jueves, 21 de agosto de 2014

LLEGIT EN LA PREMSA, festes del poble

Los bous al carrer, orquestas y el concurso de charangas centran las fiestas de Tavernes


  • CARLES GIMENO |  TAVERNES.Los festejos se celebran del 12 al 20 de septiembre y el municipio recupera la noche de rock local con grupos de la Vall

Los bous al carrer y las orquestas centran el grueso de la programación de fiestas patronales de Tavernes de la Valldigna. La concejala de Fiestas, Pilar Altur, confirmó parte de la programación que comenzará el viernes 12 de septiembre y acabará el día 20.
Los bous al carrer se celebrarán del jueves 18 hasta el fin de las fiestas en la calle La Barca. El día 12 de septiembre las fiestas comenzarán con la Festa Estellés y con una novedad, ya que retorna la noche de rock local con la actuación de varios grupos de la Vall en el pabellón multiusos del Vergeret.

El lunes y el martes el Consistorio no ha programado actos, aunque las asociaciones y clubes sí que organizarán eventos. El miércoles a las 20.30 horas y en la Casa de la Cultura se realizará el concierto de la Coral Marinyen.El sábado 13 se celebrará el X Concurs de Xarangues. «Este año será muy especial porqué al ser el décimo aniversario contaremos con las mejores charangas que han participado en este multitudinario concurso», dijo la regidora. El sábado tendrá lugar la procesión de la Baixada del Crist de la Sang. Por la noche, el festival de bailes populares y la orquesta Zeppeling actuará en el Passeig del País Valencià. El domingo será el día del concurso de calles engalanadas, la celebración de la Divina Aurora y el concierto de la Unió Musical.

La noche del jueves será el concurso de paellas a beneficio de la asociación ACUDE que atiende a familiares y personas dependientes. El concurso será en Els Sequers y allí actuará Límite. El viernes es el día en el que las fiestas se viven más intensamente con los disfraces. Por la tarde los más pequeños tendrán su fiesta con la ofrenda floral a la Mare de Déu de Lourdes. Por la noche será el concurso de disfraces para los mayores en la Plaça Major, amenizado por Crash.
El sábado 20 habrá actividades infantiles y una actuación de Djs. Se celebrará el III Concurs de Grafits en el Camp d'Esports.

Sense entrar en el fons que el pot agradar més o menys, cal preguntar-se que per a fer lo habitual perquè s'ha tardat tant en donar a coneixer. 

22 comentarios:

  1. En festes hem anat arrere amb el Bloc. No hi ha concert punters, no hi ha cantants locals, de tindre bous tota la setmana a sols 4 dies, no hi ha varietets, de 2 dies de rock local a sols 1. I molt més. Amb el Bloc les festes han anat a menys

    ResponderEliminar
  2. Preferixen estalviar diners en festes i gastar mes en Festivern que dona vots al Bloc.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Això, com diuen els francesos, és una "boutade", un destrellat.
      El Festivern costa tot junt (neteja, hores policies, etc i etc), ni 6000 euros per a tres dies de festa i gran festa.
      Ni punt de comparació amb el que costen festes del poble i menys impacte en la població i fora del poble que el Festivern.
      Per això el cririqueu, perquè és un encert i dona vida a un poble mort en temps de Cap d'Any, quan tot el mon fotia el camp fora del poble.
      I com es un encert, vos fot.

      Eliminar
    2. Ostres,que guai,uns actes que ens costen als vallers nomes 6000€ per quedar-te a la porta de la carpa si no en pagues altres 20€. Jo amb 6000€ mes entrades a 20€ algun grup decent portaria a Tavernes per festes. Quan passe a arreplegar el taló? A la regidoria de joventut,no?
      Que ganes de comparar melons amb cireres. Si, totes son fruites...
      Si, el Festivern es un encert, pero a cost zero. Deu ser el mateix cost zero que pregona el Torró a Gandia.

      Eliminar
    3. Si ja ens hem ensenyat de tu i fem comparacions semblants.
      També ens consta 7 euros, o 3'5 euros actes que fa l'Ajuntament en casa de la Cultua i que costen diners del pressupost municipal. O pagar diners per estar en la gimnàstica de manteniment o per entrar en la piscina.
      Ja em diràs que ha de vore una cosa amb l'altra. També tu compares tocino ranci amb jabugo "de bellota"

      Estàs perdent facultats. Ja no podem ?

      Eliminar
  3. El Bloc? Qui mana en festes i té tot el mando i el Bloc no pinta res es el PSOE. Com en la cavalgada de reis. Si li preguntava a un regidor del Bloc i no els havien dit ni el programa fa dos dies.
    I sort que Jaume i companyia del Bloc es van traure de la mànega recuperar les corregudes de bous com tota la vida s'han fet, que sino ni això. Pel PSOE ni es farien.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Com quedem,mana el PSOE o mana Jaume? Si pel PSOE no farien ni bous, i el Bloc no te res a vore en la programació de festes,per que hi han bous?
      I ja que parlem del tema, per que es boicoteja una empresa legal de circ i no una associació taurina pel maltracte animal?
      Jo ho responc, al circ no treballa ningu del poble, i a la festa dels bous hi ha mig poble. Si açò fora Tordesillas eixiria JJ llança en ma a carregar-se el bou davant la plebe.

      Eliminar
    2. Quan el Bloc vol organitzar algo, no necessita a la regidora de festes pa rés. Parla amb el Sr. Llàcer, de Compromís, i este desde la Regiduria d'Esports o la de Juventut, ho programa i ja està.
      Es una manera de poder criticar després el que fa la senyoreta Altur, no de Compromís, i quedarse tan pantxos.

      Eliminar
    3. És que fins amb això son llestos estos del Bloc.

      Eliminar
    4. No es criticar lo que fa o deixe de fer Altur.
      Es ofertar actes com cal i en valencià, cosa que no fa massa el PSOE, i es fa dins de les obligacions que te Joventut i sobre tot la regidoria de Foment del valencià que duu Llácer. Si no ho saps, t'enteres i despres parles.

      Eliminar
    5. Aço si que te collons mestre.
      Ara resultará que els concerts que organitza Llàcer, de Compromis, a la Avinguda toquen la música en Valencià.
      Que tenen les partitures en Valencià???
      Xe, xe, darrere d'un desgavell......un altre

      Eliminar
  4. Maltracte animal els bous al carrer? Perquè ho digues tu, no?
    Ja que parles de Tordesillas, començar dient que JJ té més coneixement que alguns. I això ens recorda algun partit (el teu?) que defensa a ultrança els correbous de l'Ebre cap adalt i els vol prohibir de l'Ebre cap avall. Un poquet més de coherencia perquè alli eixe partit no va davant el bou llança en ma, van davant fent lleis proteccionistes dels correbous.
    I si hi ha bous perquè es la tradicio del poble de Tavernes, perquè fa més de 100 anys que se'n fan llevat del parentesi de places tancades, invent del PP tot sabem perquè.
    Corregudes de bous, com sempre s'han fet, i si vols vas, i no no vas, com a tantes coses tu, tots i jo no anem.

    ResponderEliminar
  5. Estimat mestre, només recordarte que abans de manar el PP a l'Ajuntament, quan manaven els teus amics De EU i també del PSPV/PSOE també es feien els bous a la plaça tancada.
    Açi també cal aplicar el "tots sabem perqué" ?????
    O aixó només ho aplica el teu criteri al PP?
    Recorda quan la Plaça era del Torrero, o de Ricardo Parets entre altres.......
    Contrasta l'informació contrasta antes d'afirmar.
    Que tens una memória selectiva.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ni sóc mestre ni pense dedicar-me. Tampoc sé qui és el Torrero ni Ricardo Parets (¿són dos toreros?). Tampoc sé que pinten en esta història. Només se que els bous, segons he pogut llegir en textos de la historia del poble de Gascon Pelegri i de Vicente Bono, estan explicats des de principis del segle XX. Jo, per la meu edat nomes recorde la plaça de bous tancada en epoca de govern del PP, i amb Herminio de propietari o gerent. I tots sabem perquè.
      Per tant no em contes batalletes i si cal demana la jubilació o que t'envien a l'asili que deus ser molt vell i ara estem en el segle XXI i no importa allò que passava en els anys 80, on encara anava en bolquers.

      Eliminar
    2. Ja,ja,ja que bo el mestret jovenet,no em contes d'abans del PP que no tinc edat. Ni memòria,ni m'interesa. Tampoc recordaran que la UPV (ja et dic que era el Bloc d'ara, que tu aleshores encara eres un nadó) formava part del govern amb Eugenio i pegava la cabotà en tots els plenos, i en eixos anys hi havia plaça de bous i no denunciaren cap corrupció com semblava haver-hi.
      Jo podria dir el mateix fent-me que soc mes jove que tu i que no m'interesa res de la època del PP. En realitat, dos coses clares, que a tots ens interesa mooooooolt mes el que ocurrència o va a ocurrit imminentment que el que passa, i que certament deus ser jove deduit pels teus infantils arguments.
      Ajo,nene.

      Eliminar
    3. T'ha fotut això de l'asili? Jolines, si que eres vell per retraure aci com arguments d'ara coses del Bloc que passaren quan Franco era cabo.
      No crec que a ningu li interesse massa si el Bloc pagava o no la cabota va 20 anys, supose que seria la mateixa cabota que pegaveu segons es conta vosatros amb Jose Escrihuela d'alcalde socialista, o quan ereu anaveu a besar-li el cul a Eduardo Bononad, alcalde Comunista. Això m'ho han contat hui.
      Aixina que ajo, agua i resi, abuelete. Menja sopetes que nomes estàs per això, i deixa que els joves fem la nostra i no ens vingues amb batalletes de iaio Cebolleta.

      Eliminar
    4. Si que es reduïda la teve memòria quan només recordes la plaça uan era d'Herminio. Perque crec recordar que només la va tindre dos anys, maxim tres.
      I el que passava als 80 si es interessant, perque el poder estava en mans d'EU i el senyor Bononad al front, i desgavells en feren i no pocs. A l'antiga estació del tren, Hui Casa de la Cultura, varen fer un cremaor de llenya. L'urbanització de la Sardina va ser un altre dels seus éxits, i molts mes.
      La història no es compossa només dels ultims cinc anys, es mes llarga.
      I al pareixer tu tens un buit entre el que conta Gascón Pelegrí i l'actualitat. Sera aixó MEMÒRIA SELECTIVA????

      Eliminar
    5. La urbanització de la Sardina no la va fer Eduardo Bononad, listo.
      La urbanització la va promoure i era agent urbanitzador Caja Madrid que va quebrar, com tants altres agents urbanitzadors han quebrat despres.
      La unica missió de l'Ajuntament, que presidia no solament Bononad sino tambe Pep Escrihuela quan es feien les obres va ser aprovar els projectes i donar els permissos atés que es complien les lleis. El problema economic del promotor Caja Madrid no es cosa de Bononad ni d'Escrihuela.
      Amb la mateixa argumentacio que tu gastes, el Nou Mestalla no s'acaba i la culpa és de Rita Barbera i el PAI Bancaixa i Granata de Tavernes no s'ha fet i la culpa es de Manolo Vidal.
      A vore si t'ensenyes a distingir entre Administració-Ajuntament i promotor-Agent urbanitzador.

      Desgavells hi ha sempre: un carril bici que no porta a cap lloc (PP), unes pistes esportives sector 12 sense aigua, sense vestidors, sense dutxes i sense llum i sense desaigues (PP) (i el pitjor es que el projecte si que ho contemplava ), unes pistes de futbol 7 en el camp de futbol sense instal·lacions correctes de dutxes ni enllumenat (PP), 1'4 milions d'euros destinats a posar palmeretes decoratives que damunt lleven la mitat de places d'aparcament (PP), un aparcament que ningú no volia i que ens ha costat 1'8 milions i destrossar el Passeig (PP) ... I de la piscina ja en parlarem.

      Ah, respecte el que jo he dit sobre que els bous estan documentats en textos de Gascon Pelegri i Vicente Bono (segur que no saps ni qui es) no es el que tu interpretes. Ara resulta que com eres tan vellet, igual ni les ulleres el permeten llegit correctament el que ací es posa.

      Eliminar
    6. Xe ja estic content. He fet que recuperes la memòria, encara que l'utlitzes només parcialment.
      Si en l'urbanitzacio de la Sardina quebra el promotor no es responsabilitat ni de Bononad ni de Escrihuela.
      En canvi quan ocurreix el mateix en el Parking o en la Piscina, si que es responsabilitat del PP.
      Aixó com pot ser?
      I que el Sr. Bononad i el seu Govern recepcionaren les obres de la Sardina sense estar acabades tampoc es responsabilitat seva, com el comentava mes amunt, hi ha que contemplar TOTA la història, i no només la que a tú t'interessa.

      Eliminar
    7. Uyy, ara resulta que el mestret ja no es tan jove¡¡¡¡
      I ara resulta que si que te memòria, pero només per al que li convé.
      Cotorrí que se te coneix a la primera, jajajajajaja

      Eliminar
  6. Jejeje els del pp a tot li tiren la culpa al bloc (compromis!!!! perque els agrada tant dir bloc?),jo a ells no els dic alianza popular o la falange. I que sapiga la concejala de festes es Altur del.psoe

    ResponderEliminar