viernes, 11 de mayo de 2012

NOTICIA DESTACADA : FONTESTAD, ARRASADA


Las llamas destruyeron el almacén de cítricos de 45.000 metros cuadrados en Museros - La extinción continuará durante todo el día - Más de 500 trabajadores fueron desalojados y siete personas fueron atendidas por inhalación de humo y heridas leves.


Mala noticia per a La Valldigna i per a la Comunitat Valenciana, doncs vora 3.000 persones en plena campanya, moltes d'elles de la nostra comarcasegons fons d'un comprador de taronja valler que treballa per a eixa empresa, treballen directa o indirèctament per a este comerç , que, compra i paga, molta taronja d'açí.
La nube de humo del devastador incendio originado en la empresa de Museros era visible desde varios kilómetros.
La columna de foc es vea, inclús,  des de Alzira(Foto, Levante-emv)

Es tracta de tota una institució com a magatzem en estes terres.


De fet , molts llauradors la consideren com d'ací pels anys i anys que porta comprant i collint en la nostra sub-comarca, i em diu el comprador valler que molts llauradors preferixen vendre-li la taronja encara siga un poc més barata a este magatzem, per l'assegurança en el cobro en estos temps tan difícils.



També em comenta que la solidaritat dels valencians es posà em marxa de seguida, doncs molts altres magatzemsde taronja es posaren d'immediat en contacte amb ell i altres compradors per a oferir-li les seues cambres frigorífiques per a la taronja que estaven collint en estos moments.



La collita ha parat fins al Dimarts, en que tornaràn, menysmal,a collir doncs al parèixer el duenyo ( es una empresa familiar), així eu ha ordenat : Al pareixer, seguirà treballant de moment amb cooperatives que ja han acabat la temporada o estàn ja treballant a poc ritme. 



Esperem que prompte puga re-emprendre la seua marxa, però, sigam realistes, no eu podrà fer en un bon grapat de temps i això, inclús treballant de moment i altres almenys dos temporades més li calcule jo, doncs son 45.000m2 els cremats, fins i tot les oficines en lo que això comporta en la pèrdua de documents, amb altres magatzems, crearà més atur en estos temps tan difícils.


De moment, els collidors seguixen, esperem que per a molt de temps, treballant i collint tot el comprat.


I jo vull afegir i dir a tots aquells que diuen que si li voran votat foc intencionàdament els duenyos, dir-los que es claven la llengua ... ahí, doncs es una empresa, com he dit abans,  familiar, i això eu porta ú en el cor, i a més rentable :  l'any passat va guanyar nets varis centeneras de milions d'euros, i la dessolació de Vicent Fontestad ahir era com la d' aquell que ha perdut algún benvolgut, i que la seua idea es recomençar, quant abans milllor, puga.



No hay comentarios:

Publicar un comentario