jueves, 21 de febrero de 2013

Article d'opinió : Bulletí intrascendent

Ahir va arribar a les meues mans el primer nombre del Butlletí Informatiu Municipal, BIM, i, la veritat, em vaig quedar quelcom decebut perquè esperava un poc més que un simple cuatríptic amb molta floritura però escassa informació pel breu i simple dels seus articles pretendídamente informatius, la qual cosa no aconseguix pel que assenyale . 

Però a més, com bé assenyala el PP en l'article en la contraportada, em pregunte si és el moment de gastar-nos la fredolina de 760 euros per exemplar, la qual cosa ens dóna un total de 9.000 euros anuals, amb la que està caient i en un Ajuntament que està aplicant un Pla d'Ajust pel qual s'han retallat ajudes a associacions civils i esportives i s'han augmentat taxes . 

Jo crec que no, perquè crec a més d'allò que s'ha assenyalat de la poca informació que transmet, que la gran majoria dels possibles lectors del butlletí seran quasi segur seguidors d'internet i per tant amb la pàgina de l'Ajuntament , la qual és més completa i sí que oferixinformació més detallada i per tant més útil, seria més que suficient. 

En definitiva, llevat que millore en el seu contingut , es de moment al meu entendre un acte de pretesa transparència de cara a la galeria, típica dels nostres governants a qualsevol nivell .

Signat, Enrique Estruch i Ferrando 


16 comentarios:

  1. Molts diners costa este capritxo del tripartit:
    760 € x 12 mesos = 9.120 € més el cost del cap de premsa del BLOC. Total 30.000€/any en propaganda.

    5.000 BIMs son molts BIMs i moltes ganes de gastar diners. I el Plà d'ajust i l'austeritat? On s'han quedat?

    Els del Tripartit tenen diners per al que volen: per als seus jornals, per a Festiverns, per a Cavalcades, per a propaganda,....!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo sincerament crec que el govern municipal en este assumpte ho ha fet bé. No tot el món té accés a internet i crec interessant que la gent vega el que s'ha fet i l'opinió al respecte de TOTS els partits polítics representats al consistori. Que hi ha formes de fer-ho millor? Doncs sí, possiblement es puga fer millor però la iniciativa, en la meva opinió, crec que és positiva per al poble. Jo de moment m'he enterat que el PP té atenció al ciutadà i com jo molta gent podria fer ús d'eixe servei. I en quant als sous dels regidors em sembla un acte de transparència que ja voldria jo en altres estaments de l'alta política.
      Gràcies.

      Eliminar
    2. Sí, però al meu pareixer torne a dir es queda curt, esperem ja que es fa una inversió en algo més complet. I a més torne a dir que no crec que la situació económica estiga per a estos gastos no de necessaria precissió .

      Eliminar
  2. ¿Vosté creu que tots lligen en internet i estan pendent de les noticies i informacions que es donen en internet?
    Si es així ho tenim clar: fora televisió, fora premsa i a estalviar els diners publics i potenciar internet.
    Sembla mentira que vosté, que ha sigut membre d'un partit minoritari, que li han negat la pa i el sal a l'hora de poder-se explicar cara al poble, pense i escriga el que ha escrit.
    Ho senc, Sr. Estruch, pero em sembla lamentable que la primera vegada que en este poble s'intenta fer un butlleti informatiu, i damunt al número 1, que siga capaç de dir això. Esta fent com el PP, que nomes ho veu en negatiu tot, i no proposa re positiu. Quines són les seues propostes per millorar? Esperem que en un pròxim article ens les diga.

    Mire perquè veja per on van els tirs, i que tots no són com voste´i jo, que usem internet habitualment:

    Ni mon pare, ni ma mare, ni els meus sogres , ni els seus germans, i estic parlant d'una dotzena de persones que tots passen de 45 anys usen internet i li puc dir que han llegit el butlleti i els ha semblat molt be. I han agrait la informació.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Has vist el bulletí ? No crec que ni ton pare ni el meu s'enteren de molt amb ell. I torne a dir que la situació económica no es la millor per a estos gastos no precissos .

      Eliminar
  3. Fa molts anys quan la política començava a este pais i era vocacional, els BIMs es feien a màquina, es fotocopiaven a manivela i els regidors els repartien bústia per bústia.
    Ara, gastar-se 9.000 € en tirades de 5.000 és tirar els diners que tant costen d'arreplegar. N'ixen a més d'un per família, tinguen internet o no. La informació no en sap de bonicaires, i el mateix es diu en format foli que en cartolina satinada i a tot color. La idea bona, el contingut pobre i la despesa desmesurada. Amb un poc de coneiximent i posant d'esponsors als bars on es deixen, havera eixit a cost zero.

    ResponderEliminar
  4. Ja era estrany que no clavares la teua, fletxer. ¿5000 en tenen més d'un per familia? A escola a deprendre de compters. A TAvernes city hi ha vora 8000 vivendes i a la platja altres. O es que creus que a la platja no en toquen els que alli viuen?
    A vore si t'enteres de les families que hi ha al poble. Ara si ha Tavernes som 18.100 i hi ha 5.000 exemplars vol dir que.... 3'62 persones és la mitjana familiar a Tavernes. No t'ho creus ni tu!!!
    Si informen perquè informen, sino perque no diuen res, si fan perquè fan i la gent com tu diu que és un gasto, si no fan diras que no fan res.Facen el que facen tu mai parlaras bé. Ni el semblara be´. Això si: jo no soc de cap partit, dic la meua, dic... que si patatin que si patatan, que no home, que el tenim massa vist.

    I em sembla demagogic això dels 9.000 euros i no dir el temps d'un any. I més demagogic que esmente la fotocopia, o que haguera dit la vietnamita o la maquina de ciclostilar. Vosté no vol els avanços? Home pues si no els vols no gastes internet per a comentar i dir-nos la teua.

    Mira, clar i en valencià: 5000 exemplars a 4 cares d'impressió son 20.000 cares. Per tant 20.000 fotocopies a fer per cada numero. Ara se'n va a la impremta d'aci o alguna especialista en fotocopies i demana que valen 4 lots (un per cara) de 5.000 fotocopies, en total 20.000 fotocopies en color. I després parlem.

    Massa demagogia barata, fletxer.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. sols precisar que en la platja, hi son dades oficials, hi han unes 6.000 vivendes.

      Eliminar
    2. Pel que digueu, Enrique, hi ha que fer 6.000 còpies més per a la platja. Ara sí, caldria fer-ne unes 14.000 còpies contant les 8.000 vivendes del poble.
      I a més a més els baixos comercials que no deuen ser vivendes.
      I les escoles, instituts i edificis d'administracions.
      I els xaletets il·legals.
      I per a la gent del poble que està "d'au pair" treballant a Alemanya i Anglaterra.
      I per als turistes i estrangers que venen a l'estiu a la platja.
      Jo trobe que amb unes 25.000 ó 30.000 còpies ja n'hi haurien prou.
      Però per a que vegen el magnànim gabinet de premsa que tenim, fem-ho en format de llibre de Festes, més gran i bonic. I que publiquen les rendes de tots els polítics i treballadors de l'Ajuntament i familiars fins a dos graus de distància.
      I més fotos, que els en sobren.
      Amb els 9.000 pressupostats més els 20.000 € del sou del gabinet de premsa jo crec si ens aplegaria.

      Eliminar
  5. El millor que cal fer sempre es tindre les coses clares i el xocolate espés.

    Xifres clares com l'aigua del Clot de la Font:

    230 € per plens x 8 regidors del PP x 11 plens a l'any = 20.240 € any

    100 € comissió x 21 comissions PP x 11 plens (cada ple hi ha comissions) = 23.100 € any per al PP en comissions

    Total a l'any= 43.340 € a l'any

    43.340 € a l'any per no fer res i fer el florero en el ple, perquè ni aporten idees, ni fan propostes, ni fan res de res. Només criticar el que fan els demes, perquè l'únic que treballa es el govern municipal.

    Que m'ho diguen: en vora dos anys que porten en l'oposició, quina idea o proposta han fet en el ple? Cap.

    ¿I això ens costa 43.340 euros a l'any?

    ResponderEliminar
  6. T'has deixat la subenció als grups polítics

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hui, Enrique, has posat el dit a la llaga. Nene no toca, caca.
      D'això ningú en diu res, tots els polítics es queden muts. Ja és d'admirar que ho anomene una persona que ha estat i pretén continuar en política.
      És una vergonya que amb la crisi i els retalls socials també soferts al poble, que no siga el primer que llevàren a ppi. de legislatura. I d'això s'en beneficien tots, dretes, esquerres i nacionalistes. I la gent no ho sap. No ho han posat al BIM. Ni a la Cotorra, ni al Ventilador.
      I la despesa eixa per a qué és? Per a mantindre els grups polítics? No pagàven quotes els afiliats i alguns regidors donaven el seu sou polític al partit? Per a mantindre els despatxos polítics a l'Ajuntament? Canvien d'ordinador, impresora, mobles i color de parets tots els anys?
      Al "Sàlvame" també això, home!

      Eliminar
  7. Els 43.340€ que costen els del PP (partit mes votat) es menys del que costa Jordi i l'han votat molta menos gent que als del PP.
    Cost de Jordi: sou de mes de 40.000 + 12.000 de Seg. Social + 7.200 de Mancomunitat. Total uns 60.000€/any per a Jordi que no fa res i que no ha guanyat les eleccions i despres suma el cost de la resta del tripartit, el seu secretari i el de prensa.
    El Tripartit és carisim.

    ResponderEliminar
  8. Doncs mira, vulgues o no és el que hi ha. El que val val i el que no per "assessor" de la Diputació o del monestir de Simat.
    La democracia té això i els tripartits també. Són les regles del joc.
    I ara el PP ajo,agua i resi. I esperem que no dure perquè sino els parats arribaran a 40 milions.
    No et cobreges molt no et vinga un cobriment de cor.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Aleshores, per mateixa regla de tres, durant 12 anys els del Bloc no han valgut per a res, i ara gràcies al partit de qui ha enfonsat Espanya i d'altra que no volen ni al seu partit.
      Crec que lo dels parats no ho solucionen ni 100 Baldovins a Madrid.
      Tampoc et cabreges tu per llegir açò.
      I amb els cors,poques bromes, amic.

      Eliminar
  9. Enrique, també s'ha perdut un comentari responent-li a l'anònim de les 18:32 del 21 febrer.

    ResponderEliminar