viernes, 25 de mayo de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT : Canalització riu Vaca



L’alcalde de Tavernes Jordi Juan obté el compromís del Subdelegat del Govern de mediar per fer possible la canalització del Vaca anul·lada pel Govern


 L’alcalde de Tavernes de la Valldigna s’ha entrevistat amb el Subdelegat del Govern en València, Don Luis Santamaría Ruiz, per a tractar l’estat del projecte de canalització i drenatge del Riu Vaca. Jordi Juan ha aprofitat l’entrevista  per comentar la situació del Pla Parcial  Vergeret, que a hores d’ara encara no compta amb l’autorització de Confederació Hidrogràfica del Xúquer.


L’alcalde valler ha valorat positivament la reunió perquè “el subdelegat del govern ha entès perfectament la problemàtica de Tavernes, tant el perill de les inundacions com la sentència que afecta de demolició d’alguns edificis del Vergeret ”. En aquest context de col·laboració “el subdelegat s’ha compromès a informar de la situació a la Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Sra. Paula Sánchez de León i a mediar en la Confederació Hidrogràfica de Xúquer i el Govern Estatal”.  L’alcalde li ha lliurat al subdelegat dos vídeos amb imatges de les inundacions de 1996 i 2007.

Cal recordar que la Llei 10/2001, de 5 de juliol, del Pla Hidrològic Nacional, en el seu Annex IV contempla les obres de canalització i drenatge del Riu Vaca com a prioritàries i urgents. El projecte de l’obra, redactat per l’empresa pública Acuamed, va ser aprovat per Resolució de la Secretaria d’ Estat de Medi Rural i Aigua el 5 de juliol de 2011. Actualment es troba en fase de licitació i les empreses que han presentat ofertes ja han sigut valorades, amb la qual cosa només cal adjudicar el projecte pel començar les obres.

A pesar d’això, va ser una sorpresa per a l’Ajuntament de Tavernes comprovar com el projecte, que és de vital importància per a Tavernes, no apareixia en els Pressupostos Generals de l’Estat 2012. Davant esta situació l’alcalde de Tavernes va convocar a totes les formacions polítiques valleres amb representació en el Parlament Espanyol i es va arribar al compromís “que cada grup parlamentari en les Corts Generals faria una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat. Finalment, només la Coalició Compromís va presentar tal esmena a través del diputat del BLOC, Joan Baldoví que debatuda fa uns dies, va ser rebutjada finalment amb els vots dels parlamentaris del Partit Popular. L’esmena va comptar amb el recolzament de la majoria de la resta de grups parlamentaris: PSOE, EU, CIU, PNV, i només hi hagueren unes poques abstencions”.

Jordi Juan ha afegit que “lamentem la falta de sensibilitat dels parlamentaris del Partit Popular pel que fa els problemes que afecten a Tavernes. Són qüestions de suficient importància per acceptar l’esmena presentada per Compromís”.
La paràlisi de l’execució del projecte de laminació del riu Vaca, impedeix que les 500 vivendes d’El Vergeret, construïdes en la zona de policia del riu, obtinguen l’autorització.

La mancança d’autorització es va recórrer en Casació davant el TS, també pensant l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna que era una manera de guanyar temps i facilitar l’adjudicació de les obres de canalització del riu Vaca que possibiliten atorgar l’autorització corresponent.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan ha indicat “que després d’estes reunions en Delegació de Govern i després en la Confederació Hidrogràfica del Xúquer canvie la postura del Govern Central i l’execució de les obres de canalització del riu Vaca siguen una realitat. Les obres acabaran amb els problemes d’inundabilitat de la nostra ciutat, permetran que El Vergeret obtinga l’autorització de Confederació  i a més, seria un pas més per a continuar en el desenvolupament de Tavernes”.


ARTICLE D'OPINIÓ


A/A Manolo Vidal :


" S'ha compromès a informar de la situació a la Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Sra. Paula Sánchez de León i a mediar en la Confederació Hidrogràfica de Xúquer i el Govern Estatal " (sic)

Açò vol dir que dita Delegada del Govern no sap res?

Que te que dir Manolo Vidal sobre açò, el qual ens digué, o així jo eu vaig entendre, que al dia següent de la reunió mencionada dels representants dels partits amb representació en les Corts de Madrid , anava a ser rebut per dita delegada per a parlar del tema ?

Acàs el Subdelegat i la Delegada no estàn coordinats i no es passen l'informació sobre les peticions que reben?

O es que el senyor Vidal no arribà a parlar amb aquella, o no eu va fer sobre este 
tema ?

Per últim, si no es així, està confós o vol confondre l'Alcalde amb estes paraules , o el subdelegat amb les seues ?

Manolo i Jordi, esperem contestació, el poble necesita saber com està el tema, encara siga de forma extraoficial, no es hora de politiqueos, es hora d'anar muscle amb muscle, com acordarem en aquella reunió, lo que a mi en constà abandonar UPyD com be sabeu. 

Gràcies de Bestreta.

Signat : Enrique Estruch i Ferrando, coordinador de Units x Tavernes.



No hay comentarios:

Publicar un comentario