domingo, 27 de noviembre de 2011

DES DE HUI UN QUADERN MES SOCIAL I CULTURAL


Quant escomençarem a principis de mes esta nova tasca de fer un blog, preteníem fer algo diferent a lo ja existent en el mercat digital valler, un blog que s'allunyara de la confrontació política i de la noticia puntual, doncs per això ja n'hi han altres blogs, i es centrara en la reflexió sobre els problemes del dia a dia , especialment els socials i culturalsPeró s'interposá pel mig la campanya política i ens desviarem del nostre objectiu inicial.

Doncs , a partir de hui iniciem una nova etapa, en la recerca del nostre objectiu al fundar este blogallunyarmos el máxim possible de la política pura i dura, es impossible fer-ho del tot doncs tot es, d'alguna forma, política en la vida diària, i centrar-mos en el nostre objectiu , fer d'este blog un centre de difusió social i cultural que ens faca reflexionar sobre el dia a dia.

Se que no va a ser fàcil fer-ho, pero eu intentarem : anem a posar des de demà mateix a disposició de les associacions socials i culturals locals, des de Adisva a Creu Roja passant per les ames de casa o associació de veïns, i al propi ajuntament, per a que sigam la seua veu dins de el possible.

Esperem no fallar-los en esta tasca, perque si eu fem passarem a ser un més d'entre altres blogs i vorem fallat als nostres llectors.

L'editor.

8 comentarios:

  1. Ja sé que li ho han dit moltes vegades.
    Ja que sé, (perquè vostè així en ho ha fet saber a tothom em tots els blogs que ha visitat), que està anant a l'escola d'adults per intentar aprendre a escriure en valencià correctament.
    Ja sé que ningú naix “ensenyat”.
    Però, no li sembla massa pretensiós voler ser la veu del poble escrivint de la manera que ho fa?
    Tots sabem que vostè no li dona importància a la forma d’escriure les coses, tan sols al fons, però permeta’m que discrepe.
    Estic quasi segur que vostè mai escriuria en castellà de la mateixa manera que ho fa en valencià, perquè entre altres coses, seria vostè tractat d’analfabet.
    A mi m’agrada molt llegir, sobre tot en castellà, perquè vulga que no, és la llengua amb la que he fet el meu aprenentatge (vostè i jo som quasi “quintos”), però com que m’estime molt el meu País (el Valencià), el aprendre a escriure correctament en valencià ha sigut una prioritat.
    Segur que ara em dirà que si no m’agrada, que no em passe pel seu blog i tots contents, però resulta que a mi m’agrada molt contrastar opinions, i la seva, encara que quasi mai la compartisc, és tan valida com la dels altres.
    No se’n ha adonat que el seu blog te poca activitat? Perquè creu que serà.
    Jo li diré al menys un motiu: fa molt mal als ulls intentar llegir-lo.

    Per això, faré com fa vostè quan comenta els altres blogs, li donaré un consell: UTILITZE UN CORRECTOR ORTOGRÀFIC, PER L’AMOR DE DEU (o millor, un traductor del castellà, perquè un corrector no dona per a tant).

    Que tinga un bon dia.

    ResponderEliminar
  2. Doncs no, ni vullc ser la veu del poble, per això ja tenim a uns quants dictaurets a dretes i esquerres, i un sistema electoral que en teoría ens representa a tots, a més de sis blogs més e infinitat de periòdics, ràdios i televisions, ni li vaig a dir que s'en passe a altres blogs, per contra, l'anime a seguir escrivint en este, la crítica sempre es bona sempre que siga constructiva, con la de vosté en este cas.

    Li assegure que utilitze un corrector, quant escric com editor, peró a vegades, i així eu senyale , no eu faig per falta de temps material.

    El que passa es que, com vosté ben be sabrà, els correctors no corregixen els girs gramaticals i ahí es on segur falle, a més de que utilitze la versió "valenciana" del mateix, cosa que no se si el de vosté li dona opció.

    I si tenim poques entrades igual es perque , primer, som nous, de principi de més, i per altra, a la gent li agrada la "guerra", la "canya", per aixó ja están altres blogs, nosaltres volem ser simplement un reflex de la societat i això no esta massa de moda.

    Moltes gracies per al seua atenció i fins, espere, altra vegada.

    ResponderEliminar
  3. Por cierto , el texto de arriba está en teoría corregido por un traductor oficial, ruego me haga constar los posibles fallos que haya en el mismo, gracias "de bestreta".

    ResponderEliminar
  4. A veure, un corrector fa el que el seu nom indica: corregir.
    Però clar, ha de reconèixer lo que es vol escriure, i sense intenció d’ofendre`l, la veritat és que amb vostè ho té malamente.

    Jo no soc ningun expert, però li puc donar dos o tres consells (i debades):

    1- Eu senyale, eu faig…nooooooooooooooooo. Ho faig, ho compre, ho pense, ho..ho…ho…
    2- “És” del verb SABER i “té” del verb TENIR o TINDRE, sempre accentuats, però com a reflexius no.
    3- MAI accentue les paraules acabades en –ia. Ja se que en castellà s’accentuen, però en valencià no.
    4- Intente diferenciar els “quant” dels ”quan”.
    5- S’ha de posar els accents oberts o tancats correctament.

    I res mes per avui. Altre dia (sense accent) mes.

    Per cert, tots fem alguna errada quan escrivim, però es nota quan és una errada per despiste o per les presses, i quan no ho és.

    ResponderEliminar
  5. Gràcies mestre, peró ja tinc a Imma Piera per a ensenyarme.

    ResponderEliminar
  6. Doncs res a dir, excepte que si no falla la mestra...falla l'alumne.

    ResponderEliminar
  7. Administrador de Quadern o de finques?29 de noviembre de 2011, 3:06

    Terrorífic i esglaidor. Llegir el 'valencià' de la seua bitàcola fa tanta por com llegir(-li) que el 'progrés' ha passat de llarg per les nostres terres perquè no s'ha construït un camp de golf. Açò és tota la 'novetat', tota la 'diferència' que pot oferir-nos Estruch i Ferrando - UPyD? Millor continue escrivint els seus textos en castellà i escrivint el mateix text de la política de sempre: "En la rajo(y)la confiem". Ni insultarà la nostra intel·ligència i sensibilitat, ni enganyarà ningú. Gràcies.

    ResponderEliminar
  8. Primer anónimo, 17:27 hs, efectívamente falla el alumno, pero sólo llevo una decena de clases, tiempo al tiempo.

    Segundo anónimo, de las 03:06 :
    Tiene usted una solución fácil, hay otros 6 blogs más en Tavernes, supongo que usted será uno de esos cobardes anónimos que me han estado atacando en otros blogs, siempre sin dar la cara.
    Además, a quién califica de no inteligentes , bobos por dejarse enganyar e insensibles a 327 ciudadanos de Tavernes, más de 500 valldignenses, 145.000 valencianos y 1.200.000 españoles por votar a UPyD , es decir, por no pensar como usted, sólo tiene un calificativo : FASCISTA, y estos sobran en este blog, así que, tila y bicarbonato que tiene para rato.
    ¿ Por cierto, y su partido, a cuantos representa? espero que a muy pocos como usted.

    Y les aseguro a ambos que estoy usando un corrector, opción valenciano, a ver si ahí está el problema, aunque ustedes ya saben lo que pasa con estos, no entienden de giros gramaticales ni de expresiones hechas.

    Un saludo al primero y hasta nunca al segundo.

    ResponderEliminar