martes, 19 de febrero de 2013

Gab. Premsa Ajuntament, varis


 L’Ajuntament de Tavernes informa que el pròxim dijous 21 de febrer, en l’envelat multiusos del Vergeret, es podrà passar la ITV dels vehicles dels ciutadans que demanen cita prèvia, a fi de no desplaçar-se fora de la localitat.

Serà entre les 9 i les 13 hores de matí, i entre les 15 i les 17 hores de la vesprada. Els vehicles que poden sol·licitar la inspecció tècnica de vehicles (ITV) són ciclomotors, vehicles agrícoles, motos, vehicles d’obres i serveis i quadricicles.

Per a sol·licitar cita prèvia, els veïns de Tavernes poden telefonar al 902 108 368.

Tavernes crea un consell de redacció per a l’edició del BIM que publica este mes

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna llança esta setmana el primer número del butlletí informatiu municipal, de caràcter mensual i amb informació útil per a la ciutadania. L’Ajuntament no utilitzarà el BIM per a fer autobombo i propaganda de la seua gestió. Per això, ha format un consell de redacció per a consensuar els temes de la publicació, integrat per un representant designat per cada una de les forces polítiques amb representació municipal.

En les notícies publicades en el BIM no s’hi inclouran declaracions dels regidors, i es limitarà l’ús de les fotografies de l’alcalde i dels regidors. La publicació portarà un escrit de cada grup polític amb representació municipal, amb una extensió concreta, on cada un podrà tractar els temes que estime oportú.

L’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, ha manifestat que “el BIM tractarà temes d’informació útil i d’interés per a la ciutadania. Servirà com a exercici de transparència de la nostra administració. La informació i la temàtica del butlletí està consensuada amb els representants dels grups polítics de l’Ajuntament que formen part del consell de redacció creat amb eixa finalitat per a evitar la politització. El BIM serà un instrument d’informació que anirà millorant cada mes”.

El consell el formen l’alcalde com a president, una representant de Compromís-Bloc, un representant del PSPV-PSOE i un representant del PP, a més del responsable del Gabinet de Comunicació, Premsa i Protocol, que actua com a secretari amb veu i sense vot.

El BIM tindrà una periodicitat mensual, amb una tirada de 5000 exemplars, des d’este mes de febrer, i té un cost de 760 euros inclosos impressió, IVA i distribució. La seua línia estarà especialment orientada al servei públic, buscant que els ciutadans s’identifiquen plenament amb una publicació que naix amb un marcat caràcter de servei públic.

El primer número s’ocupa d’informar què cobren els regidors de la corporació municipal, alliberats i no alliberats, indicant nivell d’alliberament i sou brut i net del mes de gener com a exemple. També informa de les retribucions de la resta de regidors municipals, és a dir, quant cobren per assistència als plens i a les diferents comissions. El calendari tributari anual, l’agenda festiva de les falles de 2013, el resum del punts més destacats de la sessió plenària, entre altres, ocupen la primera entrega del butlletí.

Agents de la Policia Local de Tavernes rescaten un veí de dins d’una séquia

La ràpida actuació dels agents de la Policia Local de Tavernes ha impedit que l’accident d’un veí de Tavernes que havia caigut amb el seu vehicle dins de la séquia de la zona del motor del Vapor de la partida, en el camí segon del Groguet, tinguera conseqüències fatals. Els agents no dubtaren a entrar dins de l’aigua per a rescatar el conductor del vehicle, just en el moment que l’aigua entrava per les finestres.

Un grup de jornalers que era molt prop de la zona de l’accident, ahir dilluns al migdia, va presenciar com el vehicle es precipitava dins de la sèquia del Rastell, i ràpidament van avisar. La Policia Local de Tavernes va acudir ràpidament al lloc de l’accident, just en el moment que el vehicle estava quasi submergit.

Els agents de la Policia Local entraren immediatament dins de la séquia per a ajudar el conductor, J.B.C. i comprovar que no tenia lesions. Tot seguit, els agents van lligar el vehicle amb una corda de seguretat per a evitar el desplaçament lateral, l’afonament progressiu i que el moviment del vehicle esdevinguera un perill afegit per al conductor i per als rescatadors.

Una vegada estabilitzat el vehicle, van desbloquejar les portes i els agents pogueren traure el veí accidentat. La profunditat del lloc de l’accident, sumat a l’efecte del fang del fons, va dificultar el rescat.

Es dóna la coincidència que un dels agents que van entrar dins de la séquia a salvar el veí accidentat ja va participar en un altre salvament molt similar dins d’eixa séquia, molt prop del lloc dels fets.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Evarist Sansaloni, felicita públicament els agents de la Policia Local que “no dubtaren en cap moment a posar en perill la seua integritat física per a poder salvar el conductor. Sens dubte, és una mostra inequívoca de vocació de servici al ciutadà, de la qual ens sentim molt  orgullosos. Afortunadament, no hem de lamentar cap desgràcia i tot ha acabat bé”.

Tavernes firma demà dimecres dos convenis de foment de l’emprenedoria juvenil

Este dimecres, en el saló de plens de l’ajuntament de Tavernes, es firmaran dos convenis de foment de l’emprenedoria juvenil. Serà a les 19 hores.

Dins de les accions de promoció de l’emprenedoria juvenil, l’Ajuntament de Tavernes té previst firmar dos convenis, demà dimecres en el saló de plens a les 19 hores. L’acte està obert al públic en general.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, obrirà l’acte, que comptarà amb la presència del tècnic i la coordinadora del Programa Emprenjove de l’Institut Valencià de la Joventut, Julio Guillén i Miriam Marco, el director general del Centre Europeu d’Empreses innovadores (CEEI), Jesús Casanova Payà, el president del consell rector de la Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA), Vicente Comes Iglesias, la regidora de Foment Local, Karina Vercher, i el regidor de Joventut, Josep Llàcer.

L’Ajuntament de Tavernes avança en la implantació del projecte de la Regidoria de Joventut Aprendre a emprendre, de foment de la cultura emprenedora entre els jóvens de Tavernes. Estos convenis de col·laboració estan pensats per a fomentar l’emprenedoria i la autoocupació per tal d’aprofitar i acostar als emprenedors tots els recursos que hi ha al seu abast, i facilitar així tot el procés de creació de l’empresa i posada en marxa del projecte.

La pàgina web de l’Ajuntament, tavernes.es, posa a disposició de tots els usuaris i visitants un apartat, info emprenedors, on constantment s’actualitza tota la informació útil i rellevant per als futurs emprenedors locals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario