miércoles, 16 de mayo de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT : Curs de manipulador de aliments / Olimpíades matemátiques / Nova Secció d’Inspecció i Control del Frau Tributari i Fiscal .


La fase provincial de l’Olimpíada Matemàtica serà este dissabte 19 de maig a l’IES La Valldigna de Tavernes

Després de la fase comarcal, que es va celebrar el mes d’abril passat, arriba este cap de setmana la fase provincial de l’Olimpíada Matemàtica.

La Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana Al-Khwarizmi organitza la XXIII Olimpíada Matemàtica que esta setmana disputa la fase provincial en l’IES la Valldigna de Tavernes.

Després de la celebració de la primera fase comarcal en les localitats de Paiporta, Rafelbunyol, Sant Antoni de Benaixeve i Tavernes, este dissabte 19 de maig arriba la fase provincial. Faltaran les fases autonòmica i nacional. En esta fase hi participaran els alumnes seleccionats en la fase comarcal, que competiran per a poder passar a la fase següent.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Tavernes, Pilar Altur ha destacat que “és una gran satisfacció per a nosaltres que la fase provincial de la reconeguda Olimpíada Matemàtica es celebre en un dels nostres IES, i que el nom de la ciutat estiga lligat a la ciència i la cultura. El foment de la intel·ligència i de l’esforç dels jóvens ha de potenciar-se al màxim des de les institucions públiques. A més, és un orgull que els alumnes de Tavernes competisquen a gran nivell”.

El programa previst en esta fase provincial comença a partir de les 9 del matí, amb la recepció dels participants a l’entrada de l’IES.  La prova individual durarà una hora i mitja i els participants hauran de resoldre 6 problemes. La puntuació d’esta prova computa un 70% de la valoració final.

Després es celebrarà la prova de velocitat, en equips de 4 participants de diferents centres. Resoldran 10 problemes en 50 minuts. La prova de camp tindrà lloc en el recorregut des de l’IES la Valldigna fins a la Casa de la Cultura de Tavernes. Caldrà resoldre uns determinats problemes en 5 estacions habilitades en diferents punts del trajecte on els participants hauran de resoldre in situ cada un dels problemes plantejats.

Les proves de camp tenen com a hora límit les 17:30 hores. En eixe moment, tots els participants, professors i acompanyants podran gaudir de l’actuació del mag Cirile Sinclair en la Casa de la Cultura. En acabant tindrà lloc el lliurament de diplomes als participants i es donarà pas, abans de finalitzar l’Olimpíada Matemàtica en la fase provincial, a la lectura de la llista de seleccionats per a passar a la següent fase autonòmica.


Curs de manipulador d’aliments en el Braç Treballador este mes de maig

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna està preparant un curs de manipulador d’aliments, que tindrà lloc al Braç Treballador a finals d’este mes de maig

L’Agència de Desenvolupament Local (COFAE) de l’Ajuntament de Tavernes ha organitzat un curs de manipulador d’aliments que tindrà lloc el dia 28 de maig, en horari de 16:00 a 19:00 hores, en els locals del Braç Treballador.

Els interessats en este curs de manipulador d’aliments poden inscriure’s i sol·licitar més informació en l’Agència de Desenvolupament Local, carrer del Calvari nº 87, el dimecres 16, dijous 17 o divendres 18 de maig. L’únic requisit que es demana per a participar en este curs és el document nacional d’identitat (DNI).

Tavernes crea una secció d’inspecció i control del frau tributari i fiscal

La nova Secció d’Inspecció Tributària, Sancionadora i de Multes estarà formada per 4 funcionaris de la Unitat Economicofinancera de l’Ajuntament de Tavernes.

Tavernes de la Valldigna lluitarà contra el frau tributari i fiscal des de la Inspecció Tributària Municipal, que investigarà i controlarà tots els casos de possibles infraccions prevists per la llei.

Podran examinar documents, llibres, comptabilitats principals i auxiliars, fitxers, bases de dades, registres, arxius, entre altres, i també podran accedir a tots els llocs, finques, locals i negocis on es produeixen fets imposables i subjectes a tributació. Els funcionaris adscrits a esta secció tindran la consideració d’agents de la autoritat.

Víctor Borrás, regidor
d'Economía e Hisenda
El regidor d’Economia i Hisenda, Víctor Borràs, ha afirmat que ”esta secció ha de donar garantia i seguretat als veïns de Tavernes que les normes es compleixen i s’apliquen per a tots. També aportarà més i millor control sobre les activitats que es realitzen en la ciutat”.

A esta secció també li correspondrà la tramitació dels respectius procediments sancionadors tributaris. Les infraccions podran ser lleus, greus o molt greus, i seran sancionades amb multes i sancions pecuniàries i no pecuniàries de caràcter accessori.

Les sancions es podran aplicar en matèria de trànsit i vies públiques, establiments públics i activitats recreatives, ordenances i reglaments municipals, inspecció urbanística, de comerç, de control mediambiental i tramitació d’expedients sancionadors iniciats per denúncia o acta d’òrgans externs a l’administració local.
#






1 comentario:

  1. Sobre la inspecció fiscal de l'Ajuntament, es podrà per algun mitjà denunciar directament a esta secció per irregularitats al poble, com es fa a l'inspecció d'hisenda o treball?
    En eixe cas, a quí i com?
    Tots sabem d'establiments i/o comerços locals que estan ilegals, sense alta, sense permís activitats, cobrant en negre, sense factures ni tickets, treballadors sense S.S., inclòs alguns sense donar-se d'alta la llum.
    I l'Ajuntament sap qui i on són.
    Els propis comerços competència ho denuncien, però de boqueta, no volen entrar en una guerra.
    Actuarà ara l'Ajuntament contra ells? Si amb la crisi, ara tots diuen que els rics no poden deixar de pagar impostos i declarar tot el seu patrimoni i comptes a paradisos, estos protegits de l'administració tampoc deurien, no?

    ResponderEliminar