viernes, 26 de junio de 2015

Editorial : PROCESSIONAR O NO PROCESSIONAR

Llegíem en la premsa que el nou alcalde, d'Esquerra Unida, ha anunciat que no va a pressidir cap acte religiós en endavant. Fins ahí en rés ens afecta. 

Però ja ens afecta quant demana que tampoc es cel.lebren actes religiosos per a commemoracions en els actes de La Mancomunitat de La Valldigna. 

Resultado de imagen de bajo palioCom diem ahir, els nous alcaldes perteneixen en el nostre cas a Compromís i quatre anys segur per la seua majoría absoluta, també a Compromís en Benifairó encara que en minoría, Esquerra Unida com diguem en Simat però també en minoría encara recolzat per altres partits d'esquerres en el que pareix un pacte bastant estable, i en Barx un alcalde de Ciudadanos per pacte amb els socialistes.

Es a dir, alcaldes de tots els caires encara tres supossàdament d'esquerra i un ... no sabem molt bé de quin peu coixetjarà perquè a més de que en este partit, Ciudadanos, el trobes de tot, este nou alcalde fins fa poc era d'un partit independent, Plataforma de Barx.  

En principi els alcaldes d'esquerres tendixen a accentuar més la separació entre esglèsia i actes cívils, recordeu també el cas de Xeraco quant socialistes i nacionalistes no volíen que l'alcalde popular els pressidra tampoc, però mentres si mal no recordem i en el nostre cas Bononad tampoc pressidía actes religiossos, si ho han fet els demés incluit el nostre actual alcalde de Compromís.  

Per tant es clar que més que de ideologíes es tracta de decissions personals, i preguntem qué penseu al respecte, i en concret si es deu d'institucionalitzar el tema, es a dir, mane qui mane que presidisca o no, o pel contrari deixar el tema com està actualment, a decissió personal de cadascú. 

Ahí ho deixem. 

5 comentarios:

  1. Que pensem? Que tenim el govern més "progre" i jove,i per contra,més coent de les rodalies. Queden pitjor que la dreta més casposa,quant sense cap fé ni vocació religiosa s'atreveixen a representar ningú quan la Constitució diu que som iguals independentment de les creences personals. El Bloc omplint carrers de bous i posant-se tratge i corbata per a la Baixà,mentres la casa de la Cultura,cada vegada més buida. Tot val per arreplegar el vot d'altres ideologies és la màxima del Compromís Team valler.
    Menys mal que han donat regidoria a Jareñet i en vorem un menys a les processons.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Però Jareñet s'atrevira a prendre l'acte despres de tot el que ha dit? Es convertira en una Karina qualsevol?

      Eliminar
    2. Jareño porta 4 anys esperant q li caiga l'acta. Dona igual si era la de Karina o la de Pilareta, ara q la te no la pensa amollar.

      Eliminar
  2. Processionar pa lluir

    ResponderEliminar
  3. A Dios rogando y con el mazo dando, esos son los peores y en muchos casos de corrupción como los Cotino son gente de misa diaria. Por lo tanto el que presidan o no y si es por lucir como en muchos casos es secundario frente a sus hechos.
    Y por mi estado laico de verdad aunque es normal que si un alcalde o concejales van a una procesión y como en cualquier otro acto lo presidan : ¿ O acaso cuando van a una por ejemplo presentación fallera aunque no sean falleros no la presiden ? .

    ResponderEliminar