miércoles, 20 de febrero de 2013

EDITORIAL : Molt de negre en un mon cada vegada més negre

Veo en una televisión un reportaje sobre que hay detrás de la infinidad de anuncios que vemos pegados en farolas, paredes, etc. ofreciéndose para trabajar o para ofrecer trabajo.

Y observo que , si tiempo atrás detrás de todo esto había una serie de personar que complementaban su sueldo "legal" con chapuzillas en negro, ahora hay paro, mucho paro, personas que buscan ganar algo con que poder subsistir ante la falta de ingresos de otro tipo, ni ayudas sociales o insuficientes.
Y surge la pregunta de qué hacer con esta economía sumergida por obligación, pues estoy seguro que si
estas personas ganaran lo suficiente para darse de alta, la gran mayoría lo harían . Al mismo tiempo evita un estallido social de aquellos que no tienen nada que perder, como ha ocurrido en Grecia, aunque al final todo pasa y nada ha cambiado en ese país pese a las fuertes algaradas vividas, pues al final mande quién mande, todos a pasar por el aro de la señora Merkel.

Porque hay dos soluciones : Seguir permitiendo esta economía en aras de la calma social, o por contra atacarla con más ímpetu, para que surja a la superficie, pague impuestos y con ello nos beneficiemos todo.
Yo no lo tengo muy claro, la verdad, por lo que lo dejo ahí, a debate , y les pregunto : ¿ Y ustedes ?

Veig en una televisió un reportatge sobre que hi ha darrere de la infinitat d'anuncis que veiem apegats en fanals, parets, etc. oferint-se per a treballar o per a oferir treball. 


I observe que , si temps arrere darrere de tot açò hi havia una sèrie de personar que complementaven el seu sou 'legal' amb "xapuçetes" en negre, ara hi ha desocupació, molt desocupació, persones que busquen guanyar quelcom amb què poder subsistir davant de la falta d'ingressos d'un altre tipus, ni ajudes socials o insuficients.


 I sorgix la pregunta de què fer amb esta economia submergida per obligació, perquè estic segur que si estes persones guanyaren prou per a donar-se d'alta, la gran majoria ho farien . Al mateix temps evita un esclat social d'aquells que no tenen res a perdre, com ha ocorregut a Grècia, encara que al final tot passa i res ha canviat en eixe país a pesar dels forts aldarulls viscudes, perquè al final mane qui mane, tots a passar per la pedra de la senyora Merkel.


Perquè hi han dos solucions : Continuar permetent esta economia a fi de la calma social, o per contra atacar-la amb més ímpetu, perquè sorgisca a la superfície, pague impostos i amb això ens beneficiem tot. 


Jo no ho tinc molt clar, la veritat, per la qual cosa ho deixe ací, a debat , i els pregunte : I vostés ?



No hay comentarios:

Publicar un comentario