jueves, 17 de mayo de 2012

NOTICIES LOCALS EN LA PREMSA AUTONÓMICA REGIONAL

(Extractos artículos Las Provincias)


La fase provincial de la Olimpiada Matemática será este sábado 19 de mayo en el IES La Valldigna de Tavernes de la Valldigna. Este certamen está organizado por la Sociedad de Educación Matemática de la Comunitat Valenciana Al-Khwarizmi.
Tavernes cuenta con la participación de tres escolares que han pasado a la fase provincial. Se trata de Andrea Cuadros del colegio Divina Aurora y del Andreu Pelegrí y Daniel Grau del colegio Magraner.
La edila de Educación de Tavernes, Pilar Altur afirmó que es un gran evento para la localidad: «Es una gran satisfacción para nosotros que la fase provincial de la Olimpiada Matemática se celebre en uno de nuestros IES, y que el nombre de la ciudad esté ligado a la ciencia y la cultura».

Està be, molt be, que el nostre poble isca en la premsa per algo tan bo. I millor si entre els participants, tres siguen vallers.


                                                     Enhorabona Pilar, per portar-mos este esvent a Tavernes.


Tavernes se llena de ofertas de escuelas de


verano


Así, el Consistorio de Tavernes ha iniciado la matrícula para su Escola d'Estiu con un precio de 100 euros por alumno. La duración de esta escuela será para todo el mes de julio en horario de mañana y con la posibilidad de establecer un servicio de comedor si hay suficiente demanda. Las clases se impartirán en las instalaciones del colegio Alfàndech.


Otra de las opciones de Escola d'Estiu la ofrece el Agrupament Escolta Valldigna que se impartirá en los locales de esta entidad de la calle Sant Josep y en el patio del colegio Patronat. En este caso, la escuela presenta una mayor duración, puesto que abarcará del 25 de junio hasta el último día de julio. La fecha para formalizar las inscripciones será del 21 de mayo hasta el 20 de junio. 
El coste de esta oferta será de 100 euros por alumno.
Una tercera oferta se suma a estas dos. Se trata de la que realiza una conocida empresa privada de la zona  que en años anteriores ha organizado la Escoleta que ponía en marcha el ayuntamiento.
Esta mercantil presenta un coste de 90 euros por alumno y además de ofrece instalaciones amplias y un horario de 9 a 14 horas con servicio de catering para el comedor de los niños.
Pero no acaba ahí. Hay otras opciones como la que ofertan un centro infantil que ofrece clases de repaso y juegos para los niños con posibilidad de comedor con precios aún más asequibles que en los casos anteriores

I Jo em torne a preguntar : Si hi ha oferta privada, i a preus iguals o inclús més assequibles, per a que es calfa el cap l'ajuntament presentat també eixe servici municipal ?



    I eu dic perquè l' empresa privada a la que es referix l'article, "Juanjo Tradicions" , encara no ha cobrat el servici de l'any passat, però el Ajuntament sí va cobrar al instant als pares el mateix. ( Vore comentaris de Juanjo Sala, gerent de l'empresa,  al article Publi-noticia: Junajo Tradicions de Dimarts ) . 



    I perquè si el seu preu d'eixida municipal es de 100 euros , a la baixal'unic que pot pasar es que es rebaixe la qualitat dels servicis amb ofertes d' empreses desconegudes, donat que les locals tenen un preu paregut o igual al del Ajuntament : Ningú dona duros a quatre pessetesojo ha qui es contracta el servici municipal.



Al final, amb tanta oferta i davant la crisi, pot passar que ninguna de les empreses oferents tinga prou xiquets per a ser rentable.

4 comentarios:

  1. Enrique, per acabar la polèmica de les ofertes d'escoletes:
    L'Ajuntament ha de presentar l'escoleta, perque des d'un principi es va fer per un programa d'adaptació social dels xiquets més desemparats del poble. Com que anava creixent i no hi havia oferta privada local, al final l'escoleta va ser per a tot el món.
    Però ara, en la competència entre empreses-associacions-administració tampoc es pot posar a tots al mateix sac:
    -El cas de l'escoleta Itaca no suposa competència per a ningú, ni per a mí tampoc. Elles treballen en un segment de clients que no és el més nombrós (xiquets menuts amb tallers i deures en espai tancat) i no afecta massa.
    -El cas dels scouts és diferent, no són empresa i jo entenc que només deurien cobrar les despeses que tinguen, a més a més les ONG's o entitats sense ànim de lucre no poden realitzar activitats si no són per als seus socis i deuen donar d'alta els seus treballadors, cobren o no. També regularitzar els permisos adients de les seues instalacions per a fer este tipus d'activitats.
    -No és la finalitat de Juanjo Tradicions fer una competència directa a l'Ajuntament, sino una necessitat. Davant l'experiència dels últims anys de cobros amb l'Ajuntament i la feina que du, no ix a compte fer l'escola Municipal. Si no fora dins del poble jo tindria clar que no em presentava.
    -L'altra empresa local que es presenta a l'escola municipal no presenta alternativa privada, no sé per qué però l'interesa més treballar a través de l'Ajuntament, encara que cobre tard i mal. (?) O sabran fer millors els números que els demés.
    -L'empresa forastera que opta al servei municipal sé que és una empresa gran, a nivell nacional, que supose no tindrà massa interés pel poc marge del contracte, així que si s'ho queda deduisc en les condicions en que la montarà. Eixes no perden mai diners.

    Respecte a la teua idea de que no ccal escoleta municipal jo no estic d'acord, encara que tots els polítics que han passat pels governs si han estat primant empreses privades quan no han popularitzat els seus serveis. Jo voldria practicar tennis o anar al gimnàs municipal a preus populars i tampoc puc. I això que jo soc empresari, però crec que l'administració està per a donar serveis bàsics a TOTS i les empreses per a completar i millorar per a qui s'ho puga pagar.

    ResponderEliminar
  2. Enrique, vés amb compte amb el corta i pega, perque el logo que has usat a la notícia és de l'escola d'estiu de la Universitat Politècnica de València. Ho dic pels drets d'imatge, copyright i eixes coses...

    ResponderEliminar
  3. Un pardalet va diguent pel poble que una empresa local d'una guarderia que en principi no s'havia oferit a concursar per l'escola d'estiu ha estat presentada per la regidoria de contractació, i a altres del poble que s'havien oferit no les han convidat.
    Coincideix que l'home d'una de les sòcies de la empresa està afiliat al Bloc.
    De quin partit és la regidora de contractació?
    Voleu més Chofres i Nyaus?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Que vergonya tinc del nostre govern local. amb eixa manera de funcionar està fent bo als anteriors governants. Tnt que els han criticat. On està la transparència en que deien anàven a governar Tavernes?

      Eliminar