martes, 26 de febrero de 2013

EDITORIAL : " Cuando el rio suena..."

Y lo digo por los comentarios de Juanjo Sala, de la empresa "Juanjo Tradicions", en el artículo " A voltes amb el B.I.M." en la que dice (sic) " Però tinc la impresió de que si no hi ha veto, sí indiferència " y " Els fets demostren de sobra que els polítics barrejen la persona i la feina i sí prenen decissions segons qui eres i no pel que fas ", refiriéndose a la relación del actual gobierno municipal con las empresas locales en cuanto a la realización por parte de éstas de actividades culturales . Recomiendo su lectura pues desarrolla su argumento con datos y señas .

Y porque considero que cuando un empresario como Juanjo, al que no considero ningún descabellado,  se atreve a denunciar algo que le puede repercutir negatívamente es porque algo de ello puede haber.

Y porque sé que sí se está vetando, al menos de hecho, a otro empresario local , y lo afirmo porque oí  decir al principio de legislatura a un concejal/a, encima de los más moderados dentro del espectro ideológico de los que nos gobiernan , que " bastante ha ganado yá con el PP " .

Y porque sería preocupante que nuestro actual gobierno estuviera discriminando a las empresas locales por el motivo que sea, a favor de forasteras , pero más grave aún el que lo hiciera por motivos ideológicos. 

Y es que si el haber trabajado más o menos para un gobierno de otro color en base a la política de éste de contratar diversos servicios a empresas privadas, política no compartida por el actual gobierno , fuera motivo de discriminación por parte de éste, mal, pero que muy mal, vamos .

Esperemos que esto sólo sea una impresión de Juanjo  , pero los hechos vistos últimamente en cuanto a contrataciones festivo-culturales parece que demuestran que podría tener verdad . 

Además, dicen que los refranes son sabios pues proceden de la sabiduría y experiencia popular, y  hay un refrán que dice que "Cuando el rio suena ..." .


I ho dic pels comentaris de Juanjo Sala, de l'empresa "Juanjo Tradicions", en l'article " A voltes amb el B.I.M." en la que diu (sic) " Però tinc la impresió de que si no hi ha veto, sí indiferéncia " i " Els fets demostren de sobra que els polítics barrejen la persona i la feina i sí prenen decissions segons qui eres i no pel que fas ", referint-se a la relació de l'actual govern municipal amb les empreses locals quant a la realització per part d'estes d'activitats culturals . Recomane la seua lectura perquè desenrotlla el seu argument amb dades i senyals .


 I perquè considere que quan un empresari com Juanjo, a qui no considere cap desgavellat, s'atrevix a denunciar quelcom que li pot repercutir negatívamente és perquè quelcom d'això pot haver-hi. 

I perquè sé que sí s'està vetant, almenys de fet, a un altre empresari local , i ho afirme perquè vaig sentir dir al principi de legislatura a un concejal/a, damunt deque " prou ha guanyat ja amb el PP " . 

I perquè seria preocupant que el nostre actual govern estiguera discriminant a les empreses locals pel motiu que siga, a favor de forasteres , però més greu encara el que ho fera per motius ideològics. 

I és que si l'haver treballat més o menys per a un govern d'un altre color basant-se en la política d'este de contractar diversos servicis a empreses privades, política no compartida per l'actual govern , fora motiu de discriminació per part d'este, mal, però que molt malament, anem . 

Esperem que açò només siga una impressió de Juanjo , però els fets vistos últimament quant a contractacions festiu-culturals pareix que demostren que podria tindre veritat .

 A més, diuen que els refranys són savis perquè procedixen de la saviesa i experiència popular, i hi ha un refrany que diu que "Cuando el riu sona ..." 

19 comentarios:

  1. Fets senyor editorialista.
    Fets:
    Juanjo Tradicions ha treballat per al PP? Sí
    Ha guanyat diners? supose
    Juanjo Tradicions ha treballat per al tripartit? Sí
    Ha guanyat diners? supose
    Juanjo Tradicions es feia amb totes les feines en època del PP? No
    Juanjo Tradicions es feia amb totes les feines ara amb el tripartit?No

    Que algú ens explique on està eixa conspiració juedo-masònica.

    El problema que té Juanjo és que quan les coses no es fan com ell creu que han de fer-se o les fan altres persones s'inventa conspiracions polítiques i altras pájares mentals directament o a través de pseudònims.

    Insistixc si el vet o la indiferència existiren Juanjo Tradicions no s'haguera endut els més de 40000 euros que ha guanyat de l'erari municipal pels seus serveis. Un vet un poc estrany no?


    ResponderEliminar
  2. Fets:
    Juanjo Tradicions ha treballat per al PP fora de concurs? Sí, UNA vegada a principis de legislatura (festes locals 2008) Alguna altra vegada? NO.
    Juanjo Tradicions ha treballat per a l'actual govern fora de concurs? Sí, UNA vegada a principis de legislatura (festes locals 2012) Alguna altra vegada? NO.
    Ha guanyat diners? Molt pocs, sumeu, els preus de les factures són o deuen ser públics.
    Juanjo Tradicions es feia amb totes les feines en època del PP o del tripartit? No, perque no l'han cridat per A CAP, de vegades oferinnt-se a colaborar DEBADES.

    "Que algú ens explique on està eixa conspiració." Això voldria saber-ho jo, la feina en paraules d'altres, impecable.
    I d'inventar-se conspiracions res, sols aporte fets, dels quals ja fa temps que ve parlant-se'n i ningú desmenteix res. Si fora fals, amb lo greus que són, algú (m')havera protestat amb arguments per difamació. Ningú entreu a defendre amb arguments, ni equivocacions ni coincidències, són fets alguns molt clars i que no sols afecten una empresa sino molta gent inocent com al cas de la inscripció del curs de monitors, evidentment molt mal gestionat per a pena dels joves vallers.
    Parlant de pseudònims, no t'has presentat, amic. En qualitat de qué escrius per a no dir res coherent?
    Juanjo Tradicions no s'ha endut més de 40.000 € ni els ha guanyat, ha organitzat 3 escoles d'estiu éssent el millor a pesar de qui les convocava i ha pagat al dia i com cal a treballadors i proveidors. Marge, el mínim, pregunteu-li a l'empresa que ara busqueu perqué no va voler saber-ne res de l'estiu.
    Per cert, encara se me deu la fiança i els interesos de demora per la última escola d'estiu per uns 700 €, presentats per registre d'entrada el 29/11/12 i 15/01/13. O siga, que des d'este estiu encara estic perdent diners per incompliment de les dates de cobrament i retorn d'avals, i això que estan al dia en morositat, diuen.
    Una estima cap als serveis ben prestats una mica estrany, no?

    ResponderEliminar
  3. Totalment d'acord amb l'anònim del 26 a les 20:01.
    No em crec que l'ajuntament, amb el PSPV en el govern, vete ni deixe en segon lloc a una empresa del poble i menys a l'empresa Juanjo Tradicions i ho crec per motius obvis i que no cal ni dir. Si em podreu dir el que vulgau, fins i tot podeu dir missa a les 12 a la plaça major i a ple sol, però les relacions són les relacions i la realitat és la realitat.
    I no em crec ni em creure mai que el PSPV estiga vetant eixa empresa. Encara que no hi haguera una tradicio familiar socialista en la familia tampoc es la manera d'actuar del govern ni els socialistes.
    I si es veritat eixos 40.000 euros, i deu ser perque no es desmentix, no veig el veto ni el rebuig per cap lloc.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Desconec la ideología de Juanjo, sí consta com es evident la del seu pare, concejal que va ser fa uns anys pel PSPV, però això no implica rés, donat que puc afirmar que almenys una de les seues germanes es de tendència nacionalista .

      Ara, també tinc que dir que tot pareix apuntar a una regiduría de les que no ostenta el PSPV, i tenint en compte que en la pràctica els regidors pareixen treballar com a "regnes de taifes " i que certs concejals socialistes locals no es distinguixen en res dels nacionalistes, no descarte rés .

      Eliminar
    2. I en la Mancomunitat també el tenen vetat? També ha sigut contractat. I ahí està el nacionalista Jordi Juan de President. Ahí també hi ha "regnes de taifes"?. De veres que no té ni peus ni cap el que esteu diguent.

      Eliminar
    3. Anònim de les 12:55, crec que no has llegit el comentari de les 00:06, o no l'entens, a pesar de que es prou claret. L'empresa de qui parleu mai s'ha posicionat políticament, on em consta que ha treballat gent del poble de tots els colors i famílies. No es tracta de a qui vota Juanjo Tradicions, sinó de si entra o no en el joc d'interesos partidistes i en això son iguals tots els que manen al govern. Qui no entra al servei i dictat de qui mana o el critica obertament encara que siga a titul particular i fora del món laboral, no te res a fer. Això voldrà dir Juanjo Tradicions. Altra cosa son els concursos per contractes, ahi els polítics tenen molt menys marge per adjudicar cap feina i son en les que eixa empresa mes ha treballat i ha aconseguit facturar (que no guanyar) els 40.000 € que dius. De fet només es van presentar dos empreses i del poble per al passat estiu, i una molt amiga de la regidora de contractació. La empresa ja ho ha dit: només ha treballat fora d'eixe concurs només dos vegades, una per govern i legislatura.
      Enrique, els motius no son sols ideològics quan l'interes sol ser purament econòmic. Donar o rebre una feina sense ser el millor o mes barat es pot fer per una mala entesa lleialtat a qui te la dona, i tant dona de quin partit sigues o digues que eres si després no estàs per la causa. La frase "cal estar be amb els polítics" sempre m'ha provocat malestar, em sona a corrupció.
      Si busquem al nostre Ajuntament trobarem casos en que empreses i funcionaris "han estat be" amb el PP i ho segueixen estant ara, no han canviat la ideologia pero si la lleialtat política. Son lleials amb qui els dona de menjar. Jo crec que es mereixen altre adjectiu que no el de lleials, i ho son perquè es el que vol qui mana. J.T. te la mala sort de ser només lleial als seus principis i no a l'interes del govern de torn, perquè de principis moltes vegades demostren que no en tenen massa.

      Eliminar
    4. A l'anonim de les 16:31.
      A la Mancomunitat es diu que Jordi no pinta res, sols per a cobrar. Diuen que
      falta a molts actes de la Mancomunitat i el que talla l'abadejo es el de Benifairo. Ací a Tavernes mai s'han enterat ni han volgut la Mancomunitat, pero als polítics els ha vingut be encara que al poble li haja servit de ben poc, per no dir de res.

      Eliminar
    5. Sobre la Mancomunitat de la Valldigna puc donar fé de que Jordi no pinta massa a les decissions importants. Però només ho contaré a algú en concret, ací només posa nom i DNI Enrique i Juanjo. Qui vullga saber, que done la cara.

      Eliminar
    6. Fill d'un antic regidor que ja no milita activament a un partit que es soci de govern de qui es diu que l'han vetat. Un poc enrevesat, no? Això es prou per a que el considereu enxufat?
      Ja entenc lo de la corrupció normalitzada a la política. I al carrer també , si és que eres polític, anònim de les 12:55. Fent eixes deduccions, ara sí em quadra.

      Eliminar
  4. Entre perros no se muerden y si ese dicho es verdad igual tendría la culpa este partido que aquel.
    Yo me inclino por lo mismo: no me creo que esté discriminado y menos siendo hijo de quien es, un padre que ha sido concejal, que ha ido hasta hace poco en las listas del PSPV y a todas vistas tiene una estrecha relación con el partido socialista.
    Y esos 40.000 euretes que se habla aquí parecen más una confirmación de que no está discriminado que un desmentido.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Entre perros no se muerden, pero només entrar al govern van hi hauré galtades entre famílies del SOE per organitzar les festes. Per suposat que les coses es fan per galons i per antiguitat i no va haver-hi mes discussió. Crec que estàs equivocat de persona quan parles del fill d'un antic regidor, eixe que dius ja fa molts anys que va estar en política i actualment la relació amb el partit no sembla siga tan estreta, amb el govern en general ja no vullc imaginar l'estreta relació que tindran. I ara resulta que accepteu i normalitzeu la corrupció o les influències, quan deixeu caure que un familiar d'antic militant d'un partit que mana en coalició no tindrà cap pega en que el posen a treballar per a eixe ajuntament. Ara ja entenc que us semble tot normal si associen estos fets per a tindré bona ma a un Ajuntament. Com es normal no es corrupte.
      I torne a explicar que els 40000 € son d'un contracte per concurs que va guanyar i ningú li va donar, a mes a mes de que ningú volia agafarlo per poca rendibilitat. Tragueu les conclusions sobre bases massa ximples i imcompletes, i així es molt senzilla la replica.
      Enrique, SEGÜENT ANÒNIM!

      Eliminar
  5. Per que a la Cotorra no es podria parlar sobre res d'aço?
    Li fareu pujar el contador a Enrique, ací te un èxit de participació.

    ResponderEliminar
  6. Crec, pense, opine, considere que s'està fent pura ciencia ficció sense peus i caps. Si tot el que esteu dient, en compter de Juanjo Tradicions, li poseu el nom de qualsevol empresa que haja treballat abans en l'epoca del PP i ara no ho faça i arribem al mateix punt, ara en eixe empresa diferent potser seria dir: es cosi de o està casat amb la germana del cunyat de...
    Estic pensant, deixeu almenys que pense, i en les poques obres que s'han fet en este poble perquè els circumstancies manan i ha vingut la cosa aixína. I estic pensant: Obra del Parc del Cantalot, feta per una empresa de les sempre que ha treballat amb el PP; obres d'arreglo del Doctor Fleming feta per una empresa de les que sempre ha treballat amb el PP; obres en la plaça de l'escoleta de la platja, feta per una empresa de les que sempre ha treballat amb el PP, obres de l'escoleta nova del Pla Camps no es una empresa del poble peró es que al concurs no es va presentar capa empresa del poble per guanyar. ¿Hi ha alguna obra important mes que m'he deixat, no de uns quants euros?
    Jo no veig cap discriminació ni cosa semblant. Estan treballant en les obres els mateixos perquè són els mateixos els que ara hi ha al poble. I l'Ajunament va a parar a ells, o es busca gent i empreses de fora, més contraproduent.
    El que passa es que fa uns anys hi havia per a donar a molts i ara no, i comencen al contrari del que s'ha dit adalt a mossegar-se els gosssos i a malparlar de l'Ajuntament, perquè els falta el menjar i els falta perquè no hi ha mes a repartir. I no hi ha més.
    Si estiguerem en el nivell de donar treball de fa uns anys, quan moltes empreses del poble feien promocions fora, o treballaven en catedrals, o se n'anaven a buscar-se la vida lluny potser no estariem parlant d'açò perquè eixes mateixes empreses i empresaris callarien i passarien del treball al poble si guanyen un euro mes fora. I això ho farien totes les empreses i empresaris.
    Sempre ens recordem de Santa Barbara quan trona, mai més ben dit perquè senc tronar ara mateix, i ara les empreses del poble si que s'en recorden de l'Ajuntament i diuen que estan discriminades si no els donen coses a fer. ¿Quines coses? Si no hi ha res per ara. I el que hi ha, com he dit abans, ho han fet les empreses de sempre ¿On està la discriminació? Visca la ciencia ficció.
    Ara, com diu Robinjut, que passe el següent comentari (de Robinjut, clar).

    PD: Senyor Robinjut, digues el que digues, per a mi eres tan anònim com jo mateix mentre no signes amb nom i cognom vertaders i testificat qui eres davant el senyor Administrador. A mi no em cal saber qui eres. Eres un bon comunicador i crec que serveixes per a la ràdio.
    Per a mi Robinjut és una paraula tan buida de contingut i significat personal com "anònim" i pense que Robinjut, que no diu res a ningú de qui és, és un nom tan assèptic com firmar "anònim" com jo faig.
    Ho siga que deixa de marejar i tractar despectivament els "anònims", que ho som tant com eres tu.
    A la pròxima si vols el firmaré com "Tereseta Pi" i si així deixe de ser anònim per a tu i estas content.... doncs jo ben pagat.

    ResponderEliminar
  7. Joan Josep Sala Escrihuela DNI 20.007.598 J28 de febrero de 2013, 13:35

    Crec que ja he explicat com ara, amb nom i DNI, moltes evidències, que no ciència ficció, per demostrar que hi ha veto a l'Ajuntament. No seré jo qui diga que a l'Ajuntament s'entra per ideologia ni per familiaritat, pero si que no ho fujen quan saben que no estàs conforme amb totes les seues actuacions. I fugir vol dir evitar-te quan poden, perquè cap polític pot manipular massa els contractes per concurs, amb la qual cosa només feu el ridícul traguent el tema de les feines que fan moltes empreses d'aquesta manera, desviant el tema. D'altra banda molt subtil dir que son de pocs diners els altres contractes, si per a tu son pocs diners les obres de tots els columpis, la cavalcada o altres serveis sense concurs, tu mateix. I ahi no hi cap competència, i es dona el preu que considera el polític.
    Dius que no veus discriminació i es veu que no lliges tots els blocs ni tots els comentaris. Oferir un curs per als joves a cost zero, dir-te l'Ajuntament que no hi ha cap problema i acte seguit anar a buscar altra empresa sense dir-te res, això que es? Per a mi, es menysprear, de poc sentit comú i molt poc senyor, i no parle per a res de diners. Sobre estes coses son les que vullc que valores, pero només espere que digues que son invencions o coincidències sense importància. Mai he volgut vore l'Ajuntament com un mercat on vas a pregar almoina, pero es que al final treballen aquells que com es diu "estan be amb els polítics". I açò no te res a vore en la ideologia, ni en si hi ha poca feina o no, ni si treballen afins a tots els partits (per concurs, faltaria mes). Com ja he dit altres vegades, sempre que han demanat la colaboracio meua l'Ajuntament l'ha tingut, pero per altre costat s'han pres represàlies directes o indirectes per dir-los el que no estaven fent be o com ferles d'altra manera. Això no els agrada gens, i per això amb el PP no buscaven J.T. per fer animació infantil i per això han estat 8 anys amb el trinquet descuidat (direu, que te això a vore? Per a ells tot te que vore), o ara la campanya contra una escola d'estiu privada concreta des del l'Ajuntament i el Bloc en particular, quan n'hi havien 3 o 4 que en feien el mateix, o el cas del curs de monitors. I damunt lo lleig que feren lo de la inscripció. Que volien, que no s'apuntaren els que havien treballat en J.T.? Dir que han treballat afins a tots els partits, també del Bloc.
    De tot açò ningú en parleu res, son fantasies i imaginacions, ningú amb noms i cognoms i menys els aludits ixen a desmentir ni puntualitzar res. O ridiculitzeu comentaris als que argumenten i signen amb pseudonims. Que vosaltres com ho feu? Una mica de seriositat a l'hora de debatre, jo entre poc, pero crec que sempre que em busqueu em trobareu per a contar la veritat. De casos dels demés proveïdors, em reserve la opinió, sols puc posar la ma al foc pels mi, pero els meus casos son evidents i públics.

    ResponderEliminar
  8. Es la teua paraula, i jo disculpa'm tinc el dret de creure-m'ho o no, però això de fer una cosa a cost zero i que t'ho rebutgen i en busquen a un pagant, disculpa'm de nou, no m'ho crec.
    Jo no sé que passa amb les incrispcions ni realment m'interessa eixos formalismes burocràtics, només mire el final de tot i no es un altre que el meu fill va anar a l'estiu a una escola d'estiu a l'Alfandech que estava duta per una empresa que es diu Juanjo Tradicions. No veig la discriminació per cap lloc.

    ResponderEliminar
  9. Joan Josep Sala Escrihuela 20.007.598 J28 de febrero de 2013, 17:43

    És la meua paraula i la de Josep Llàcer,preguntali per que busquen a un altre d’amagades. Ací anònims diuen per falta de qualitat,igual que la qualitat de l'escola d'estiu. No necessite que em creguen tots,però la credibilitat d'esta empresa és molt més alta que la de polítics i molts anònims,no perque ho diga jo,sino perque l'avala la seua feina i els seus clients. Per a unes coses J.T.és el millor i per als mateixos i en altres casos,no té prou qualitat.
    T'explicaré que les empreses no guanyen només amb diners,també en borsa de clients,de treballadors,publicitat o prestigi. El curs de monitors lleva feina a la formació dels treballadors per a qualsevol feina de J.T.,i això ho ha de fer la empresa. Ara ho farà altra empresa de fora, però l'enriquiment en formació es quedarà al poble.I li vindrà be a la borsa de J.T.treballe al poble o no. Altres faran la feina,J.T.es beneficiarà i als monitors els costarà més car. Que eixa decissió política no té cap ni peus? Jo també ho crec així. Que no s'ho cregueu? Jo tampoc m'ho creia quan em vaig assabentar per Reed21,la empresa de Cullera. I els volien cobrar una burrada de diners per lloguer de la casa de la cultura,on es fa el curs,finalment van aplegar a un pacte intermig,que incrementa el preu per als assistents. Jo en eixe cas ho havera fet al meu local sense cost afegit als assistents. Però dos cursos amb ja un de l'Ajuntament no tenia sentit. Pels preus, compareu que en fan un també a Favara per 110 €,eixa empresa també perd diners? Donarà una titulació de "tómbola"? Que no siga Reed21 la que el faça.
    Molt bò lo de menysprear una inscripció a una titulació amb més d'un any d'estudis i que pot donar-te un lloc de feina simplificant-ho en formalismes burocràtics. Dis-li a un que s'haja quedat fora del curs,que altres ho saberen i ell no,i no es fera publicitat abans,tan sols és un formalisme burocràtic,a vore com li senta. Monitors simpatitzants del Bloc ho van qualificar d’injust i mal gestionat,i això que a ells anàven contant-los-ho tot personal i privadament pel facebook!
    En quant a l'empresa que va fer la feina per al teu fill,dir que eixa empresa va guanyar un concurs on els politics tenen poc a dir. Ja sé que la gent no teniu perqué saber tots de contractes ni concursos,per això ho expliquem,perque no barrejeu tota la feina com igual. Hi han altres que també ho coneixen,però ho manipulen per dirigir la opinió pública.
    També, una vegada guanyat el concurs de l'escola d'estiu,com be sap Karina i SS, J.T. anava a declinar l’organització davant pressions,descalificatius i jugades fosques de gent del Bloc,de dins i fora de l'Ajuntament per tal de desacreditar la empresa.(És la mateixa tàctica que es gasten entre els partits que es consideren opositors). Només vam recular per la sanció administrativa de no poder treballar per a cap entitat pública durant dos anys que suposava la renúncia. També havera estat lògic renunciar pel poc marge de beneficis,però no ho ferem, tot i treballant més per a cobrar menys (sobretot mèrit del monitors que eren qui estaven a peu de canó). També et recorde com a pare que pel preu d’eixe contracte van haver retalls en material,autobusos per a excursions,entrades a museus,samarretes,sopar de pares,formació dels monitors...i els pares pagàreu el mateix que l'any anterior. Politica de rentabilitat econòmica en serveis socials. En aquelles condicions,assegure que J.T. no tornarà a concursar,a menys que canvie el panorama.
    També,davant la incredulitat del desinteres econòmic de J.T.dir que de sempre he estat com a persona implicat en l'associacionisme local (scouts,Creu roja,Protecció civil,Club Pilota) i sé separar els negocis de la colaboració amb el poble,per açò em prenc ara la molèstia de contestar,moltes vegades he tingut la ocasió de treballar per al poble a través de la empresa i no ho he fet. Diguent tot açò sé que no em va a donar gens de feina pública al poble, però em quedaré amb la conciència tranquila d'haver intentat millorar-lo.

    ResponderEliminar
  10. Ja va apareguent un nom concret d'un regidor : Es el assenyalaba Enrique que tot apuntava cap a ell ?

    ResponderEliminar
  11. Probablement perqué el conec fa un muntó d'anys i el que abans era una persona simple en tots els sentits, per molt mestre que siga, ara es creu l'hostia, té una prepotencia que no li en cap més.
    Em recorda a aquells de quant vaig fer la mili que es feien cabos i es creien capitans, normalment els més ninots, que eren facils de manejar perquè no donaven per a més .

    ResponderEliminar
  12. Jo crec que segueix essent soldat ras i ho sap. Pero no pot fer altra cosa que seguir el dictat. Esta clar que igual de culpa te qui maquina i fa que qui deixa fer-ho o no fa el que pertoca. Pero el que sembla es que qui se n'ix del guió, el fan fora de l'exercit. Això en un partit menut en un poble menut, després diuen de la falta de democràcia interna a la política!
    Massa be que saben el que no estan fent be, pero o no saben o no els agrada l'alternativa de por que els en fa.

    ResponderEliminar