lunes, 28 de noviembre de 2011

PLAN PARTICIPA : TAULES SOBRE MOBILITAT SOSTENIBLE

JUEVES 24 DE NOVIEMBRE DE 2011


                                  TAULES SOBRE MOBILITAT SOSTENIBLE





Primera Taula, Dimecres 23 de Novembre :
Primer es va fer una xarla mab audiovisuals per part de les técniques que han preparat el tema, incluin-se un vídeo aportat per Valldigna Accesible on es podíen veures perfectament les mancances en accessibilitat que encara te el poble, seguit de , al meu paréixer, lo més interessant i objectiu final de la taula : la participació dels presentes aportant cadascú les mancances observades al poble i posibles solucions a èstes. de lo que es va prendre deguda nota per part de les tècniques, a fi de al final de les taules, fer un document que arreplegue tot açó, mancances i solucions i que li servixca al govern municipal per a estudiarles i solventarles.


Segona taula, Dilluns 28 de Novembre :

S'escomenzá amb el repás de lo tractat en la primera taula, per aquells que no assistiren a aquesta, seguit de l'exposició de lo a tractar en esta segona, sobre accessibilitat i esport,  amb audiovisuals sobre les solucions preses a altres ciutats, entre elles Vitoria-Gasteiz, ciutat "verda" eixemplar.
Es continuá , amb la participació activa entre els presents,representants majoritariament i donat el tema a tractar, de clubs i entitats relacionades amb l'esport, com per eixemple el Centre excursionista, els scouts, el basquet o el futbol entre altres ,  a més de concejals , partits polìtics,,associacions cíviques i económiques com Creu Roja o Aceplat, i ciutadans en general, amb intercanvi d'opinions i propostes.  
Entre altres, es proposaren diverses rutes circulars o llineals, a peu o bicicleta, com per eixemple podría ser la del mur de defensa i baixant per la cooperativa, o pronte pel parc del Cantalot, fins al polígon El Pla i seguint pel costat del riu, en un futur pel marge elevat qu'es fará a la part del poble i per a on transcorrerà un vial vert,  fins a Marjaletes i de ahí tornar al mur ; la dels camins a Benifairó i Simat, o la de la plaja pels camins agrícoles o , en un futur, esperem que no massa llunyà , pel carril-bici poble-estació-plaja o inclús arrancant des de Simat i unint els tres pobles amb la plaja. També es parlà de fomentar els recorreguts urbans en bici o a peu o el anar a escola o instituts amb bici, lo qual ja es feia fà 30 anys segon apuntaren alguns dels presents, concloent que per això fa falta crear les infraestructures per a deixar amb seguretat les bicis. plantejantse inclús el sistema de bici-pública seguint el model de Gandia o valència.



Tercera taula, Dimarts 29 de Novembre.

Versá sobre accessibilitat i activitat económica, i escomençà, com de habitual, amb una exposició per part de les técniques amb audiovisuals de apoyo i posteriorment un canvi d'impressions, idees i possibles solucions entre els presents, esta vegada també n´hi havien especialment i donat el tema tractat, representants d'associacions d'empresaris i comerciants del poble i platja i dels llauradors i veïns. Es marcaren a més en uns plánols, els punts rojos = deficients i verts = bons, del terme municipal.


Una cloenda final qu'esperem continúe prompte com ens senyalaren les técniquesamb altres taules i la participació ciudatana en les conclusions d'aquestessegón digué la concejala d'esta área Carina Vercher.


No obstant, de tot açó es pren deguda nota per part de les tècniques, a fi de al final de les taules, fer un document que arreplegue tot açómancances i solucions i que li servixca al govern municipal per a estudiarles i solventarles, i que es fará públic en la web de l'ajuntament Tavernes.es.

També podeu mentrestant seguir participant entrant a la web participa.tavernes.es



Dos eixemples d' inaccessibilitat, al carrer al sur del Parc del Molló : Dalt, un pas de viandants qu'escomença en rampa i acaba en un rastell de al menys, un pam (n'hi ha un altre un poc més a ponent, quasi en el encreuament amb el camí Marenys).
I baix, un pas qu'escomença amb una senyal, curiosament la de pas de peatons, i acaba en un  rastell sense rebaixar i , per a rematar-ho, una palmera. 


Alejandra Catalá, arquitecta i natural de Tavernes que junt a dos companyes més ha preparat i desenvolupat aquestes taules i posteriorment elaboraran el informe final
Exposició amb audiovisuals i posterior debat


No hay comentarios:

Publicar un comentario