martes, 6 de diciembre de 2011

PUJADES D'IMPOSTOS O RETALLS : triem de la paradeta

                         
El Impuesto sobre Bienes Inmuebles (IBI) es un impuesto encuadrado en el sistema tributario local de España, de exacción obligatoria por los ayuntamientos, que grava el valor de la titularidad dominical y otros derechos reales que recaigan sobre bienes inmuebles localizados en el municipio que recauda el tributo. Su gestión se comparte entre la Administración del Estado y los Ayuntamientos.

El otro día me preguntaba una amiga sobre si es verdad el rumor de que se van a subir por parte del gobierno municipal la basura, los vados i la contribución urbana (IBI): le contesté lo que sé, que es nada, pero le di mi opinión, la cual yá he plasmado en diversos blogs i que reproduzco de nuevo ahora y la completo un poco más:

Anem a ser raonables i realistes : els diners no els caguen els gossos, ni cauen del cel, el principal ingrés d'un ajuntament es, junt al impost de construcció i les remeses del govern, el IBI.

Els primers s'han secat i per a molt de temps i els segons s'han congelat i també per a llarc temps.

Per lo tant, l'unica solució, donat que les despesses si que no es congelen (puja la llum pública, l'aigua dels jardins, es sous, els telefons, s'han de seguir mantenint els carrers...), si s'ha de pujar, que jo crec no tindrán més remei, que es fassaperò repartint-lo,com han proposat , en varies vegades i de forma proporcinal i progresiva.

Jo soc un dels principals afectats perquè pague quasi 800 euros anuals per eixe concepte, m'heu he buscat jo per tindre una casa cèntrica i gran, i encara que a ningú ens ve bé pagar més en aquestos moments, una pujada de per exemple un 10% en el meu cas, no em va a deixar arruïnat, en un sopar o un bon esmorzar familiar meu gaste de sobra, em fot mes el pagar els 800 de colp, eixe mes ja no puc fer ninguna extra .
Eixe 5, 8, 10 per cent significaria molt per a les arques municipals.

Per supost eixa  pujada deu de ser proporcional i progressiva respecte a les rendes de cadascú i no sols els valors catastrals, molts vellets o gent humil tenen cases grans heretades.


En conclussió, si no augmenta, que no eu va a fer, la suma del impost de construcció ni les remeses estatals, donat els retalls públics del estat, algo vorem de fer : o retallem servicis, que poc es pot estalviar per ahí en un ajuntament sense afectar als mes desvalguts (en bolis, paper, telefon, deixant de regar o apagant llums i similars poc es rebaixará i si es fà serà perjudicant algo o a algú) o pujen els impostos.

Víctor : compta amb mi per a qualsevol solució raonable , i amb molta gent, anirás pel bon camí i ahí ens tindràs sempre als que pensem en el cap i no en el cor o en la punta d'on tu saps, amb perdó.

Signat: Enrique Estruch i Ferrando, com a particular, no en nom de ningún colectiu i menys politic.

1 comentario:

  1. otro capullo de la rosa6 de diciembre de 2011, 11:42

    Enrique, en la que te has metido, te van a crujir, pero tu adelante, deja el farolillo y vuelve a la luz del faro, 327 hemos votado a tu partido y te votaremos, seguro que muchos más, ati cuando y dónde te presentes. Animo.

    ResponderEliminar