja tenen previst continuar instal·lant pissarres digitals en els col·legis Magraner i Divina Aurora, a més de la confecció d’una tanca per a l’hortet PQPI de l’IES Jaume II el Just, així com una caixa auxiliar per al cotxe de la policia local.


El Braç Treballador programa un nou curs de manipulador d’aliments
Serà l’última oportunitat de realitzar el curs de manipulador d’aliments abans que acabe esta temporada i fins que passe l’estiu.

El curs de manipulador d’aliments tindrà lloc el dimarts 26 de juny, de 16 a 19 de la vesprada en les dependències del Braç Treballador de l’Ajuntament de Tavernes.

Qualsevol persona pot participar en este curs fins s’òmpliga la seua capacitat. Per a inscriure-s’hi cal passar per les oficines del Braç Treballador entre les 9 i les 14 hores. Només fa falta dur el DNI (document nacional d’identitat) per a formalitzar la inscripció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario