lunes, 29 de junio de 2015

Editorial : EL REGIDOR NÚMERO 17

Com ja vos podeu imagintar pel titolar ja sabeu de que anem a parlar, volem saber la vostra opinió.

Pilareta Ausina Garcia
Arrivarà o no arrivarà  al consistori ?
(imatge pressa del seu facebook) 
Com sabreu dissabte vesprada Esquerra Unida de Tavernes va emetre una nota en la que anunciava que Jareño no assolirà el càrrec de regidor per ser lo just.

Al mateix temps l'alcalde anunciava en face que anaven a pressentar recurs davant el Constitucional.

EU va fer una serie d'asseveracions prou fortes en dita nota i en contra de La Cotorra i d'un membre de Compromís, el qual si ja ho havía enturbiat encara ho va a fer més les relacions entre abdòs partits, pensem,el qual no va a ser gens bo donat que si de per sí ja estan prou enturbiades dites relacions entre Compromís i Psoe i PP, el qual pensem també no canviarà massa donat que de moment no han canviat els actors, sols falta que també males relacions entre estos dos, aliats i amics antics i de temps enturbien més i més els plens.

Falta saber també que va a fer EU amb eixe 17 regidor, si van a renunciar tots menys Bononad i van a deixar al ple en 16, o si d'acord al que entenem marca la llei anomenaran a un 17 regidor entre ciutadans elegibles, i si sería, supossem que sí, afí a Compromís, no tenim clar com funciona este tema, pel que ho diguem tot "entre cometes".

I tampoc tenim clar si eixe anomenat pot ser algú que anara ja en la llista de l'altre partit, perquè si es que sí i ho fan Ausina podría ser regidora si ho accepta sense tindre que esperar al Constitucional, entenem, igual estem errats i no pot ser. Falta també saber si Compromís ho acceptaría o preferix arrivar al TC o abdós cosses, també tot açò que diguem "entre cometes", quede clar, no som experts en la matèria. 

En resum, altre començament de legislatura emborronat i de portagonista EU, que sort tenen pobres.

I a tot açò, qué penseu, que es deuría fer ?  Ahí ho deixem.

4 comentarios:

  1. Que han fet una gran errada en haver-se personat i damunt demanar al TSJCV que no tinguera en compte la reclamació de Compromis, i després anar dient que reconeixen que els 30 vots son de Compromís i es una injusticia que li lleven el 10 regidor.

    Una errada politica. No li poden dir a Compromís que volen col·laborar i entrar en el govern (amb majoria absoluta de Compromís) i damunt demanar-li Urbanisme i Esports i després anar posant al·legacions contra la reclamació de Compromís del 10 regidor. Això no casa de cap manera i es pot interpretar com una certa prepotencia d'EU perquè es considerar que l'equip de Jordi Juan no es capaç de dur endavant l'Ajuntament, com en alguns foros ja s'ha dit.

    Politicament, i si realment volien un acord amb Compromis, han fet una errada de tàctica darrere d'un altra, i més si com era predecible, el TSJCV anava a actuar igual amb al·legacions d'EU o sense: defecte de forma per no haver reclamat quan tocava i no entrar en el fondo. Ja veieu que el Fiscal (el garant de la legalitat) si que entra i demana el 10 regidor per a Compromís si es demostra (com s'ha fet) que els 30 vots son seus, i el jutge del TSJCV ni li fa cas. Això de la seguretat juridica diu molt.

    Ara vorem que fa el TC, si continua amb el defecte de forma (seguretat jurídica) o diu que per damunt estan els drets constitucionals de 30 vallers que no veuen reconegut el seu vot.

    Deixeu-me que us ho diga, però jo sóc prou pesimista en que el TC canvie res i crec que finalment diga que no van esgotar la via administrativa. Hi ha algun antecedent. I que conste que m'alegrare molt si finalment Pilareta és regidora.

    I totes eixes errades les han volgut solucionar amb la vella tàctica de matar al missatger que ha informat de la situació, siga La Cotorra o Jaume Talens com diuen en la seua nota.

    ResponderEliminar
  2. ¿ Però algú pot confirmar si com apunta Enric possible que siga anomenada per EU si tots els seus de la llista excepte Bononad renuncien ? Perquè sería una forma de fer justicia i de forma ràpida i segura doncs el TC pot tardar un grapat de temps.

    ResponderEliminar
  3. El TC ha de fallar en dues setmanes. El recurs es presenta avui, segons els terminis legals.

    La incognita es com fallara:

    a= ho deixarà com està per no haver agotat la via administrativa en el seu moment, o siga per defecte de forma.
    b= deixarà el tramit administratiu que ha tingut en compte el TSJ de costat i es centrarà en la veritat dels fets, entrara en el fons. Si entra en el fons, i hi ha sentències del TC en eixe sentit, enviara de nou l'expedient al TSJ valencià amb l'indicació que entre en el fons, o siga valore els 30 vots emesos.

    De fet Compromis ja ha dit que presenta el recurs d'empara per vulneracio de drets fonamentals de les persones a les quals no se'ls te en compte el vot. La questió: que es mes important el dret fonamental de votar, o que eixos persones per una questio que ells no son culpables sino la falta de diligencia del representant de Compromís, no tinguen eixe dret fonamental.
    Jo soc de l'opinio que el dret fonamental al vot arreplegat en la Constitució, però ...

    ResponderEliminar