lunes, 18 de agosto de 2014

Editorial : EIXA ÉS LA DIFERÈNCIA

A força de ser pessats, ja ho diem, però no ens cansarem de denunciar-ho, a vore si reacionem d'una vegada.

Dijous sentíem en un noticier que al govern canari, encapselat per un membre de Coalició Canaria, amenaçar amb trencar amb el govern central si este no se'n tornava arrere amb l'autorització d'extraccions petrolíferes en les costes de les illes. I no ho fa creguem per interessos més o mneys partidistes, si no perque estes extraccions son nocives per als canaris. I estàn respaldats majoritàriament pels habitants de les Canaries :Es a dir , un govern nacionalista amb suport popular.

Per altre costat ja fa temps que vegem com el govern català "se la juga" pel tema del referèndum, en defensa diuen del que ells creuen millor pe als catalans : Pots estar més o menys a favor però almenys ahí estan, donant la cara. I estàn majoritàriament respladats pel seu poble. Es a dir , altre govern nacionalista amb suport popular.

Més amença de "or negre" a les altres illes, les Balears, encara que en este cas el govern popular no està seguent tant combatiu, més bé amb la boca xicoteta, moderadet : Qué canvía ? : Un govern sucursaliste del central .

Mentres tant front a les costes valencianes tenim la mateixa amenaça del or negre. I açí tots calladets, des del sumís govern a la gran part de la població, doncs sòls estem observant moviment en La Marina Alta, algo ara en Castelló i ben poc més : Tal volta la nostra terra siga la prova palpable del dit que diu "que tenim el que ens mereixem", començant pel govern sucursaliste qué tenim, frotn als governs reivindicatius d'altres.  

I a tot açò, qué penseu ? . 

2 comentarios:

  1. Lo del sucursalisme d'alguns, avalat per la majoria dels valencians en les últimes dècades amb els seus vots, ja forma part del paissatge mediterrani. Sembla que algo està canviant. Ha fet falta una crisi de cavall per adonar-se'n alguns el que es el PPPSOE. Però bueno més val tard que mai.

    Respecte a les prospeccions petrolíferes jo vaig al contrari de tots. Tots els anys importem milers i milers de tonellades de petroli per avastir el mercat espanyol i en eixe sentit tenim un dèficit brutal que afecta considerablement a la nostra balança comercial. Que es sondegen possibles jaciments em sembla bé i no té perquè afectar al turisme. Mèxic és un exemple. És més si se'n troba es generaran llocs de treball, accés a un petroli més barat i recapdació via impostos i llicències per a les arques de l'Estat.

    Ale ja podeu posar-me a caldo.

    ResponderEliminar
  2. Es pot ficar ME GUSTA??

    ResponderEliminar