martes, 15 de mayo de 2012

PLENARI DE MAIG

Escomençá el mateix amb la rectificació d'errades , advertides pel portaveu del PP, Manolo Vidal, i es seguí , d'acord al Ordre del Dia, amb els següents temes :

 El reglament sobre funcionament i ús del servici de Biblioteca es va decidir deixar per al proper Plenari , donat una serie de matisacions que va proposar el PP, i amb el fi de que es poguera aprovar per unanimitat.

S'aprovaren per unanimitat:

La col.laboració del ajuntament amb el Servef per a facilitar els tràmits amb ésta des de el Brac Treballador, donada l'eliminació del lloc de treball per les retallades supra-locals .

La col.laboració amb la Conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana, en quant a l'adhesió al projecte"Bustia Ciutadana", per el qual es fica en marxa un foro en el que poden participar els veïns de tots el pobles adherits, mitjançant un link que es trobarà en la web del Ajuntament .

Els criteris de productivitat, acordats entre altres, amb els sindicats del funcionariat.

La proposta de la portaveu de EU de modificació del representant en el Consell Agrari.

I amb l'abstenció del PP, al entendre que es un tema de l'Alcaldia, la flexibilització de les jornades de tots els concejals de govern, després de la renuncia a la dedicació exclusiva per raons de faena, de la regidora Pilar Altur, destacant l'Alcalde que en ningún cas es sobrepassarà la quantitat econòmica total que reben actualment entre tos els regidors amb dedicació parcial o total.
El PP destacà no li pareixia normal que els regidors amb signatura no tinguen dedicació i si altres que no la tenen, contestant l'alcalde que amb la signatura digital no havia cap problema..

S'aprovaren per unanimitat així mateix una serie d' expedients de modificació de crèditsreconeixement extrajudicial de crèdits, i la prescripció de totes aquelles factures no reclamades durant el darrers 4 anys (12.899 euros).

I amb el vot en contra del PP al considerar que el Pla d'ajust en que es basen estes es un desgavell , la ordenança fiscal sobre plusvàlues per falleximent ( es rebaixa la part exenta del 95 al 90%, amb uns ingressos de 12.022 ) , i l'ordenança fiscal sobre vehicles de tracció mecánica passen a pagar els vehicles històrics i es beneficien els elèctrics).
El regidor d'hisenda Victor Borràs replicà que dit Pla estava aprovat amb el vist i plau previ de la intervenció municipal, pel Ministeri d'Hisenda, governat pel PP, i per el tant no sería tant desgavellat, del qual informe li vapassar copia al portaveu del PP, senyor Vidal, el qual contrareplicà que això no volía dir que no fora desgavellat donat la quantitat exagerada d'ingressos pel IBI en una època de crisi com l'actual.

A destacar l' aprovació amb el vot en contra del PP, de la devolució del préstec ICO de 900.000  concedit per a l'expropiació de terrenys per a la nova depuradora, i donat que no es poden utilitzar per a altres coses i el fi d'aquest es el 16 de Desembre, i donat que no va a estar acabat el projecte a eixes dades. El PP s'oposà no en base a que es parega mal que es torne dit préstec que ja ha devengat 60.000 euros d' interessos i si no es torna, 25.000 més, si no que al seu parèixer dit projecte no ha segut espentat per part del ajuntament com caldría, lo que negà l'alcalde que afegí que es calcula 
s'acabarà aquest mes l''avantprojecte i el projecte final en un any aproximadament.

També destacar la denegació a Asfaltos Chova de la petició de reducció i ajornament del canon (309.000€) que paga per aprofitament urbanístic, al no ser la construcció per la que paguen una nau nova i no crear-se nous empleos, i en quant al ajornament, al no justificar situació econòmica adversa, lo que li sa requerit.
El PP es va abstindre al considerar que la forma en que s'ha portat este expedient no es correcta, doncs s'havia tancat el mateix i ara es obrirà altre al demanar-li dita justificació de menyscabi econòmic, i més quant el ajuntament ja sap que no es possible la rebaixa del canon des de un principi al estar la nave ja feta . L'alcalde assenyalà que al fi i al cap, al final resoldrà sobre l'ajornament la conselleria d'hisenda.


S'aprová per unanimitat així mateix i després d'un recés demanat pel PP per a consensuar alguns punts no clars, la taxa per aprofitament de via pública en quant a taules i cadires i complements, acordant-se una unificació estètica i una serie de mesures de protecció tant del usuari del servici com del vianants, en base a un informe dels tècnics municipals junt a la policia local.

Un tema amb polèmica va ser l'aprovació per unanimitat d'un préstec ICO per al pagament de proveïdors, al assenyalar el PP que Tavernes està per baix de la mitjana d'endeutament de La Safor, nomenant algunes poblacions governades per Bloc o Psoe o en conjunt, i replicant Victor Borrás que perquè no comparava amb altres pobles amb superàvit, i que el problema era que dèficit era per despeses corrents, i no per inversions, degut a unapèssima planificació econòmica dels governs del PP .
Dit préstec s'havia d' aprovar abans el dia de hui, i la quantitat final demanada es de 2.691.149 , al interés de un 4,05 % més un diferencial de 1,45%.
La portaveu del Bloc, Llum Sansaloni, intervingué per a felicitar al concejal d'hisenda i als departaments d'intervenció i tresoreria, i l'alcalde per assenyalar així mateix, que si es fa dit préstec es perqué Tavernes, degut a la mala gestió del PP, arrastra dèficits en tresoreria, però, com havía assenyalat el regidor d'Hisenda, no per inversions si no per gasto corrent, el qual sí es greu.

Per últim, en el torn de precs i preguntes, la regidora María Císcar va preguntar per quin criteri i ara en una època de crisi, s'havien duplicat els preus d'eixida per al lloguer de xiringitosterrasses i altres en domini públiccontestan-li la regidora Vanessa Martí que perquè es han igualat amb poblacions de similar categoría que Tavernes, donat que eren molt baixos : els 800 euros per xiringuito del estiu anterior front al lloguer que paga qualsevol establiment en un inmoble qualsevol de la platja,  es clàrament baix , replicant la antecitada senyora Císcar, que així i tot es partira d'una quantitat baixa, al ser una subhasta , pujaría , contestant-li la regidora Martí que hi havien hagut irregularitats altres anys al monopolitzar la subhasta un mateix grup de gent però amb distints noms, que no es feien , clar es, la competència entre ells.


El senyor Manolo Vidal informà sobre la filtració de dades de personal del ajuntament, sobre la rigorositat en que este ajuntament a tractat el tema de la protecció de dades, sol·licitant que s'aclarira el tema, contestant-li l'Alcalde que no sabía d'on proveníen dites dades personals, però que ja feia temps que les mateixes estaven en mans de tercers, a lo que el senyor Vidal replicà que no era excusa per a que s'investigue el tema a fons i es prenguen mesures..


I per finalitzar, el senyor Vidal presentà a l'alcaldia una solicitud sobre el Pla d'ajust aprovat en el vot en contra del PP que el qualifica de nou com a desgavell, contestant el regidor d' Hisenda amb una serie de dades sobre els municipis de La Safor en contrast amb Tavernes, en el quals esta quedava molt mal parada.


No hay comentarios:

Publicar un comentario