miércoles, 30 de noviembre de 2011

CALLE "VEDAT", QUE NOMBRE MAS PROPIO.

       DEDICADO A VALLDIGNA ACCESIBLE Y EN ESPECIAL A LA FAMILIA JORDA
Los seres humanos ponemos los nombres a las calles según sus características, topónimos, personajes, santos u otros.
En este caso, el de la calle vedat, calle semipeatonal paralela al Passeig de La Goleta, parece haberse puesto el nombre con recochineo, pues es un verdadero vedat para minusválidos y acceso de vehículos de baja altura a los garajes por los que pagan su correspondiente vado: mírenlo ustedes mísmos:

FOTO UNO Y DOS : comienzo y final de la calle por el canal y por el paseo del mercadillo de los sábados.Como se puede observar, rampas de cemento hechas por los vecinos que acceden a los garajes, con una pendiente dificil de salvar para una silla de ruedas y también para los vehículos que por ella deben de acceder a sus garajes..
FOTO TRES : acceso a la misma desde las calles transversales : Bordillo sin rebajar a la derecha y de cemento hecho por los propietarios de garajes a la izquierda, con una pendiente casi imposible de salvar con una silla de minusválido y dificil para turismos en el sur e imposible en el norte..
FOTOS CUATRO : la guinda del pastel :  huecos de arboles retirados sin reemplazar en toda la calle, pero para más recochineo también en los acceso a ésta desde las zonas asfaltadas. Ello también perjudica el acceso, muy bien pagado por cierto con el montante de los vados, de los vehículos que acceden garajes.

Foto 2
Foto 1
Estamos en fase de desarrollo de un plan de accesibilidad sostenible en la ciudad, esperemos tomen nota de esta modesta aportación, dado que la calle paralela a ésta por poniente no tiene ni un solo tramo de acceso rebajado ni cementado en sus transversales.


Foto 3
                                                                                                               Fotos 4


I al final, los ciudadanos cansados de girones de pié o ruedas dañadas, toman medidas drásticas pero eficientes


DE CARRERS, PEATONALS ? PLAÇA TEODORO LLORENTE


Tinc la sort de viure en un dels pocs carrers semipeatonals del poble, donat que en teoría sols hi poden entrar els vehicles dels propietaris podem accedir a ell amb aquestos els veïns amb gual, ens obligaren a això,la resta eu tenen que fer a peu.

I dic en teoría, perque dit carrer seguix seguint un continu pas de motos i bicicletes des de el carrer Sant Agustí al carrer Barranc , i de cotxes no, com podeu vore a la foto,  perque no poden passar, i tot, per no anar a buscar dit segon carrer des de el primer.

Hem denunciat diverses vegades el fet a diversos concejals, tant de l`'actual govern com d'el de abans, en foros públics  i a la policia des de l'epoca del anterior cap de policia fins al actual.
 I quina solució en han donat ? per  un parell de mesos, posar una senyal a l'altura del cantó entre Sant Agustí i la pujada a Teodoro llorente (en el cantó de la casa de Quiles, abans de Don Lorenzo per a que tots els més vells ens entengam), senyalitzant qu'el carrer es peatonal.

Doncs ni això :  eixos dos mesos qu'estem esperant dita senyal promesa i quant li he preguntat recienment al cap de policia per que no s'ha possatem diu que perque no n'hi han pals per a sostendre-la: de risa.

No obstant, com no n'hi ha concienciació ciudatana, si no reforçen la senyal amb presió policial anem a quedar igual, donat que quant recrimienm als motoristes o ciclistes la seua incìvica actitut encara ens planten cara i ens fan inclús la "peineta" : com sempre son els mateixos, amb qu'els es escarmenten vorás com no passen més, i a més, l'ajuntam,etn recuada un poquet, s'eu mereixen els infractors reiterats.

De moment, un veì ha posat una solució temporal, la que podeu vore en la foto, a vore si així a  algú li dona vergonya i ens posen la senyal . De moment, son les 9 i porte des de les 7 del matí escribint, no a passat ni una moto, a vore si es eixa la solució ?


Ja hem tingut quasi tres atropells, per sort, sols quasi, esperem no en tinga que n'hi haure un per a pendre solucions efectives.

ALGUIEN HA AÑADIDO ESTA MAÑANA UN CARTEL COMO EL SIGUIENTE :


De momento he de decir, dado que el despacho lo tengo a pié de calle, que ha hecho efecto pues casi no han pasado motos en toda la mañana. ¿ será esta la solución? seguiremos informando.







martes, 29 de noviembre de 2011

L'AJUNTAMENT SIGNA UN CONVENI DE COL.LABORACIO AMB EL SINDICAT DE REGS


Des d' este blog , l'únic blog junt al de Raúl que te un editor conegut, i per la deguda instáncia, he demanat al ajuntament que m'avisen d'estes coses, a vore si eu fan.

Així podré contar-vos algo més d'aquest o altres temes d'interés social o cultural. 

Mentres tant, podeu seguir l'actualitat en altres temes en els que heparticipat personalment com el de l'energia o les taules de psostenibilitat.

Bufante, ara ja no t'ens excusa, el pegaré un calbot... quants més informem, més arribará al poble i més cults serem tots.


Mentres tant, açí teniu l'única  foto propia que puc publicar

PARKING MUNICIPAL ¿sería possible esta solució al poble?

Valencia

El Ayuntamiento vende plazas de aparcamiento para lograr ingresos

Los vecinos podrán adquirir en propiedad por primera vez zonas de parking que hasta ahora sólo se lograban en concesión 
29.11.11 - 00:04 - 
¿ser

HOMENAGE DE LA BANDA AL "ABANDERAO"

Tavernes homenajea a Bautista Camarena : La SIUM y el Pleno del ayuntamiento reconocen su aportación a la cultura musical. 



La SIUM de Tavernes de la Valldigna rindió un homenaje al que durante más de cincuenta años ha sido abanderado de la Banda Simfònica, Bautista Camarena Ciscar (El Xulo). El acto tuvo lugar durante la comida de hermandad que, como cada año, ofrece la sociedad a los músicos, autoridades e invitados, con el que se cierra la programación en honor a la patrona de la música, Santa Cecilia.
(Font, Las Provincias)
Se lo  merece, un ejemplo a seguir de como desde cualquier pequeña y modesta aportación se ayuda a la cultura, en este caso la musical.

NOVA DEPURADORA

LA SAFOR

Tavernes adjudica a una UTE por 170.000 euros el proyecto de la depuradora

El gobierno devolverá al banco los 900.000 euros del préstamo que se pretendía destinar a expropiar los terrenos del depósito 

29.11.11 - 00:05 -

Tavernes de la Valldigna ha firmado el contrato por el cual se comenzará a redactar el anteproyecto de saneamiento y depuración de aguas residuales, es decir, el proyecto en el que se contempla la nueva depuradora vallera que permitirá desmantelar las actuales estaciones.

Aixó es , al meu pareixer, lo qu'es diu governar amb coneiximent. Ara vorem la resposta de l'oposició.

                                               Pimpinela escarlata

lunes, 28 de noviembre de 2011

CANTANTS SOLIDARIS + TAVERNES : JUNTS PODEM

TAVERNES +   ADISVA + Lluita Contra el Càncer + Mano a Mano + Solidaritat amb el 3er Món 
                                                    
                                                       JUNTS PODEM !!!!

Este Viernes dia 2, a las 22,00 hs. se celebra el tradicional festival benéfico a cargo de cantantes locales y organizado por Pepe y Paco. El año pasado fué, supongo que por la crisis, el único en que no se llenó el auditorio de la Casa de La Cultura, aunque fué por poco.

Este Viernes espero que se llene del todo, es por un buena causa, 7 euros abajo y 5 en "el galliner", nos los gastamos en cualquier tontería,  ¿por que no en ayudar a los más necesitados ?

Yo por motivos personales no voy a poder estar este año, pero si estará mi familia y he regalado mi entrada a un familiar muy cercano.

Os espero a todos, pasaremos lista.

Actuarán : Adrián  Bruno Lena, Carmen Alario, David Martínez, Elena i Carlos, Eva Baen, Jose David, José Benavente, Miriam Soto, Nora Escrihuela, Rosa, Tio Fredo, Vicente Torres, Balet Antra i, finalment, i com a cloenda de l'acte, els organitzadors Pepe i Paco.

PLAN PARTICIPA : TAULES SOBRE MOBILITAT SOSTENIBLE

JUEVES 24 DE NOVIEMBRE DE 2011


                                  TAULES SOBRE MOBILITAT SOSTENIBLE





Primera Taula, Dimecres 23 de Novembre :
Primer es va fer una xarla mab audiovisuals per part de les técniques que han preparat el tema, incluin-se un vídeo aportat per Valldigna Accesible on es podíen veures perfectament les mancances en accessibilitat que encara te el poble, seguit de , al meu paréixer, lo més interessant i objectiu final de la taula : la participació dels presentes aportant cadascú les mancances observades al poble i posibles solucions a èstes. de lo que es va prendre deguda nota per part de les tècniques, a fi de al final de les taules, fer un document que arreplegue tot açó, mancances i solucions i que li servixca al govern municipal per a estudiarles i solventarles.


Segona taula, Dilluns 28 de Novembre :

S'escomenzá amb el repás de lo tractat en la primera taula, per aquells que no assistiren a aquesta, seguit de l'exposició de lo a tractar en esta segona, sobre accessibilitat i esport,  amb audiovisuals sobre les solucions preses a altres ciutats, entre elles Vitoria-Gasteiz, ciutat "verda" eixemplar.
Es continuá , amb la participació activa entre els presents,representants majoritariament i donat el tema a tractar, de clubs i entitats relacionades amb l'esport, com per eixemple el Centre excursionista, els scouts, el basquet o el futbol entre altres ,  a més de concejals , partits polìtics,,associacions cíviques i económiques com Creu Roja o Aceplat, i ciutadans en general, amb intercanvi d'opinions i propostes.  
Entre altres, es proposaren diverses rutes circulars o llineals, a peu o bicicleta, com per eixemple podría ser la del mur de defensa i baixant per la cooperativa, o pronte pel parc del Cantalot, fins al polígon El Pla i seguint pel costat del riu, en un futur pel marge elevat qu'es fará a la part del poble i per a on transcorrerà un vial vert,  fins a Marjaletes i de ahí tornar al mur ; la dels camins a Benifairó i Simat, o la de la plaja pels camins agrícoles o , en un futur, esperem que no massa llunyà , pel carril-bici poble-estació-plaja o inclús arrancant des de Simat i unint els tres pobles amb la plaja. També es parlà de fomentar els recorreguts urbans en bici o a peu o el anar a escola o instituts amb bici, lo qual ja es feia fà 30 anys segon apuntaren alguns dels presents, concloent que per això fa falta crear les infraestructures per a deixar amb seguretat les bicis. plantejantse inclús el sistema de bici-pública seguint el model de Gandia o valència.



Tercera taula, Dimarts 29 de Novembre.

Versá sobre accessibilitat i activitat económica, i escomençà, com de habitual, amb una exposició per part de les técniques amb audiovisuals de apoyo i posteriorment un canvi d'impressions, idees i possibles solucions entre els presents, esta vegada també n´hi havien especialment i donat el tema tractat, representants d'associacions d'empresaris i comerciants del poble i platja i dels llauradors i veïns. Es marcaren a més en uns plánols, els punts rojos = deficients i verts = bons, del terme municipal.


Una cloenda final qu'esperem continúe prompte com ens senyalaren les técniquesamb altres taules i la participació ciudatana en les conclusions d'aquestessegón digué la concejala d'esta área Carina Vercher.


No obstant, de tot açó es pren deguda nota per part de les tècniques, a fi de al final de les taules, fer un document que arreplegue tot açómancances i solucions i que li servixca al govern municipal per a estudiarles i solventarles, i que es fará públic en la web de l'ajuntament Tavernes.es.

També podeu mentrestant seguir participant entrant a la web participa.tavernes.es



Dos eixemples d' inaccessibilitat, al carrer al sur del Parc del Molló : Dalt, un pas de viandants qu'escomença en rampa i acaba en un rastell de al menys, un pam (n'hi ha un altre un poc més a ponent, quasi en el encreuament amb el camí Marenys).
I baix, un pas qu'escomença amb una senyal, curiosament la de pas de peatons, i acaba en un  rastell sense rebaixar i , per a rematar-ho, una palmera. 


Alejandra Catalá, arquitecta i natural de Tavernes que junt a dos companyes més ha preparat i desenvolupat aquestes taules i posteriorment elaboraran el informe final
Exposició amb audiovisuals i posterior debat


JA VE EL NADAL, AL MENYS A LA PLATJA

Açí, el meu primo Galera i un altre operari, colocant lluminàries al Pss. de La Goleta de la platja

DE EDUCADORS I "MESTRES"

Al llarc dels meus 20 anys de vida estudiantil m'he trobat amb multitut d' educadors, peró sols alguns "mestres" , per a mi aquells que no sols es dediquen a donar classe, si no que fan  que l'alumne s'involucre en l'assignatura, per farragosa qu'esta siga, i la sentixquen com algo més que un pur trámit.

Vaig a recordar , com a homenage de la seua llavor ,a alguns d'ells, als "mestres" amb mayúscules :

Escomençaré per Donya Asunción, esposa de Don Pedro Gresa, un altre mestre,  i mare per lo tant de Mario Gresa, el ginecólec.
Seguix el meu record amb En Paco Gascón, "Paco el polero", bon professor i mes gran persona o Na Mari Carmen Málaga a la que tant aprecíe.

Ja en la meua época de batxiller no en puc oblidar de Marita, qu'en va fer ser un enamorat del art i la seua historia.
En l'universitat, dos grans mestres em marcaren : el professor Ferrando Badía, un visionari que en l' any 83 ja vaticinà que al Psoe primer li sobraria la O d'obrer, després la S de socialista i finalment la E d'espanyol, que vista tenía el tío.
I sobre tot en marcá En Manuel Brosetacatedrátic de Dret mercantil i , per damunt de tot, un grandísim ser humá, als qu' uns malparits li arrebataren la vida per haver segut un gran i fidel servidor del seu poble.

I tot açó ve a conte de que esta semana passada m'he trobat amb un altre gran "mestre", el simater En Vicent Marínez Sancho, professor de física de l'universitat de València, que des de la seua sabiduria i millor forma de fer arribar als seus alumnes les seues ensenyançes, m'ha convertit d'un pro-nuclear en un ferm anti-nuclear, tasca en la qu'endavant en faré paladí des de allà on puga.

Com diríen en una de les moltes pel.licules d'acció americanes, professor" misión cumplida".

Signat, Enrique Estruch