martes, 22 de mayo de 2012


GABINET PREMSA AJUNTAMENT : Ampliació plaç Escola Estiu / Olimpiades Matemàtiques : Don vallers a la fase autonómica / Alcalde signa préstec ICO pago proveïdors




L’Ajuntament de Tavernes amplia el termini de matrícula de l’Escola d’Estiu fins al 7 de juny


L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ampliarà el termini, que acabava hui dilluns 21, fins al pròxim dijous 7 de juny.


Amb esta ampliació del termini, l’Ajuntament vol donar més facilitats a les famílies interessades, en un mes en què els veïns tenen més despeses de les habituals.


Així, fins al dia 7 de juny s’amplia el termini per a poder gaudir de les activitats de l’Escola d’Estiu, que inclou les instal·lacions del col·legi Alfàndec, les instal·lacions esportives, la piscina municipal i les instal·lacions culturals per al desenvolupament del programa previst.

L’horari de l’Escola serà de 09:00 h a 13:00 hores, des de l’1 de juliol fins al 31 de juliol. Les inscripcions es poden realitzar en les dependències del Braç Treballador, carrer del Calvari, 87, en el primer pis (Departament de Serveis Socials).

No serà perquè amb tanta oferta i la crisi, no hi han prou xiquets per a tantes escoles d'estiu ?

Els dos alumnes del CEIP Magraner seleccionats per a passar a la fase autonòmica de l’Olimpíada Matemàtica .

Este cap de setmana s’ha celebrat l’Olimpíada Matemàtica a l’IES La Valldigna de Tavernes, que ha sigut la seu de la fase provincial. Del total dels 250 alumnes participants, sols 8 han passat a la fase següent.

La Casa de la Cultura de Tavernes va acollir la fase final de l’Olimpíada Matemàtica que començà a les 9 del matí en l’IES La Valldigna. En un recinte ple de gom a gom de participants, professors i familiars, es van lliurar els diplomes i es feren públics els noms dels 8 alumnes que han passat a la segona fase, l’autonòmica.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i de la regidora d’Educació, Pilar Altur. L’alcalde va manifestar la “gran satisfacció i el gran orgull que representa per a Tavernes tindre dos participants que s’han classificat per a la fase autonòmica de l’Olimpíada Matemàtica. Volem donar l’enhorabona a Andreu i Daniel, al seu professor i al seu centre, el Magraner, per un èxit que sentim com a propi”.

El Centre Públic d’Infantil i Primària Magraner ha sigut el gran guanyador local, ja que els dos alumnes de sisè de primària que hi va presentar aconseguiren passar a la tercera fase de l’Olimpíada.

En esta segona fase es van presentar 3 alumnes de Tavernes. N’han passat només dos: Andreu Pelegrí Garcia, d’11 anys, que es va quedar en el cinquè lloc, i Daniel Grau Bo, també d’11 anys,  que va obtenir la setena posició.

Cal destacar que els dos alumnes del Magraner van a la mateixa classe, la del professor Vicent Bono.
Els alumnes van haver de superar la prova individual, amb 6 problemes; després, una prova de velocitat, una de les dues proves de grup amb 10 problemes i una tercera prova de carrer, també en equip, que havien de resoldre des de l’IES fins a la Casa de la Cultura, amb 5 fases. 
La fase autonòmica serà a Castelló els dies 9 i 10 de juny. 


Enhorabona xavals, eixa es la juventut que volem i necesitem, i no la dels botellons.

L’alcalde de Tavernes ha signat hui dilluns el préstec ICO que permetrà pagar els proveïdors

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan ha firmat este dilluns de matí el préstec ICO amb el director de la sucursal del Banc de Sabadell a Tavernes,  Joan-Baptista Morant. En l’acte de la firma hi han estat presents el regidor d’Economia i Hisenda, Víctor Borràs, la interventora del banc, i el secretari, la interventora i la tresorera de l’Ajuntament.



Añadir leyenda

Amb la firma d’este préstec es tanca un període de treball molt intens realitzat estos últims mesos, que farà possible que els proveïdors adherits al pagament puguen cobrar a partir de l’1 de juny.


L’import del préstec és de 2.691.142 euros. Els interessos que pagarà l’Ajuntament de Tavernes en els pròxims 10 anys serà de 
993.424 euros. Així, el total que pagarà l’Ajuntament serà de 3.684.566 euros. 
L’interés aplicat ha sigut del 5,939%.

L’Ajuntament de Tavernes ha complit un dels seus objectius d’aconseguir pagar els deutes que arrossegava des de feia temps. Esta situació ha sigut possible perquè el consistori ha elaborat el pla de sanejament.

Per a poder arribar a esta firma del conveni, s’han seguit els passos següents: en primer lloc, la certificació dels deutes amb els proveïdors, després l’elaboració del Pla d’Ajust, i a continuació l’aprovació del Ple municipal, amb l’informe favorable d’Intervenció.

Tot seguit es va sol·licitar, i es va aconseguir, que el Ministeri d’Hisenda aprovara el Pla d’Ajust, amb la qual cosa es va demanar l’adhesió dels proveïdors, la concertació i l’aprovació del préstec, abans d’arribar a la signatura de hui dilluns.

Un 5,939 d'interés : Eixa es l'ajuda del govern central als ajuntaments ?  Doncs amb ajudes com estes, " apaga y vámonos ".


1 comentario:

  1. Al comentari de l'administrador sobre l'escola d'estiu:

    O perqué també han estat els polítics lents i poc llestos? Jo encara no he vist cap cartell pel poble ni anunci a la ràdio sobre l'escoleta municipal. Tan sols a través de la web municipal o el facebook. No s'han enterat que la mitjana de conexions d'internet a Espanya encara no aplega al 50%?
    I damunt, males condicions per a l'empresa que s'ho quede i males per als pares al retallar serveis i mantindre els preus.
    Ara allarguen el periode d'inscripció com si en feren un favor. Amb lo poc que costa fer les coses bé des d'un principi...

    ResponderEliminar