lunes, 2 de marzo de 2015

Editorial : OBRAS SON AMORES

Ens acussava fa uns dies un, anònim per supost, comentariste de que no parlem mai de les cosses bones que està aportant endavant el govern local, sols de lo roïn, i ens ficava com a exemple l'inversió que es vol fer en temes medioambientals i entre ells en la Torre de Guaita.

Resultado de imagen de torre de guaita tavernes
Foto pressa del Levante-emv
Li contestarem que no teníem informació : En eixe moment sols en un blog local afí al govern havíem llegit algo, però no tenim  perquè donar per bò tot el que aquell diga, ni menys obligació alguna de comentar-ho. Ara ja sí, ja hem sabut per mitjans oficials i premsa del tema i el podem comentar.

Per als que no estigau sabedors, dins d'un taller d'ocupació d'àmbit municipal que vol ficar en valor els paratges emblemàtics del terme, s'ha pressentat un projecte per a la Torre de Guaita, uns 50.00 eurets d'inversió, pel qual es preten que ésta siga un símbol del nostre turisme, una producte turístic denominat "Torre La Vall", restaurant-la, obrint vials d'accés, adaptant-la a més per als minusvàlits amb senyalitzacions i demés, dotant-la de bancs ...podeu llegit de que va el tema en diversos mitjans comarcals digitals i uno local.

En principi i més si els diners venen "de dalt" no ens pareix gens mal, falta vore en la práctica que es fa, i ens pareix molt interessant si es puguera fer com es voldría però hi han impediments per propietats privades, un accés des de l'actual carril-bici a l'entrada del casc urbà de la platja, sería com
de veritat es donaría a coneixer l'emblemàtic edifici, l'accés sols pel camí Marenys o el de La Torre no ajuden.

Però també hem sentit crítiques diguent que eixos diners es podríen invertir en altres cosses més productives.

I sobre açò volem preguntar huí : Que vos pareix el projecte ? .

Sabem per a acabar d'un altre dins d'este taller i en el Llac de La Goleta, però no avançarem rés, va,   deixem que siga LLàcer qui ho diga i es lluïsca, que per a això es el regidor responsable.

17 comentarios:

  1. L'anònim no li va dir això: va dir que si vosté agafava d'altres llocs noticies que podien servir per a posar problemes i lio al govern (¿que fara, ens posara o l'horari especial de zona turística?) que era eixe el tema, li dia que també en eixos mateixos llocs hi ha noticies més positives que podia vosté agafar com esta d'ara. No anava la cosa en el sentit que vosté ho interpreta.

    ResponderEliminar
  2. Si, primerament demostra, mes que digues, eixos di ers de on venen.
    Després, pregunta al poble, en cas de ser uns subvenció, que els corre mes pressa. No el que crega Llatzer o qui siga.
    I fira de ser demagogos fent una explicacio eta pa que parega bé el concepte.

    X cert, sóc Aitor, no soc un anònim i era un dels que dia lo que vosaltres "vulgaritzeu" per a fer altres coses prioritaries.
    Milers abans de un monument i això ho criticaran els que tenen la esquena cobèrta.

    Avere si tam é fem com la Cotorra i eludim missatges... Jo mentre imprimir pantalla per a q quede constancia per si decàs.

    ResponderEliminar
  3. Conflicto en usar ese dinero en otras necesidades, que las hay como en accesibilidad o temas sociales, o en promoción turística que conlleva creación de empleo y con ello tributos que a su vez facilitan poder atender esas otras necesidades. En el equilibrio está para mi el quit de la cuestión y este montante para esta obra y más si viene subvencionado me parece equilibrado a la espera del resultado. Y eso sí, a ver si es verdad que es una obra accesible porque al mismo tiempo se invertirá en promoción económica pero con beneficio social.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La accessibilitat o benestar social no aporta llocs de feina? Que cosa...
      I la subvenciò que estrm parlant es per a eliminar barreres arquitectòniques. No per al turisme.
      Doncs va a dur mes benefici acondicionar la platja que un sol monument. Jo trobe que a la platja es poden ofertar mes llocs de feina.

      Eliminar
  4. Diuen que els del PP fan obres faraòniques i ara estos del Bloc damunt d' eleccions, que cassualitat, en fan altres totalment innecesaries al meu pareixer perquè la torre no va a portar més o menys turisme per sí mentres no tingam altres serveis, i a més a més quant estiga urbanitzat el voltant ja es millorarà i amb un accés digne, ara tot xapusses de cara a dir al electorat que fan algo. Més val que tinguen el poble cuidat i net que el tenen abandonat i més si cap la platja, i demanen eixos diners per a menesters socials.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No, si ara tindra la culpa el Bloc de que la Generalitat traga cara eleccions subvenciona a projectes per a millorar monuments.
      Es que al final es una manipulacio completa la que feu, siga lo que siga.

      I ja em diras com va a tindre el poble cuidat si tres vegades, tres, el PPSOE vota en contra d'eixos projectes.

      Eliminar
  5. Mare meua quin nivell, Enrique! Hi ha un programa per a rehabilitar, restaurar, reacondicionar (dis-li com li vulgues o tots a l'hora) el patrimoni històric i el cost el subvenciona la Generalitat.

    Ara resulta que volen que l'Ajuntament presente amb eixos objectius un projecte de restauració d'un monument i, si es subvencionat, distine els diners a corregir problemes d'accesibilitat.

    ¿No vos sembla que primer podrieu assabentar-vos de que va la cosa, quin programa de la Generalitat es, que diu i com s'ha de fer el projecte i després parlar? Tornem a lo de sempre: sabeu mes que els tècnics municipals. Fins i tot d'un projecte que ni haveu vist i no sabeu de que va.

    La nota de premsa que han publicat els mitjans de comunicació diu:

    Llácer ha confirmat la presentació del projecte a la Generalitat i la sol·licitud d'una ajuda per a "un projecte que vol revitalitzar la Torre de Guaita, dinamitzar el seu entorn i convertir-la en un producte turístic atractiu, que puga ser usat pels valencians i visitants com a lloc d'activitats en contacte amb el mitjà natural costaner, cultural i espai on poder gaudir d'activitats tradicionals i populars".

    Segons el regidor, l'Ajuntament de Tavernes pretén condicionar la Torre de Guaita per a la pràctica d'activitats turístiques sostenibles en termes socials, econòmics i mediambientals.

    Josep Llacer ha explicat que el projecte presentat a la Generalitat comprèn la informació i interpretació dels aspectes històrics i culturals de la torre, al mateix temps que l'habilitació d'itineraris per a discapacitats i una senyalització i informació adaptada als invidents.

    O siga, que dins del projecte, però dins del projecte global, hi ha un apartat a facilitar l'arribada de les visites a la Torre i eixos itineraris diu que estaran habilitats per a discapacitats i senyalitzats per a invidents. Faltaria mes.

    No es diu, com interpreteu, que va a fer-se un projecte per eliminar barreres arquitectoniques en la Torre. Bé, pero supose que serà perdre el temps dir això perquè no aneu a molestar-vos, segur, a demanar el projecte presentat i vore que diu.

    Espere ho feu. I punt i final quan a mi en este punt.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No serà també copiat d'Astúries?

      Eliminar
    2. Després de 4 anys amb un pressupost de 800€ anuals per a millora del patrimoni local, ara és importantíssim que aquest millore.
      ¡Anda ya!
      Es noten les eleccions.

      Eliminar
  6. Veig bastant desconeixement sobre el que escrius, Aitor. Tindries que saber que les subvencions son finalistes. O siga que tot el que dius sobre preguntar al poble que corre mes pressa o que volen fer amb la subvenció, sobra. La subvenció es finalista. No es dedicar si o no a un monument.

    Em recorda un comentari que ja vas fer de que no el deixaven parlar en el pleno. Primer tindries que haver mirat la norma en el ROF.

    Dura lex sed lex. I no les ha fetes ni l'Ajuntament, ni menys encara el Bloc o Compromís.
    Amb afecte.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues si Bloc o Compromís pretenguera canviar el ROF per millorar la participació,podria anar donant exemple i deixar parlar als plenos com sí fa algun que altre Ajuntament. I a lo millor,així ens creuríem tot això de la participació ciutadana. Si en compte de criticar les lleis abusives de la dreta les usem també a nostra conveniència,qui va a creure que quan tingueu ocasió les canviarieu?

      Eliminar
    2. Pues si,la culpa que no deixen parlar,com sempre,del PP. I sino,del PPSOE.
      Ací alguns tenen la cara més dura que el vidre de Dura lex.

      Eliminar
    3. Això no té res a vore amb el que es diu. La culpa és de la norma que emana la llei.
      I eixa llei, com el 100% de els lleis actuals son obra del PPSOE.
      Començant per les lleis derivades de la reforma de la Constitució que beneficia als bancs i no a les persones. Son lleis del PPSOE.

      Eliminar
    4. O siga, comentarista de les 0:18 i altres que diuen paregut, en el pleno el public ha de poder parlar quan vullga i com vullga. Llibertat total. Que cada u faça el que vullga d'intervencions i del tema que vullga

      Igualment s'ha de fer en les Corts Valencianes, anar el public i parlar quan vullga i com vullga, o anar al Congres de Diputats i parlar quan vullga i com vullga, i del tema que li vinga de gana. ¿O perquè no en el Parlament Europeu: ens presentem allí i interrompem la sessio quan vullguem i parlem quan vullguem. I damunt exigirem que ens posem traductors, perquè com no ho farem en valencià.

      Anem a vore: ¿Qui son els regidors, els diputats o els eurodiputats per a dir-me a mi quan he de parlar i que he fer i com actuar en eixos parlaments?

      Eliminar
    5. Pues sí,en un ordre i amb una motivació,qualsevol ciutadà deuria poder dir la seua al plenari,que és on es decideixen les coses que li preocupen i el que faran amb els seus diners. Per molta llei,hi han altres Ajuntaments que ho deixen fer. aleshores,és possible? Molta participació ciutadana,i estem com abans,només cada 4 anys.
      Si mana Compromís a València serà això el primer que canviaran? per lo que us estic llegint per ací justificant-ho ja ho dic jo: No rotund.

      Eliminar
    6. no hi ha pitjor sord que qui no vol escoltar i pitjor cego que qui no vol vore.

      Les lleis eixes, el ROF, son generals, de la nació. Tu vota Compromis per a Madrid, fes que tota Espanya vote a Compromis i t'assegure que es canvia eixa llei.

      I el faig una pregunta? Per a que volem votar i elegir els nostres representants si el que volem es anar als plenos a dir la nostra sempre? No hi ha cap Ajuntament, per molt que ací s'ha dit, que el plenari es faça com li passe per ..... al veïnat.
      Xe, pero si es fa en qualsevol reunio de finca, seguir la norma, parlar dels punts i seguir l'ordre del dia. Tu de que vas?
      Ni manant tu tambe ja ho dic: NO No i no. Tres NO rotunds.

      Eliminar
  7. Això en el meu poble es diu voler aprofitar-me per al meu interés particular i no per seguir el que diu la llei. En els plenos de Tavernes tota la vida han pogut parlar els ciutadans si han complit el que diu el ROF: indicar que volen parlar i esperar a que s'acabe la sessió, com diu el ROF. I n'han parlat molts i molts.

    ¿Tu vols parlar quan vulgues i en el punt de l'ordre que siga? Ho tens ben clar, presentat a eleccions i parlaras com a regidor. Les normes estan per acomplir-les, no perquè vingues tu i les canvies al teu gust.
    Les normes dels plenos no son abusives, simplement intenten organitzar els debats i les intervencions. Ara pel que dius, tu no has anat mai a cap pleno en ta vida. Es impossible que una persona que vaja als plenos diga això.
    I tranquil, quan tu ens votes i també tot el mon i Compromis mane en Madrid i tinga el govern de l'Estat, canviarem eixe llei. Promés.

    ResponderEliminar