miércoles, 24 de junio de 2015

Editorial : DE CONSELLERÍES I CONSELLS

Segúrament a l'hora en que estigau llegint esta editorial el tema ja estiga ressolt, i no sabem si es vorà seguit el que nosaltres modéstament aconsellem, però no obstant ací deixem la nostra modesta opinió.

Resultado de imagen de clau i forrellatEn estos dies s'estaven negociant el nombre, nom, contingut i repartiment de les conselleríes del nou govern valencià, entre els partits que van a governar la Generalitat estos propers quatre anys, que com bé sabeu son Compromís i el PSPV, Podemos no vol entrar en el govern.

I pareix tot mitjanament clar excepte dos conselleríes, tal volta les de més calat per no dir amb tota seguretat, com son la de Sanitat i la d'Educació, que s'emporten entre abdós el gros del pressupost autonòmic.

I centrant-nos en la d'educació una part de Compromís pel que llegim voldría fora per a ells, mentres altra part ho dessaconsellava amb l'argument que serà un arma que utilitzaran els de sempre i lo de sempre, es a dir, eixos que tenen ganes de seguir dividint als valencians pel tema de la llengua, tant a un costat com a altre, parlem d'abdós parts, facen el que facen i tiren cap a on tiren, pel que s'estava parlant de ficar en ella a un independent.

I nosaltres som d'este pensar, ficar a una persona de reconegut prestigi en el camp però no afiliat ni clàrament afí a Compromís, a fí d'evitar el que temen alguns "compromessos". O que la porten els socialistes. en teoría menys sensibilitzats en el camp de la cultura valenciana. 

Es més, sugeriríem i tot a un defensor del que nosalters defenem, la denominada "tercera via", una via de consens entre les parts enfrontades, i a vore si d'una vegada podem sentar tots juntets a AVL, Rat Penat, RACV, Universitat i qui més faça falta, fem com quant l'elecció del Papa, ens tanquem en clau i forrellat i que no isquen d'allí fins tingam fumata blanca i acabem amb esta guerra de la llengua que tant de mal està fent-nos als valencians. 

En alguns paisos, com Noruega, el tema s'ha ressolt pel camí pensem anava la AVL, però no la volen deixar fer, els interessos polítics han primat.

A vore si després "l'hòstia" d'alguns i els paupèrrims ressultats d'altres, no arriva a un 0'50% dels vots desl valencians, es donen compter que eixe, el de tancar-se en banda i "a las barricadas", no es el camí, el camí es el de sentar-se a parlar i dialogar, i a unir als valencians front al que relament ens està fotent i tot sabem el que es, "poderoso caballero es don dinero".

I tornem a dir que ens dirigim a tots, a uns i a altres, als d'un costat i al d'altre.

S'ha vora seguit o es seguirà este camí ? Esperem que sí pel bé de la pàtria valenciana.

5 comentarios:

  1. Que precisament tu, ex-Unió Valensiana, blasme la guerra de la llengua, quan has contribuït en ella... Té castanyes la cosa!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Precisament jo, ex-Unió Valenciana i que me.n vaig eixir d.ella per no estar conforme amb els seus postulats amb ella conforme vaig anar assabentan.me del tema i no deixant.me i fluir, anant.me a una escissió com va ser Opció Nacionalista Valenciana que va acceptar des del primer moment l.autoritat de la AVL, puc amb castanyes o sense elles parlar de la llengua.
      En esta vida hi ha qui evoluciona a pitjor, hi ha qui a millor, hi ha qui no es meretja : El camí es evolucionar cap el encontre, cap el consens com per a mi està intentant fer la AVL amb el seu diccionari de la llengua i la seua definició de ésta, i com jo vaig per eixe camí amb castanyes o sense castanyes puc parlar d.ella i dels camins per a superar el conflicte. Els que no poden son aquells que s.han quedat quiets en les seues trinxeres.

      Eliminar
    2. D'això mateix a l'ex UV Vicent Flor que va anar de candidat per a representar-los no li ho tenen gens en compte,a l'inrevés,s'en senten orgullosos per haver-lo reciclat.
      Ningú no és profeta a la seua terra,Enric,en este cas al poble.

      Eliminar
  2. Ja està clar qui del poble va a Conselleria? S'han barallat alguns noms de gent de Compromís i del PSOE.

    ResponderEliminar