lunes, 4 de febrero de 2013

Gab. Premsa Ajuntament, Actes dia del arbre

Tavernes realitza diverses activitats de celebració del Dia de l’Arbre

Divendres passat es va celebrar un repoblament d’arbres autòctons, pins i carrasques, en la zona de l’IES Valldigna i dalt del parc de Cantalot. Per al dissabte 9 de febrer, la Regidoria de Medi Ambient i la Regidoria d’Esports preparen una repoblació d’arbres oberta a tothom.

Tavernes de la Valldigna celebrarà el Dia de l’Arbre amb diverses accions. La primera va ser el divendres dia 1 de febrer en la zona de l’IES Valldigna i dalt del Parc de Cantalot, justament on este estiu hi va haver un incendi.

La regidora de Medi Ambient, Vanessa Martí, professors i alumnes de l’IES Valldigna, funcionaris de la brigada municipal i membres del Centre Excursionista de Tavernes i del Grup Muntanya Valldigna van participar en la replantació amb exemplars de pins i carrasques. Davant de l’IES s’han plantat pins i carrasques d’uns 2 metres d’alçària i en la zona del Cantalot un centenar d’arbres més menuts.

Dissabte 9 de febrer

El dissabte 9 de febrer la replantada d’arbres estarà oberta a tots els veïns que hi vullguen participar. Les regidories de Medi Ambient i d’Esports han organitzat una activitat per a repoblar les nostres muntanyes amb la col·laboració de diverses entitats i empreses col·laboradores, com ara el Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna, el Grup Muntanya Valldigna, Creu Roja, Protecció Civil, Policia Local, Tecniverd i Plantanova.

L’activitat està concebuda per a qualsevol persona que hi vullga participar, amb l’única condició que els menors de 8 anys han d’anar acompanyats. L’eixida dels participants serà a les 9:30 hores des del poliesportiu. Tot seguit es desplaçaran a la zona del Calvari, la Fonteta de la Mina i la cova dels Pilarets; la tornada al poliesportiu està prevista a les 13 hores, aproximadament.

L’esmorzar dels participants serà abans de començar la repoblació. Es recomana portar picoleta, llegonet i poalet. En acabar l’activitat, el CETV prepararà una paella per a tots els que realitzen la inscripció



9 comentarios:

  1. Mol be peró, com diu el GMValldigna, les sendes estàn abandonades.
    El Tripartit no ha destinat ni un euro ni per al seu manteniment ni per a la seua senyalització.
    Venen de Fitur de promocionar la nostra Valldigna peró no han invertit ni un euro en un dels grans valors turístics de la nostra Valldigna com son les seues sendes per les muntanyes.
    Quina contradicció!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El GMValldigna el que hauria de fer es treballar més de manera desinteressada i voluntaria i no parlar tant criticant si fan o no fan.
      I ells que fan per les sendes? T'ho dic: No mouen un dit si no es cobrant amb convenis i van de montanyeros i que estimen la natura i tot ho monten de cara al negoci: cursos, albergues i demes.

      Eliminar
  2. Ni hotels, ni cases rurals, ni guies turistiques, gastronòmiques o d'activitats lúdiques o esportives. Amb estes mancances a la Valldigna seria una bona idea la de un càmping, idea ja proposada i menyspreada pels politics. Com no oferim el pàrquing de les autocaravanes...

    ResponderEliminar
  3. Parlant de turisme i temps lliure, l'Ajuntament de Favara informa que comença el curs de MTL per només 115 €!! i a 10' del poble. Ací diuen que valdrà 185 €. Negoci de l'empresa amiga? La qualitat del curs serà el motiu, segons diu el Bloc? El títul en Favara serà en paper reciclat, per això més barat. Comença ja, el 16 de febrer.

    https://mobile.twitter.com/AjuntFavara/status/298740500188524544?p=v

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Robinjut, que mal el sap que a tu no te'l donaren.

      Eliminar
    2. L'Ajuntament no pot donar res. L'unic que pot donar el permís del curs es l'IVAJ.
      A lo millor l'any que ve organitze jo el curs i contracte als de Favara. O als de Cullera, que a lo millor també ho fan per 115 €, i de passada em guanye jo els 70 euracos per alumne.
      No ho havia pensat, pero accepte que continueu donant-me idees.

      Eliminar
  4. Molta diferencia veig jo. A Tavernes 185€ i a Favara 115€?
    Quina explicació pot tindre els 70€ de diferencia si al final tots tindràn el titol de Monitor?

    ResponderEliminar
  5. L'explicació està ben clara: A Favara cal sumar la gasolina i el temps de desplaçament. I això val diners que cal sumar-li.

    En serio: En estes coses es com en tot i mana l'oferta i la demanda: No estas conforme? Ves-te'n a Favara.
    Això es com la casa: Jo no em queixe de que a Tavernes siga l'habitatge més car que a Pinos de Arriba, peró es més barat que a València. Si no em pareix bé el preu d'aci, me'n vaig a una altra localitat.

    Ara més en serio: a mi el que dius no em val. Un preu ahi solt i s'ha acabat. Es com si digueres les pomes Fuji de Mercadona són a 2'20 el kg i les de Masymas a 1'95. ¿Veritat que no és prou? Calibre, origen...

    Ací com son cursos caldra que parlam de hores, temari, material que es dona als assistents, professorat, material didàctic usat en el curs, pràctiques, reconeixement posterior del curs...

    Fes-nos una comparativa dels dos cursos, del que cada u ofereix, i parlarem.

    Jo he vist a la Universitat masters amb el mateix nom, en la mateixa materia i aspectes molts concrets i quasi iguals, i un master valia 6.000 euros i l'altre 3.000. ¿Vols dir que seria el mateix master?
    Després en vore la lletra menuda i altres coses al voltant, veies que no.
    Quina és la lletra menuda de Favara i Tavernes? Ens la dius?.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Màstercito, te la dic, te la dic.
      El curs de MTL de l'IVAJ l'han de donar i després signar als assistents professors que tinguen una titulació d'animador superior, el AJ1, i impartit per associacions-institucions certificades també per l'IVAJ. Fins ací, el mateix a tots llocs, la gent s'apunta a prop de casa (com be dius, per estalviar temps i gasolina) i no mira mai el professorat, el títol es el mateix i aprofita igual. Sembla mentida que compares este títol amb un master, on hi han mil temes i llocs diferents. Mes be hauries de igualar-lo amb el carnet de conduir o als cursets de la junta qualificadora de valencia. Hi ha qui tria autoescola o curset fora del poble perquè es mes bo el professorat? NO, es tria per proximitat o millor preu.
      Aleshores, quina es la lletra menuda?
      Ben fàcil, la solució es de caixó, o la empresa guanya mes diners que a altre lloc o l'Ajuntament li cobra algo per fer-lo. A Favara, el seu Ajuntament cedeix instalacions debades a l'empresa per tal d'abaratir el curs per als seus veïns. Ací, sembla que no han tingut tant de mirament cap als joves i li han posat algun peatge a l'empresa, que l'acabaran pagant els nostres joves. Algo conec a Reed21, crec que mes que els del Bloc, i no crec que hajen encarit mes que els de Favara ni porten professors diferents. Es que es molt atrevit parlar sense saber, quan has de passar l'agulla per la cabota com siga, per justificar accions injustificables i que no beneficien al poble. Açò molts ho tenim assumit amb els polítics, pero que ho defengueu gent de a peu ja es de traca. Com si havereu de traure algoritmes de profit en tal de que seguiren manant...
      Es el mateix que amb la gestió de la inscripció per a uns quants pocs. Inclòs molts beneficiats van dir (me) que ho havien gestionat fatal. Pues mira si son xulos que no ho han desdir ni donat cap explicació, sols desviaren l'atencio amb la filtració al PP.
      Transparència i participació ciutadana. I política per als joves...
      Continueu preguntant, continueu, que Robinjut us anirà explicant.

      Eliminar