domingo, 31 de mayo de 2015

AHIR BÀSQUET

Ens han enviat unes imatges d'ahir de la festa del bàsquet. Enhorabona al C.B. Tavernes per haver portat endavant este event qiue va reunir a tant de jugadors i aficcionats.






UNA "ANIMALADA" DE DIUMENGE

I es que d'animals anem a parlar, en un cas no domèstics i en l'altre per contra domèstics i ben domesticats.

Per un costat hem estat en la primera jornada de protecció de les espècies autòctones, on davant un centenar de persones de totes les edats els membres del Taller ocupacional de revalorització dels recursos turístics naturals ens han explicat la tasca de retirada de les tortugues no forànees que han invadit el nostre llac de La Goleta, a més de sequies i ullals, i per a mostra una data aterridora : De les 967 tortugues capturades en el més menys mes que porten les trampes instalades, sols una era autòctona, el qual té una fàcil explicació com es que estes ponen ous una vegada al any i les de fora tres vegades, i a més amb tres vegades més ous a cada volta que les d'ací. Si afegim que son molt agresives i acaben expulaant a les autòctones, ahí tenim el problema. Vos deixem unes imatges comentades.

I per altre costat hem gaudit una estona de la final del campeonat autonòmic del trofeu agiliti de gossos, amb la veritat poc de públic, tal volta el dia i hora no era massa adequada pel calor i donat que la gent baixa a la platja, en esta pensem havera tingut més espectadors, a més de la nula publicitat que li s'ha fet, en este blog ens hem assabentat pel facebook. Però molt entretingut, digne de repetir-se i que es publicite adequàdament a qui li corresponga. Vos deixem també unes imatges. 


                                                    JORNADA PROTECCIÓ
                                          ESPECIES AUTÒCTONES 

Punt d'infomació i  xarrada en la zona sud del Llac

Tortugues de les dos espècies autòctones
i de l'invassora.
Sobre un centenar de persones han estcoltat
ben atents tot lo explicat.

L'explicació ha segut a càrrec de membres del taller.




Eines de retirada junt les trampes de les tortugues. 

Demostració de com es fiquen i retiren
les trampes en el llac. 




Un dels dos tipus de trampes.

L'altre tipus de trampes, inventades pels
 mateixos membres del taller. 
Arreplegades huí mateix en la demostració.

PROVA AGILITY


S'ha muntat un circuit amb diverses variacions
on han participat gossos segons categoríes varies. 

Dos dels gossos en acció 

sábado, 30 de mayo de 2015

EVENTS PER A DEMÀ DIUMENGE

Hem buscat en la xarxa sobre els dos events que tindrem demà en Tavernes i ací teniu els cartells :







LLEGIT EN LA PREMSA, variadet

Fins set noticies locals trobem huí, dos en Las Provincias i cinq en Levante. I una d'elles compartida com es el tema dels regidors després el recompte oficial. A més en Las Provincias trobem la noticia sobre l'activitat que es desenvoluparà demà en el Llac de La Goleta de protecció de la tortuga autòctona, i en Levante declaracions de Jordi Juan, Ximo Bononad que presenta el seu nou llibre, la final autonòmica d'un concurs caní, i la festa amb la que el nostre club de bàsquet tanca la temporada i en el que huí uns 600 participants estaran al notre poble.

Anem per parts que hi ha molt que comentar : 

Resultado de imagen de prensa digitalSobre el tema del regidor amunt regidor avall, com ja comentarem ahir no afecta a la governabilitat de Tavernes al mantindre Compromís la majoría absoluta, però si es una injeció i gran de moral per a Esquerra Unida, i a més amb repercussions econòmiques per a la formació, que mal no li vindran. No obstant hi ha recurs dels nacionalistes pel que ja vorem com queda l'assumpte.

Molt bona l'inicitiva la de demà de defensa de lo autòcton, intentarem anar; rés vos podem dir de los dels gossos perquè no hem rebut cap informació però en to cas dir que bó es qualsevol event que porte gent a La Valldigna; enhorabona a Ximo en esta faceta per a nosaltres desconeguda fins fa poc; i enhorabona també al bàsquet de Tavernes per este event, que com hem dit abans portarà gent a Tavernes el que sempre es bó, a més de que demostra el "cos" que ha adquirit el nostre bàsquet local.

I em deixat apart lo de les declaracions de l'Alcalde perquè el periòdic titola que l'únic que no l'ha felicitat pels ressultats electorals és Borràs : Mala cossa si ja començem així la nova legislatura, açò no es gens bó per a Tavernes perquè pensem que hi han temes fonamentals en els que deguem anar tots a una, sense politiquetjos, com son el Mur de Vergeret, col.lector, circunvalació, depuradora o laminació del riu, entre altres, i si començem així ...  

EL BOLOMOR CEL.LEBRA LA MOSTRA GASTRONÒMICA

Com vos hem anat informant, l'Escola Permanent d'Adults Bolomor, com hem dit varies vegades algo més que una escola, ahir vesprada va cel.lebrar la seua mostra anual gastronòmica, on el.laborats pels seus alumnes, profesors i directius es varen expossar i després degustar una variada mostra de menjars tant salats com dolços.

I per acabar el concert dels vallers La Junt de la Bota, que ens van deleitar amb un variat repertori de música folk americana, infantil i popular valenciana. Vos deixem unes imatges. 

El hall de la Casa de la Cultura estava de gom a gom. 
Com sempre i abans qualsevol menjar, la jocosa benedició
a càrrec de la  presidenta de Bolomor Ederlinda Moltó.  


I per a acabar, l'actuació musical, dalt en solitari,
i baix acompanyats de xiquets i majorets del públic, que
cantaren  amb ells la cançò que dona nom al grup.  

RESUM SETMANAL

Resultado de imagen de bon cap de setmanaLa reflexió personal d'este qui vos escriu, editor del blog, ha encapselat esta setmana les entrades, seguit de l'analisi que ferem en editorial del futur dels partits locals  els ressultats electorals de diumenge, i en tercer lloc la valoració del PP d'estos. I en comentaris eixa editorial sobre el futur es la que més ha portat a dir i desdir, seguit de la nota de premsa d'Esquerra Unida sobre la despenjada d'una pancarta seua per part del PP local, i per a tancar el tema de la neteja acabada la campanya electoral.

I segur que en els propers dies parlarem i parlarem d'eixos ressultats electorals i de les seues consecuències, el PP està "reflexionant", a vore per on ens ix, i ahir mateix varen sorgir discrepàncies sobre ells entre Compromís i la Junta Electoral de Zona, ja vorem en que queda, si serà Pilar o serà Bernardo el regidor 17 de la nova corporació.  

Que passeu un bon cap de setmana, durant éste sols comnetari de premsa salvo algo digne de comentar, i el dilluns més. 

EntradaPáginas vistas
25 may. 2015, 11 comentarios
339
27 may. 2015, 31 comentarios
321
25 may. 2015, 10 comentarios
242
210
183
182
174
151
27 may. 2015, 10 comentarios
145
108