sábado, 30 de agosto de 2014

EL PROPER DIMARTS PLENO EXTRAORDINARI

Per a debatre i com a punt únic del ordre del dia, les al.legacions pressentades als pressupostos per part del PP local. Serà a les huit de la vesprada en el saló de plenos.

Lo curiós és qué hem preguntat a diverses parts com està l'assumpte si, com es d'esperar, les al.legacions son aprovades amb els vots de populars i Karina, i si aixó farà qué és modifiquen els pressupostos aprovats en el seu dia per la Junta de Govern, i el tema no el tenen gens clar siquiera les parts afectades.

Per un costat ens diuen qué s'està a l'espera d'un informe jurídic al respecte doncs no queda clar al ser una norma que es va introduir sense més dessenvolupament la de qué és puguen aprovar pressupostos en certes circunstàncies per dita Junta sense aclarir aspectes com este de les al-.legacions posterior i si tenen qué ser aprovades o rebutjades pel pleno o per la dita Junta qué és qui ha decidit sobre el tema sobre el qué sé al.lega.

Per altre ens diuen qué creuen qué en el ple es rebutjaràn les al.legacions per part del govern i es tornarà a pressentar doncs el mateix pressupost, que tornarà a ser rebujat per l'opssició i serà de nou aprovat en Junta de Govern.

Nosaltres el qué pensem es qué si després un pleno pot modificar mitjansant al.legacions uns pressupostos aprovats en minoría per una Junta de Govern, no tindría cap sentit esta possibilitat d'aprovació doncs al final l'opossició impossaría via al.legacions els seus pressupostos.

Algú pot aportar algo més de llum ? Gràcies de bestreta. 

36 comentarios:

  1. Personalment entenc que el tema es bastant complexe de resoldre, doncs es una norma prou recent i per tant no hi ha jurisprudéncia y molt poca doctrina on consultar. El tema com expliquem és qué es va previndre esta solució de que s'aproven en Junta de Govern en certes circunstàncies, però no es va previndre rés més i per tant no està clar, entenc, qué passa amb les al.legacions a uns pressupostos aporvats en junta de Govern, doncs lo lógic entenc és qué les tracte ésta en consonància i no el plenari, doncs en dit cas al final de la correguda l'opossició majoriataría imposaría via al.legacions els seus pressupostos al govern en minoría, i quedaría sense efecte el que vol facilitar la norma excepcional.
    Com bé dius, un cacau fruit de l'improvissació en una norma per aprt del legislador, i no voldría estar jo en la pell del Secretaria, crec que encara accidental per vcacances, qué serà qui té que informar i pel dit de la manca de referents.
    Però bé, és una modesta opinió , si algú pot aportar algo més s'agrairía.

    ResponderEliminar
  2. Quants d'extraordinàris en portem de plenos?
    Gràcies a qui,als politics i les seues lluites de poder?
    Quants diners ens ha costat de mes als ciutadans?
    No podrien negociar entre ells les votacions fora de plenaris i estalviar se'ls?
    Qui guanya amb tot açò? Crec que nomes els politics.

    ResponderEliminar
  3. Karl com de costum posant llenyan i sense trellat.
    El ple extraordinari es convoca per culpa les al.legacions i les presenta el PP.
    Si les haguera presentat com esmenes el dia del ple no caldria que ho fera despres per al.legacions i no caldria ara ples.
    De tota forma el PP va fer el ridicul i el tornara a fer si ha d'aprovar el pressupost la Junta de Govern.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo ni pose ni lleve llenya,sols parle de fets,i no parle de partits com tu,perque tots ja han demostrat que el mes important no es el poble sino els seus partits,del contrari haveren tornat TOTS els diners extres que cobren dels plenos extraordinaris.Crec que si ara l'ha presentat el PP altres vegades els han demanat el Bloc,pel mati i amb falta de regidors de la oposició,que aci tots demostren saber jugar brut i damunt se'n enorgulleixen d'això. Per mi, si tornen els diners de mes que cobren, poden fer plenaris totes les setmanes,amb esmenes,sense esmenes,amb oposició fent el ridicle o sense. Crec que parle prou clar i amb trellat.Que opinen els del mig,per mi els demés estan desprestigiats.

      Eliminar
    2. Tu no saps ni de lo que parles.
      I pots explicar quins son eixos diners que cobren de més? Vols dir que estan cobrant diners que no deuen? Vols dir que els plenaris extraordinaris no toca cobrar-los i estos ho estan fent?
      Podràs queixar-te de que al teu parer es fan molts plenos extraordinaris, però això que dius "que tornen els diners de mes que cobren" si en comptes de firmar anonimament (Karl Marx es un anonim igual que Perico de los Palotes. Posa el teu nom vertader i DNI) firmares com cal, nom i DNI, t'assegure que jo personalment el portava al jutjat per difamació.
      Tu nomes saps que posar llenya i damunt sense trellat.
      Ah, i diners extres no se'n cobren dels plenos: es cobra el que està estipulat per llei i ordenances municipals. Un altre motiu per fer-te una querella per difamació.

      Eliminar
    3. Si els plenaris son de mes (EXTRAORDINARIS) els diners son de mes. Es ben senzill d'entendre, crec que com jo pensen la majoria (fes un referèndum al poble, tant de participació ciutadana com proposen alguns). I no es l'unic destarifo jornaler, amb sous de 50.000€ quan sabem que la mitja de qualsevol treballador esta en 20.000€/any amb SS inclosa, clar que la majoria de politics creuen ser superiors als ciutadans en compte de creure's servidors d'ells, uns amb la sigla Obrer al partit i altres que no anaven a ser jornalers de la politica (tenia raó, mes que jornaler es capataç o empresari dels que mo es banyen mai el cul). O tambe podríem parlar de les autosubvencions de milers d'€ que s'atorguen els partits. De funcionament,diuen, que si no,amb els seus socis sols no poden funcionar,vaja associacions de chichinabo. I amb telèfonets d'ultima generació debades, per poder fer-se la propaganda politica al moment en perfils personals i privats.
      Bueno, ara amb tot açò si que tens ja prou material per presentar la querella perque t'he difamat prou. O no t'he difamat a tu? Bueno, no ho se, perque "anonim" es igual o mes que Perico de los Palotes. Comença a donar tu nom,cognoms i DNI i igual em querelle jo de tu. Ah, i que digues que esta molt ben cobrat perque ho marca la llei te barra, quan tantes vegades es queixen alguns de les lleis del PP. Pero nomes de vegades, no totes, com la de la Junta de Govern, que eixa ara ja agrada mes.
      Ale, valent, a Sueca, que ja acaba agost i amb aixo, les vacances.

      Eliminar
    4. Continues amagant-te darrere un pseudonim.

      Tires balons per despistar quan saps que eixe no es el debat.
      Tu estas difamant i dient que son uns lladres els regidors de Tavernes perquè estan cobrant plens extraordinaris que no deurien de cobrar. I això es fals.

      Si cobren mes o menys, si van al jornal de la politica, si tenen telefonets d'ultima genracio... d'això no s'està parlant.

      Tens la mà massa lleugera per escriure difamacions i mentires. I damunt com deia Enrique de manera ho fas de forma covard darrere d'un pseudonim. I jo quan he tingut que donar la cara i dir el que fora per cosa personal meu, he firmat ací amb nom i cognoms. Ara no es el cas ni t'ho mereixes a més que jo no he difamat ningú. Simplement el desenmascare les teues falsetats.

      I eixa llei no es del PP, sabut. Continues enredant i mentint per justificar-te.

      Eliminar
    5. Hi han que fan pitjor que estar darrere un pseudònim i volen participar igual amagant-se darrere un anonim, almenys del pseudònim es poden comparar criteris sabent que es una sola persona, de l'anonim pot dir hui blanc i demà negre i quedar-se tan panxo (típic dels politics sense ideologia).
      El debat es el que cadascú vol, no m'has de dir tu el que he d'exposar, si et ve de gust hem rèpliques i sino tampoc passa res, no es obligat llegir ni respondre a tots, jo opine dels plenaris i la despesa que suposa al poble i no de alegacions,juntes ni esmenes perque no m'interesen, ho trobe nomes disputes partidistes.
      No esperava menys de que no signares perque no es cosa personal teua, encara que t'ho prens prou a pit perque no siga cosa personal.
      Per a mi el que jo dic tampoc es cosa personal, no he nomenat cap persona i si als politics i les seues lleis que afavoreixen sempre els mateixos.
      Explica millor en que difame o mentisc,hi ha qui proposen i altres que nomes lladren contra els dissidents de la casta. Ara,si t'ofens,ja t'ho pots prendre com a cosa personal (comú tambe dels mals politics,barrejar persones i ideologies), aixi que tira ma del carnet i signa, desconegut ANONIM.

      Eliminar
    6. Si no es llei del PP es del PSOE, que son els unics que han manat per poder fer-ne. No dius que el PPSOE son el mateix? Qui es ara el sabut? Ni enredros ni mentides, lleis de la casta espanyolista que quan interesa accepta i utilitza la casta nacionalista. A vore com ho justifiques. Sense mentir, per favor.

      Eliminar
    7. I ara apareix la cast? Al final tocaras tots els botons.
      I si jo el diguera ara que això no esta en cap llei feta pel PSOE ni el PP, sino en els acords de la FMP ¿ara que em diràs?
      I no em convences en això de pseudonom i anonim. La gent no es tan fava ni bova com tu la fas i sap massa be seguir tota la linia de respostes-contrarespostes per saber que Karl Mark es un anonim i li contesta un altre anonim, sempre el mateix.
      O siga que en el fons dos i els mateixos anonims, tu i jo.

      Eliminar
    8. Ahhhh, que ho ha acordat la fmp, ja em quede mes tranquil,una entitat que no te res a vore amb la politica,clar,com si ho havera aprovat el FMI. Dis-los als de la fmp que em demanen parèixer sobre el tema, que crec que no ens han preguntat parèixer a cap ciutadà. Tampoc crec que ens representen, ni som socis ni els hem votat, aixi que una eina mes a favor dels politics. Es que hui en dia tots sabem que es tenen comprats inclosos sindicats i ONG's (us sona ONG's afins a Blasco, Tiryus, associació bous Tavernes?) i la llei mai la fa el poble ni per al poble.
      En lo d'anonim eres un figura, ara resulta que anonim i pseudònim son el mateix, estic buscant al diccionari de sinònims i com que no... Ni en forma ni en el fons.
      I damunt tirant de populisme barat en intentar tirant la gent damunt amb aixo de que la faig bova o fava, crec que deu ser al contrari, com les teues historietes de fmp que fan les lleis del que cobren els politics... Perque no els posen a eixos a fer altres lleis per establir ajudes socials, a les PYMES i autònoms o aumentar pensions i el jornal minim interprofessional? Ah,no,eixes lleis les fan els amics dels politics de la Patronal.
      Que bien no los montamos.

      Eliminar
  4. El tema no es tan complexe. No te res que vore com es va aprovar per Junta de Govern que com s'actua si es presenten al.legacions i la manera d'actuar es la mateixa que si s'hagueren aprovat en un ple.

    ResponderEliminar
  5. Todo esto pone de manifiesto la incompetencia del gobierno del señor Jordi Juan que en el mes de septiembre todavía está dándole vueltas a un presupuesto fruto de su incompetencia y de sus rencillas internas. El señor alcalde Jordi Juan decidió que se han de debatir y aprobar o desestimar las enmiendas en el pleno. Mirarlo en la publucación del BOP del dia 30 de julio, lo pone muy claro "presentar les reclamacions escaients davant el
    Ple de la Corporació". Quiere decir esto que esas alegaciones se han de debatir en el pleno y votar. Si se aceptan tendrán que incluirse en el presupuesto.
    Recordemos que en esas alegaciones estan incluídas las recogidas en el informe en contra presentado por la Interventora del Ayuntamiento. También se tendrán que tratar y votar. A ver que argumentan el señor Juan y el señor Borrás en relación a ese informe, que es preceptivo y al que no le hicieron ningún caso.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Per cer quins son els motius de la interventora perquè faça un informe en contra? No ho haveu dit? No ho sabeu o no vos interessa que el poble ho sapia?
      Tranquils que el poble sabrà perquè la interventora ha fet un informe en contra no perquè els pressupostos estiguen malament sino perquè no segueixen la linia que el PP ha obligat per llei de pagar als bancs abans que dedicar coses al poble.
      Això no voleu que se sapiga i en les vostres al·legacions NO HO INDIQUEU. NOMES DIGUEU QUE S'ADHERIU A L'INFORME SENSE EXPLICAR QUE DIU L'INFORME. NOMES CAL LLEGIR L'ENLLAÇ QUE HA POSAT QUADERNS PER COMPROVAR-HO.
      Això que dius: en esas alegaciones estan incluídas las recogidas en el informe en contra presentado por la Interventora del Ayuntamiento ES FALS. No digueu res

      I anonim de les 17:27 no saps ni de que parles.

      Eliminar
  6. Si son persones honrades, no cobraràn eixe pleno. Si ho cobren ja sabem les intencions de cadascú quines son.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I pots explicar perquè no han de cobrar eixe pleno?
      Es obligat fer eixe pleno?
      Si és obligat fer-lo perquè no l'han de cobrar?

      Eliminar
    2. Tu eres polític o molt arrimat fixe. Pues perque ja son massa plenos extraordinaris els realitzats, estigues tranquil que si no cobren eixe pleno no es moriràn de fam, no com moltissima gent que si. Que el cobren i destinen els diners alguna ONG o entitat similar. Vergonya em donaría dir el que estas diguent, tot es un ànim de lucre total, si arrimaren un poc el muscle cadascú dels integrants no passaría aixó. Que cobren per pleno extraordinari?

      Eliminar
    3. Ni soc politic ni m'arrime a ningú.
      Encara no m'has dit perquè si se celebra un plenari extraordinari no l'han de cobrar.
      Això en quina llei diu que no el cobren? Argumenta'm.
      A mi no em vingues si hi ha molts o pocs, això es un altre debat. Explica'ns quins arguments tens perquè no es cobren.

      Si el consola saber-ho ni l'alcalde, ni Borras, ni Llácer cobren plenaris. O siga els beneficiats en global l'oposició que el cobren tots. A vore si per això han presentat les al·legacions.

      Eliminar
    4. Tu el cobraríes, sabent que no s' ha d'aclarir res al ple? Qui siga aficcionat anar als plens es pensarà que ha segut un "dejavu" perque serà el mateix i el resultat el mateix. No hi ha cap llei que diga que no es cobre, sols la conciencia de cadascú pot decidir aixó, jo si fora algún o alguna d'ells jo no el cobraría. Ara argumentam tu perquè s' ha de fer un gasto innecessari per a res. ( Obviament s' ha de celebrar el ple perque així ho marca la llei ). A la qual cosa ens remitim que una llei diu que s' han de votar les al-legacions en plenari mentre que tots sabem que seràn rebutjades pel govern , però aprovades per l'oposició, fins ahí be. Després en Junta de Govern s' aprovaràn els pressupostos i tornarem al de abans, un ple extraordinari amb la despesa que supon per a res. Conclusió? Feina de matalafer, fer i desfer.

      Eliminar
    5. Tu si fores llanterner i el buscaren per fer una faena, anares a la casa i no pogueres solucionar res i has perdut tres hores del teu treball entre anar i tornar i vore la faena i comprovar que no soluciones res ¿presentaries factura per desplaçament i anar a vore el treball? No em digues que NO perquè hui es el que tots fan: com a minim cobrar el desplamanent.

      I s'aprove o no s'aprove res, tinga o no trellat, en el moment que es diu que s'inicia el pleno... tenen dret a cobrar: estan celebrant el pleno.

      Als regidors els convoquen a un ple i si van i s'inicia tenen obligació de cobrar. Tot el que tu dius es un altre debat que no te res a vore amb el dret o no de cobrar. I vaig a dir-te que a mi em sembla correcte que no es cobre per plens de mig hora. Almens que no es cobren tots. Peró això no lleva el dret a cobrar, que es un altre debat. I la renuncia o no a cobrar sera cosa individual de cadascu.

      Un altra cosa: No hi ha cap llei que diga que s'han de votar les alegacions, de fet ni es voten ni es votaran en el ple ¿Això s'ha de dir amb idioma sajali o amb l'idioma dels delfos del Hobbit perquè quede clar?

      El govern es qui rebutja o accepta les al.legacions i ja les ha rebutjat. El govern per tant presentarà la proposta de pressupost definitu, i que sera el mateix que ara hi ha aprovat provisional perquè no canvia per no acceptar cap al·legacio. ¿Tan dificil es això de comprendre?

      El pressupost canvia i el govern en presenta un de nou si hi ha al·legacions aprovades, que no es el cas. I les aprova o rebutja el govern i ningú més.

      ¿No es doneu compter que si es votaren les alegacions no es rebutjarien, s'acceptarien perquè l'oposició (PP + no adscrita) tenen majoria?. ¿No es doneu compter que si digueu que es voten en el ple les alegacions digueu barbaritats?

      El govern presentara a aprovacio el pressupost definitu EL MATEIX DE FA UN MES PERQUÈ NO TE CAP MODIFICACIO PER AL·LEGACIO. L'oposició votara en contra i s'aprovara definitivament en Junta de Govern.

      A vore si queda clar.

      Eliminar
    6. Si, te raó el del Llanterner, de segur que si el pleno s'acabà en 5' nomes demanaran el corresponent al desplassament. Igual igual que fan en les comissions, 100 o 200 eurets per una mitja de 10' de reunió (per cert,tambe retribució recolzada per llei,vaja si saben fer lleis,estos politics).
      A mi si un llanterner o fuster o llumer ve a casa i en 5' em diu que no te arreglo i em demana 100€ tinc clar on l'enviaria. Queda clar que lladres hi ha a totes les professions.Tu eres tan bo i comprensiu que li'ls pagaries? Doncs aixo.

      Eliminar
    7. El dire lo que li va dir un quan va anar a arreglar un electrodomestic: mire senyora no li cobre eixos diners per canviar una peça sino per saber quina peça es la que s'ha de canviar.
      Potser si fora un metge li havera dit: no li cobre això per recetar-li una injecció sino per saber quina li he de recetar (o qualsevol altre acte medic)
      O un mecanic diria no cobre això per apretar un tornillo sino per saber quin tornillo tinc que apretar i arreglar i no desfer la maquina.

      Confie en que m'entengues. Cosa que dubte despres les grans argumentacions que vens donant.
      Tu hauries de saber que ni ha coses que no es cobren pel temps sino pel treball que hi ha abans de preparació, informació, pràctiques i que gent com tu ni veu, ni vol vore.

      Eliminar
    8. Vas a mitges amb els polítics? Pareix que tingues comisió... Defens lo indefendible. I et dius i et contradius.

      Eliminar
    9. Queda clar, els 100 o 200€ d'un pleno extraordinari o una comissió de 5' no es cobren per no fer res, es cobren per la preparació i el gran treball dels regidors tan qualificats que tenim. El metge o l'electriciste encara han hagut d'estudiar algo, els politics on s'han tret el títol? No poden cobrar el que cobren quan no saben quin botó apretar per no trencar la maquina. Ja l'han trencada massa vegades i els d'ara tampoc son millor mecànics.
      Jo no se si no vullc vore el que tu dius,pero molt pitjor es lo teu, perque tu no pots vore res roin en els politics pel partidisme encara que siga tan tan evident i hi tingues als morros.
      Seguiu,seguiu aixi que ve Podemos.

      Eliminar
  7. Si home, un altre ple extraordinari. Mes gasto, mes gasto en informes jurídics, mes gasto. Si no foren tan inútils i no s´hagueren barallat dins del govern el pressupost estaría aprovat i no haguera costat tans diners al poble. Tiren Bufante com a condició per aprovar el pressupost, pero no ha servit per a res eixe sacrifici. Pagan justos por pecadores. Pero els ineptes que governen el nostre ajuntament seguint cobrant els seus bons sous.
    IRRESPONSABLES

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I tu que eres tan apte i no tan inepte podries explicar que te que vore l'aprovacio del pressupost amb el fet que el PP presente al·legacions i com diu la llei s'hagen de resoldre en pleno?

      Vols dir que si el pressupost s'haguera aprovat fa sis mesos el PP no hauria presentat al·legacions? No t'ho creus ni tu. Menudes tonteries això que estas diguent de que es fa un ple extraordinari perquè es tarden en aprovar els pressupostos.

      Es fa un ple extraordinari perquè la llei diu que s'ha de resoldre en ple les al·legacions i les al·legacions les presenta el PP no el govern. Tira-li la culpa al PP.

      El que es un IRRESPONSABLE eres tu per parlar de lo que ni coneixes ni saps.

      Eliminar
    2. Es que la llei del PP es roina quan obliga a presentar alegacions a plenaris, pero es bona quan deixa resoldre assumptes votats als plenaris en Junta de Govern. Si son bones son bones i si son roïnes son roïnes. Altra cosa es demagògia.
      Jo,a mes a mes d'irresposable soc difamador, així que a Sueca!

      Eliminar
    3. Karl acabes de dir unes veritats com la muntanya de les Creus de grans. Estos del Bloc sols critiquen que el PP presente al-legacions i, com molt be senyales, no critiquen la mateixa llei que permet aprovar els pressupostos en junta de govern. Sols volen vore la llei del embut.

      Eliminar
    4. Ja t ho han dit: digues i firma les difamacions amb nom i DNI i igual vas a Sueca.
      I una cosa: no teniu idea del que digueu sobre alegacions.
      I ningu del Bloc ha criticat que el PP presente o no alegacions -que d eixe tema ja es parlara - sino que presente al.legacions quan no va presentar esmenes quan tocava.

      Eliminar
    5. Jo tambe t'ho dic, signa tu les acusacions falses de difamació amb nom i DNI i igual el que vas a Sueca eres tu. I ho torne a dir: els diners PUBLICS gastats en plenos extraordinaris son els PITJORS gastats de tots. Si tant valent eres per anar a Sueca deuries de dur a referèndum ciutadà l'exempció als politics de cobrar eixos plenos. Per molt del que diga la llei seria facil de dur a cap. Proposar-ho aixi seria la millor campanya electoral,pero clar, els partits son mes inteligents i nomes trauen rèdit de les misèries dels contraris,mai per mèrits propis. D'ahi el gran èxit de Podemos,esteu posant-ho en safata.

      Eliminar
  8. Es nota que els de el Bloc estan molt molests amb haver de tractar les al·legacions en el ple. Van dir en el Levante i en la Cotorra que eixes al·legacions s'havien desestimat i era mentira, com estem veient ara. Diuen moltes mentires.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El Levante va dir una veritat com un temple i després La Cotorra va dir també una altra veritat com un temple: EL GOVERN HA DESESTIMAT LES AL·LEGACIONS DEL PP EN COMISSIO.

      I per tant eixes al·legacions no s'incorporen al pressupost. I com no s'incorporen, el govern presentara el dimarts el mateix, exactament igual pressupost que fa un mes.

      I com veig que no ho comprens (o no ho vols comprendre) ho repetisc:
      1. El PP presenta al·legacions i es veuen en comissió i no son acceptades pel govern QUE ES QUI FA I PRESENTA EL PRESSUPOST, I NO EL PP (noticia Levante i Cotorra)
      2. Es convoca un Ple (obligació legal) i el govern presentarà el mateix pressupost de fa un mes que fins ara tenia aprovacio provisional perquè no ha han acceptat les al·legacions de l'oposició.
      3. El PP i Karina Vercher votaran en contra d'eixe pressupost (que serà el mateix de fa un mes) i es rebutjarà el pressupost.
      4. Es convocarà la Junta de Govern i s'aprovarà per Junta de Govern DEFINITIVAMENT.

      Entesos?
      De res.

      Eliminar
    2. De les mentides no passa res, o en la pujà o en la baixà de festes s'en penediran i els les perdonaran. Dos pares nostres i tres avemaries...

      Eliminar
    3. Anònim de les 13:07 com tens tan bona informació del que es va tractar en la comissió? Com saps tantes coses i tans detalls?
      Jo tinc entés que no va ser aixina com ho contes tú.

      Eliminar
  9. Informacio? Cap fora de la que diu el Levante i que reprodueix La Cotorra. Si tu no saps llegir entenent que llegir no es posar uns sons a un escrit sino entendren i comprendre que diu el text pues ja no tinc jo la culpa.
    I despres consultes en google com es mengen les alegacions a un pressupost i ja tens tot el que he dit jo.
    No es complicat. Simplement deduir i traure conclusions. I si el fixes no he dit res mes que el que diu l'administrador en un apartat de la noticia.

    ResponderEliminar