jueves, 21 de febrero de 2013

Gabinet premsa ajuntament, OBRA TEATRE

La Casa de la Cultura de Tavernes acull l'estrena d'El Florit Pensil  
 
La Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna continua acostant a tots els veïns i visitants una interessant programació cultural, amb estrenes teatrals de gran qualitat artística. El Florit Pensil es presenta en primícia este divendres 22 de febrer.  
 
Este divendres 22 de febrer, a les 22 hores, podrem assistir a un obra que fa un bon repàs a l'escola del franquisme. El Florit Pensil conta les aventures d'uns xiquets sotmesos a l'absurda i il·lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l'Espanya de postguerra. Una mirada en clau d'humor a l'educació de diverses generacions d'espanyols entre els anys quaranta i seixanta.  
 
 Andrés Sopeña proposa un exercici de nostàlgia intel·ligent. A través de la mirada d'un Sopeña infant i dels seus companys d'escola, descobrim una manera d'entendre el món, la societat i una Espanya "de glorias florido pensil", tal com es cantava en l'himne nacional de l'època, i on el bon sentit de l'humor sol ser una bona ajuda per a afrontar el passat.  
 
La regidora de Cultura, Pilar Altur, ha manifestat la seua satisfacció per "continuar posant a l'abast dels nostres veïns i visitants obres de gran nivell, que reflectixen la nostra aposta ferma per la cultura i per les expressions artístiques de qualitat, dins de les nostres possibilitats i marge d'actuació. Recomane esta estrena teatral especialment a tots els veïns que van viure en primera persona l'educació d'una època no molt llunyana en el temps i que va marcar unes quantes generacions".  

L'entrada a l'estrena d'El Florit Pensil té un cost de 7,5 euros en taquilla i 6 euros reduïda. El text és d'Andrés Sopeña, la direcció de Juanfran Sáez i la producció i distribució de JM Gestión Teatral.
 

1 comentario:

  1. Estrena?
    Jo vaig vore el Florido Pensil a l'Institut fa molts anys.
    Molt bona obra de teatre. Recomanable al 100%.
    Llastima que siga el mateix dia i a la mateixa hora que fan la Nit d'albaes cantades per Pep Botifarra.

    Hi ha algo que es diu coordinació...

    ResponderEliminar