viernes, 20 de marzo de 2015

Nota de premsa del GRUP MUNTANYA VALLDIGNA, TENERIFE WALKING FESTIVAL


VOCALIA ACTIVADOR DEL SENDERISTA

Del 10 al 14 de març de 2015 s'ha celebrat el Tenerife Walking Festival, una trobada oberta a la participació de Senderistes de tot el continent que combina excursions per diferents Senders de l’illa amb originals activitats complementàries. Es tracta d'un esdeveniment per a Senderistes.

L'Illa Tenerife és una destinació turística reconeguda a tot el món, cada any milions de viatgers atrets pels seus innombrables atractius. La varietat paisatgística de Tenerife i la seua temperatura primaveral (23 graus centígrads de temperatura mitjana) la converteixen en un lloc perfecte per a la pràctica del Senderisme, compta amb més d'1.500 quilòmetres de recorreguts Senderistes.

ORGANITZACIÓ.

Tenerife Walking Festival ho han organitzat el Cabildo insular de Tenerife a través de Turisme de Tenerife, l'ERA (Associació Europea de Senderisme),  FEDME (Federació Espanyola d'Esport de Muntanya i Escalada) i FECAMON (Federació Canària de Muntanyisme).

PROGRAMA
Dimarts 10 Març

10:00/18:00 Recollida d'acreditacions i borsa de benvinguda en el Hospitality  desk en el Puerto de la Cruz – Plaza d'Europa.
19:00 Plaça d'Europa. Còctel de benvinguda.

Del Dimecres 11 al divendres 13 Març.

08:00/18:00. Rutes de Senderisme segons programa oficial.
18:00/21:00 Rutes turístiques:
- Casc històric del Puerto de la Cruz.
– Llac de Martiànez, obra de César Manrique.
– Jardí Botànic.
19:00 d'ara endavant Obertura del Meeting Point, el bar oficial de l'esdeveniment amb animació cada nit i preus especials per als participants.
20:00 / conferències sobre temes del Senderisme.

                                                Dissabte 14 Març


08:00/18:00. Rutes de Senderisme segons programa oficial.
18:00 Parade of Flags en Puerto de la Cruz. Picoteo i clausura de l'esdeveniment.

En el Tenerife Walking Festival s'han dissenyar 15 rutes o excursions diferents a realitzar en dies alterns, la qual cosa et permetrà apuntar-te a les quals més interessants et resulten. Totes són oferides amb servei de guia professional.
S'han agrupat en tres categories: Costaneres, Volcàniques i Verdes.

 Costaneres.
Tenerife està envoltada de mar, i la varietat de Senders que transiten paral·lels a la costa és amplíssima. Ofereixen estimulants vistes de l'oceà i d'altres illes, i especialment un atractiu irresistible: llustroses postes de sol. Són perfectes per a gaudir dels originals i salvatges paisatges de costa illenca.

Volcàniques.
L'última erupció volcànica de Tenerife va ocórrer en 1909, aquestes Senders discorren per entorns de vívida inspiració marciana, com el Parc Nacional del Teide. Tenerife és una sort d'Arca de Noé del vulcanisme. Un racó del planeta que aglutina totes les manifestacions conegudes d'aquest fenomen.

Verds.
Les muntanyes de la cara nord frenen els núvols arrossegats pels vents alisis. Les fulles dels arbres es xopen d'aigua, que gota a gota cau sobre el terreny. I açò explica les vastes superfícies de frondoses muntanyes pròpies de les zones altes de Tenerife.

CLONCUSIONS FINALS DE L'ACTIVITAT.

En el seu conjunt global aquesta activitat es pot definir-se com molt interessant, a tenir en compte per a organitzar activitats similars, o amb els mateixos objectius, ja que sense dubte, un dels objectius és la promoció turística d'una zona. Açò sense deixar a part l'activitat muntanyenca, ja que es realitzen activitats que contenen un bon i exigent nivell Senderista o muntanyenc. 

Els Senders de l’Illa es troben en un excel·lent estat de conservació i manteniment, la qual cosa ens dóna a entendre la implicació de les administracions de l’Illa amb el Senderisme i les activitats d'aventura, donant-li la importància que li correspon en l'actualitat, les quals estan donant uns excel·lents fruits a nivell turístic, ja que un percentatge elevat de prop del 20 per cent dels turistes que visiten cada any les Illes, van expressament a realitzar activitats de Naturalesa i principalment a fer rutes de Senderisme, la qual cosa l'han convertit en un excel·lent ventall de possibilitats perfectament compatibles amb la del sol i la platja.

Com a dades informatives a destacar i a tenir en compte pels Tècnics de Senders de la FEMECV, és la gran diversitat de les seues rutes Senderistes, que van des de xicotetes rutes de pocs quilòmetres, llargues amb desnivells considerables, rutes adaptades a minusvàlids i d'alta muntanya. La senyalització així com els panells, senyals i marques que l'usuari pot seguir perfectament. 

Quant a la coordinació i guia de les activitats, a destacar la bona predisposició dels guies i personal locals, en carregat de l'organització, que encara que en l'Illa no existeix cap tipus de titulació respecte a les activitats de muntanyisme o similars, els tècnics de turisme que realitzen aquests treballs i estan perfectament adaptant-se a aquest tipus d'activitats. Amb l'avantatge que disposen d'experiència d'haver treballat com a guies de turisme, és a dir, s'han reconvenint en el que ells veuen com una nova eixida de cara a les activitats en la naturalesa. 

Francisco Sales Climent
Vocal Activador del Senderista
Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana.
Telèfons: 96 288.50.13 – 699.808.363
Carrer de les Tres Creus nº 8-6-11
46760 Platja de Tavernes de la Valldigna
http://www.femecv.com / femecv@femecv.es



2 comentarios:

  1. No és per res, però crec això te poc que vore amb Tavernes. Millor posar el follet d'una agencia de viatges.

    ResponderEliminar
  2. Una associació local informa d'una activitat que ha portat a cap ací o en la conxinxina i ací informem d'ella perquè a més ens envía nota de premsa. I prou.

    ResponderEliminar