viernes, 13 de marzo de 2015

Editorial : DE SORPRASOS



I més enquestes, esta vegada de Electomanía i publicada fa uns dies, però esta amb canvis significatius sobre totes les demés que hem vist darrerament.

I es que en ésta el PP seguix mnatenint-se més menys sobre el 28-30 %, tèla com som els valencians, però el segón ja no es el PSPV si no Podemos, que li pega un "sorpraso" d' aúpa i se'n va quasi tres punt per dalt : Serà "l'efecte Montiel", que al ficar cara al nou partit , una cara de moderació ben lluny de Chavismes i populismes extranys, ha fet que per fí faça el que s'anava vislumbrant ja fa temps ?.

En quant a la resta, Esquerra Unida caic o no caic, lógic si aumenta Podemos d'eixa manera, el mateix UPyD segons apareix més o menys fort Ciudadanos, éstos pareix ser que van assegurant la seua pressència en Les Corts i Compromís sobre el 11-12 % : De vergonya que arrive qualsevol i arreprete als que porten tants anys lluitant per esta tèrra.

En conclussió el que hem dit abans, el PP inexplicablement ahí aguantant el tipus, els valencians som així, com la cocacola, i els demés que porten bregant per esta terra un grapat d'anys, superats a dretes i a esquerres per altres que venen ara  " a descobrir les Amériques" : Paíiiiisssss !!!

I una data que no volem deixar passar, i que es eixe més menys sobre el 7% de "altres", que si tinguerem una força valenciana i valencianista pel centre, lluny de folclorismes, en la denominada "tercera via", podría intentar captar : Nosaltres estem ahí, en eixe projecte, esperem que molts més i poc a poc anem fent camí, i si no es en estes siga en les properes, esperem no siga masa tard.

Qué penseu d'estes dades, es cregueu l'enquesta ? I si es que sí, perquè amb la que està caiguent penseu es mantén el PP, perquè l'éxit de Podemos, perquè penseu ha superat als socialistes, i que Compromís estiga ahí estancat, qué penseu dels neo-centralsites de C'S i UPyD, desapareixerà EU  ? ahí ho deixem.

48 comentarios:

  1. Tu et consideres lluny de folklorismes?! Arri, haca.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo? Que va !! Si no més puc no veus que en fique el tratje de fallera amb monyos i tot ? El problema el tinc amb estos que mel.s tinc que aguantar amb cinta adhesiva i la peineta amb silicona ...

      Eliminar
  2. Com estarem farts de tots per a voler als que venen "a descobrir les Amèriques"?
    Val més un nouvingut de Podemos amb aire fresc que mil de tots el que han balafiat,endollat i furtat el PPSOE a la nostra terra. I pel que dius dels que tant han lluitat,no estarien al 11% sino a la mitat si no fos per la única lluitadora anticasta que tenen,la seua cap de llista,que ni és nacionalista ni es del partit majoritari de la coalició. A més a més que nacionalistes han volgut ser elitistes i de dretes,com UV i CiU. Per cert,ningú es queixava allí dins d'haver acceptat altres nouvinguts i també madrilenys com eren Equo,eixos eren dels bons com que sumen vots i no resten protagonisme. Respecte a EU,també amb massa part de casta,i la gent més desencantada veient com a Madrid perden a la Tània i conserven als de les targetes black al partit. Davant el desencant general,que encara hauria de ser major,els de dretes s'en van del PP,PNV,CiU a UPyD i Ciutadans i els d'esquerres del PSOE a Podemos. I açò encara no s'ha acabat,la pregunta de perque Podemos ha passat al davant de PPSOE preguntali-ho a estos dos últims partits. El refrany ha canviat:mas vale bueno por conocer que malo conocido. I tant que els coneguem,i tant.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enric Estruch, Secretari General de d-UxT13 de marzo de 2015, 7:31

      Així es Karl, si no fora per Oltra ni això. I a part d.ells un grapat de partidets entre els de "la tercera vía" i els secessionistes i entre tots no arriven ni a un dos per cent sent optimistes. Falta vore de qui es la culpa, d.eixos partits que no oferixen un producte acceptable, del poble valencià que preferix seguir oferint noves glòries, o un poc d.abdòs cosses.
      I el dic com a persona que porta des del 89 lluitant activament pel valencianisme polític que açò de que arriven uns descobridors de les amèriques i se.n porten el gat al aigua quant sería l.hora pel forat que van a deixar uns i altres, de creixer les opcions de la terra, crema i molt i el donen ganes d.enviar.ho tot a fer la mà i quedar.te en casa tranquilament a vorele.s vindre. De fet si la meua opció local no va endavant m.ho pensaré però ben ben en serio, la autonòmica tenim clar que anem a començar creixent o mantenint.nos els que ja están ahí com UnitsxValencia, Pego, Calp o La Vila, en el nivell local i a vore si en el 2019 este poble es dona compter de ningú li solventarà els problemes millor que els seus i més els que té en el seu poble mateix, i que ningú descobrix rés nou, i som una alternativa a tindre en compte.

      Eliminar
    2. P.D. Es un sentiment que he compartit amb gent del Bloc i pensen el mateix, hi han molts cremats perquè arrive Podemos i els faça a un costat però almenys a nivell local es manté l.ilussió dels bons ressultats amb Jordi i reiterats en les europées i que esperen repetir o millorar ara en estes locals.

      Eliminar
    3. Pues que oferísquen el que done Podemos,que no prejutgen ningú i que baixen al carrer,la Oltra només fent una mica d'això i amb un parell de samarretes i de nassos ja els ha doblat els vots. Que en deprenguen i es deixen d'elitismes. I que es donen compte que la gent no és tonta i que s'ha d'acabar la vella política. D'això,pel que s'ha vist al poble,no pensen canviar-ho,permanyen al vell sistema polítics dels amiguets i dels favors empresarials,dels quals la gent cada vegada estem més farts,no sols som un nombre de vots. Lo de la participació ciutadana i directa,un paripé,no s'ho creuen ni ells,com han demostrat quedant-se sols a l'ajuntament. I si Podemos tampoc ho fa funcionar,a les primeres,deixarà de créixer. Al Poble,mentres l'ultim partit no s'organitze,el Bloc i altres podran respirar tranquils,però mentres,que vagen pensant en canviar de veres,o ja saben el que els toca. Després,les lamentacions encara seran més grosses.

      Eliminar
    4. Karl, li tens un mania al bloc que se te veu a 2km! Pues tindras que aguntar-los 4 anyets mes...

      Eliminar
    5. Això de les manies ho diuen sempre els mals estudiants dels mestres...
      No he tingut mai res contra cap partit,sí contra les persones que no fan bé la seua feina,així que d'aguantar a ningú,res de res,ací els únics que han de mirar bé el que diuen i el que fan han de ser els polítics com a servidors del poble,i els que governen,molt més.

      Eliminar
    6. Per a tu en esta legislatura Compromís no ha fet res ben fet. Res. Ni amb Karina ni amb Borràs ni a soles ni acompamyat. La teva parcialitat i les teves manies persecutòries són conegudes per tots els que seguim este blog. No digues que no téns maníes perquè sí les téns. Ho saps tu, ho sap Enrique i ho sap Jordi.

      Téns tot el dret del món a criticar a qui vullgues. Faltaría més, però no ens vengues la burra de la imparcialitat perquè, en el tema de Jordi i Compromís, brilla per la seva absència.

      Un salut

      Eliminar
    7. Del que he dit de Compromís tens raó,no ha fet res bé. Del que no he dit,clar que han fet coses bé,però això ja ho pregonen els palmeros i no serveix per a millorar res al poble,ni als propis polítics tampoc. I he fet igual sempre a tots els nivells polítics i amb tots els partits. Millor dit,amb tots els polítics,perque a tots els partits hi ha de tot. En el tema Jordi ha decebut,perque va vendre una història que no ha complit,ha tingut clarobscurs,però no ha canviat res de la política-casta dels seus predecessors al govern ni dels seus mentors al partit. Ser imparcial consisteix a dir les veritats a tots,i jo ho faig,molts altres sectaris,no, així jo he parlat mal de tots quant han fallat,siguen d'ideologia semblant o llunyana,tú no pots dir el mateix,no has parlat mal quant els de ta casa han fallat. Ahí està la prova de quí és imparcial o no.
      I això és el que la vella política no perdona,que els d'idees similars puguen criticar,símbol d'egolatria, i distanciament i menyspreu al poble.

      Eliminar
    8. No tens raó karl, ni ha decebut (potser alguna cosa puntual, no de forma general i que tinga impprtancia) ni te claroscurs i menys cap mentor al partit o fora. Es nota que no estas dins i no saps com van les coses. Ni el coneixes. La pitjor legislatura de la historia del poble en quan a conflictiva. Aixo es. Lo teu es purament tactica de desprestigi i mania. Ja la coneguem. Si defensaves a la transfuga karina! Saps i saben que ell es el rival a batre i aixina va tot... No em contes monsargues que ja les sabem, a maig mes, i la raó la donara les urnes. Roma no es va fer en 4 anys i venim de 12 de majories.

      Eliminar
    9. Perdona que et trenque el dir,però si ha decebut o no ho haurem de dir els votants,i jo parle per mí,encara que no soc l'únic pel que apleguen a oits des de veus properes. Tampoc val dir que l'alcalde no té cap mentor, si dia rere dia aquests es vanaglorien a dins del partit d'haver-lo trobat i posat al capdavant. I el conec pel que s'ha de conèixer als polítics,pel que diuen i pel que fan,això és prou i no pels missatges del partit o dels facebooks que no interesen gens.
      Qui parla de desprestigi i mania (altra vegada com els xiquets d'escola) i diu que jo defensava a Karina és per a que s'ho aplique ell mateix,si es referiu per la jugada de la trànsfuga,linkeja on ho dic,i si és per la feina feta mentres va ser regidora,demostra-ho també. I sobre el rival a batre,crec t'equivoques,no és bona la confiança,i,malhauradament,crec que encara és Manolo,per molt que haja perdut o més que perda,altra cosa són les coalicions,però això no depèn només d'un. Si un millora en les seues errades,benvingut siga,però hi ha fets i postures que conformen el caràcter i una estratègia que són intrínseques al partit local (res té a vore amb el partit ni la ideologia) i que no canvien ni en 4 ni en 12 anys de majories simples ni absolutes.

      Eliminar
    10. Mare mia, has dit una patraca sense dir res. Diuen diuen diuen... Pareixes Pujol! Diuen diuen diuen, oides de... el conec de lo que el tinc que coneixer, es vanglorien d'haver-lo trobat. Xe, res de res.

      Eliminar
    11. Quant dic veus properes em referisc a gent coneguda i de confiança,em referisc a la opinió al carrer sobre política local. Clar que després poden votar el contrari del que prediquen,però això és el pol oposat del diuen,diuen a que tú et refereixes.
      I ara,semblarà que Jordi ha caigut del cel i no el coneixia ningú al partit,ni que la cimera al partit local s'enorgulleix d'haver-lo escollit,no sé a que vé negar-ho,si son manifestacions públiques i repetides.
      Per lo de conèixer-lo o no,quan dius el que argumente,fes el favor de posar "la patracolà" i després opinar-ne sobre ella,no només tres paraules extretes sense mes. Diu coses molt interessants,clar que igual als polítics només preocupats per ells i el partit no interessen tant.
      Clar,que no hi ha més ceg que qui no vol vore.
      De vegades qui llueix ventall pretén quedar com a bo,altres pretenen semblar superiors menyspreant a qui els critica les carències. Tots dos solen amagar mediocritat.
      Crec cal predicar que ja et faràn bo els demés quan parlen de les teues accions i sempre que critiques allò o aquell que no et sembla bé,ho hauràs de fer raonat-ho,no menyspreant ni ridiculitzant. Mentres això no ho tinguem clar tots els discutidors polítics,estem perdent el temps parlant idiomes diferents. L'idioma que actualment parlen els polítics ja sabem a que duu: el poble parat completament.

      Eliminar
  3. Jo espere que Units done el sorpraso ací a Tavernes i siga la clau del govern.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enric Estruch, Secretari General de d-UxT13 de marzo de 2015, 7:39

      Amén, així siga, aportarem promet un poc de tranquilitat i amb les bones relacion que mantenim amb tots intentarem conciliar postures i buscar el consens per a que no es repetisca tot el que ara mateix estem vivint, eixes es el nostre objectiu i per això ens pressentem, per oferir una opció despolititzada, que no es dega a interessos superiors.

      Eliminar
    2. P.D. Disculpeu les errates, m.apanye ben poc amb el telefon.

      Eliminar
  4. Ahir unes 40 persones en l'acte del PSOE en el moment màxim, quan el candidat tornava a tots a refregar el mur del Vergeret. Tot un èxit de presència segons Borrás. Tota gent major i familiars (la familia Pons al complet, la Escrihuela, la Borras...), un parell de persones de fora i poc mes allà dels canditats.
    Tot un acte de presentació de nova seu on es va convidar a gats i gossos i nomes 38 persones. Ho diu tot.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. En lloc de criticar als altres per què no es dediqueu a solucionar els problemes interns que teniu?
      Crec que el PSOE serà la sorpresa en les locals de maig. Estàn preparant una bona llista amb bona gent.
      Anim Victor!

      Eliminar
    2. Sorpresa, sorpresa: 2

      Eliminar
    3. No inventes que el Partit Popular no te ningun problema i ja tenim el nostre candidat i farem una llista millor que la del PSOE i del Bloc. Pronte sabras coses. Amb Manolo, recuperarem l'alcaldia i vindran inversions a Tavernes i s'obrira la piscina.

      Eliminar
  5. I hi ha havia alguns que estaven per obligació. T'has deixat que s'homenatjava al pare de Nyau, Jose Clar, primer candidat socialista a l'alcaldia en l'any 1979. Per tant quatre o cinc més dels que haurien anat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ells diuen que cent persones ; Cent bofetades si es van a emportar estes eleccions

      Eliminar
    2. Pues les poques fotos que hem vist no diuen això. Contaets per un dels assistents i quan Victor va a començar la monserga del mur del Vergeret uns 40. No t'heu dic jo sino un dels estava i els va contar.
      Que traguen fotos de tot en el blog. No en voras cap. Segur.

      Per cert Estruch, envia-li el teu article editorial a Borras sobre aquell cas de la finca i l'administracio, perque li fa molta falta.

      Eliminar
  6. La meua quiniela : 4/5 PP màxim, 6/7 Compromís, 1 EU, 1 Units, 2 Psoe, i en l'aire hi han un parell encara. Ací Podemos no ha pegat el sorpraso perquè ni es pressenta ni huí per huí té gent tant destaca com per a això. Però els socialistes ells mateixa s'han deixat superar perquè no donen per a més, ni han donat mai.

    ResponderEliminar
  7. PP 6, Compromís 5, PSOE 3, EU 2, Units 1.
    El PSOE es queda amb la clau de govern

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pense que més fàcil PP 5 i Compromís 6 i la resta com dius

      Eliminar
  8. Compromís 10 PP 5 PSOE 2 EU 1

    ResponderEliminar
  9. La meua Compromis 9, PP 4 PSOE 2 EU 1 Units 1

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Podría ser, però pense que PP 5 Compromís 8

      Eliminar
  10. PP. 10
    Compromis: 3
    PSOE: 2
    EU: 1
    Democrates Units: 1

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. PP 10 ... tira va, un poc d'humor

      Eliminar
    2. Igual igual que el de Compromís 9.

      Eliminar
  11. Enrique fes una mitjana de tots els pronostics i igual ho endevines.

    ResponderEliminar
  12. PP 10+4+6+5+5= 30/5= 6
    Compromís 3+9+10+5+7= 34/5= 6/7
    Psoe 2
    EU 1
    Units 1

    ResponderEliminar
  13. Bon resultat per omplir els blogs de follons durant 4 anys més.
    Ara quedaria bé vore les aliances continues del PP-PSOE en molts temes.

    I al final que?
    Perquè no PP-PSOE-Units? 9
    Compromis+EU+Units? 9

    Enginyeria electoral al final.

    ResponderEliminar
  14. Segons una filtració de l'enquesta que va fer fa unes setmanes la fundació del PSOE i que els socialistes no diran mai, però sempre hi ha contactes a nivell de Valencia entre els partits,
    Compromís està mes prop de superar la majoria absoluta tranquilet que de no arribar, el PSOE no té res a favor perquè supere els dos, el PP está mes en els quatre que en els cinc, EU té assegurat un regidor i Units el pot traure.
    Parlem sempre de vot directe més simpatia.
    És aixina Sr. Borras, o encara no li l'han passat el resultat d'esta enquesta d'opinió de la seua fundació? Karina ni el 2%

    ResponderEliminar
  15. Compromís guanyara estes eleccions com va guanyar les anteriors, jajajajaja

    ResponderEliminar
  16. Doncs si, les anteriors eleccions les va guanyar. Foren les europees.

    I com diu el poeta "volveran las oscuras golondrinas....".
    Igual tornen mes prompte del que tu voldries: nomes recordar que el PP va començar amb dos regidors, tot no han sigut sempre glòries, com també el Bloc n'ha tingut dos molts anys.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No es confieu amb les europees,la gent no vota igual per al poble que fora d'ell. Quant el poble era de govern comuniste no votava comuniste ni la mitat a les autonòmiques ni estatals.No es pot traslladar eixa intenció de vot. I, a més a més tenim el vot europeu de Podemos,que no sabem com va a distribuir-se en les municipals.

      Eliminar
  17. D'acord. Però el comentarista deia les anteriors i foren les europees.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues que les compare amb les anteriors locals,no comparar pomes amb peres. Per molt que ho diga el comentarista,l'administrador o el Papa.

      Eliminar
    2. El comentarista, jo, es referia a les anteriors municipals, i la diferencia de vots era molt clara.
      Tota la raó en que no es pot comparar l'intencio de vot de les europees, ni de la resta de votacions. En les municipals hi ha un clar vot a les persones, mes que als partits, i ahi Manolo vos va guanyar per golejada, encara que no ho reconeixereu.

      Eliminar
  18. Si,ara ho has dit Manolo ELS VA guanyar (passat) per golejada,cosa que no crec ni desitge que es repetisca més,per la gestió nefasta d'este home en particular i el seu partit en general,per moltes errades que haja fet Jordi. Soc el de les pomes i les peres.

    ResponderEliminar