martes, 13 de diciembre de 2011

VERGERET : TRANQUILIDAD ABSOLUTA (2)

Señores lectores, quiero desde este blog lanzar un mensaje de tranquilidad absoluta, todo está en fase de solución y no va a pasar nadayo lo estoy plénamente y yá lo estaba antes de que saliera y después que salió la noticia pues yá conocía el tema de la solución al problema de inundabilidad.

El Martes día 13 a las 7 de la tarde y en salón de Plenos del Ayuntamiento, intervinieron los concejales Carmen Canet, urbanismo, Carina Vercher, participación ciudadana, y el alcalde Jordi Juan, junto al técnico jurídico Antonio Juan, para lanzar un mensaje de tranquilidad sobre el tema, informando de que se ha recurrido la sentencia contraria al Ayuntamiento y que mientras se resuelve ésta, unos tres años, yá estará construida la laminación del río que solucionará la inundabilidad del sector , dado que el proyecto de la misma, elaborado por la empresa pública Aquamed,  está yá aprobado y a punto de licitación, para que se empiecen las obras lo más pronto posible, que seguro será antes de que se dicte sentencia, cuyo recurso se ha admitido a trámite por el Tribunal Supremo , lo cual es así mismo buena señal , dado que para ello el tribunal debe de haber observado indicios de que dicha sentencia no sea justa, según el técnico, corroborado por algunos leguleyos presentes. 

Enseñaron a los presentes planos sobre un estudio de laminación del río y sus consecuencias,  que demuestra  que con ésta actuación la zona en concreto y todo el casco urbano en general, dejarán de ser zona inundable, salvo, claro está, catástrofe mayor inevitable.

Señores lectores, les ruego hagan llegar este mensaje de tranquilidad a todos los que puedan, muchas gracias, es por el bien de Tavernes. 


L’Ajuntament de Tavernes llança un missatge de tranquil·litat als propietaris de les vivendes de Vergeret

E-mailImprimirPDF
regidora_Urbanisme_i_alcalde_de_TavernesL’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha llançat un missatge de tranquil·litat als veïns propietaris de les vivendes afectades. L’Ajuntament ha presentat un recurs de cassació admès a tràmit per la Sala 3ª del TS de Justícia.
          L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha llançat un missatge de tranquil·litat a tots els veïns de les vivendes afectades per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Des de l’Ajuntament -ha indicat l’alcalde- treballen constantment en donar solucions als problemes. En la via administrativa s’ha presentat recurs de cassació i s’està en contacte permanent amb Confederació i Acuamed per accelerar els procediments de canalització i laminació del riu Vaca. 
          La regidora d’Urbanisme, M. Carmen Canet ha volgut “ratificar eixe missatge de tranquil·litat, perquè des de juny estem treballant per a resoldre este problema. El projecte de laminació i canalització està en fase de licitació, i si tot el procediment continua en els terminis prevists, a principi de 2012 s’iniciaran les obres”. 
          De fet, l’Ajuntament de Tavernes va presentar un recurs de cassació el passat 19 de setembre de 2011, i a data 20 d’octubre de 2011 la Sala Tercera del Tribunal Superior de la Comunitat Valenciana va admetre a tràmit este recurs presentat per l’Ajuntament. Obres de laminació i canalització 
          En paraules de Jordi Juan, "l’Ajuntament de Tavernes vol fer constar la importància i necessitat, ara més que mai, que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i Acuamed realitzen l’obra de canalització i laminació del riu Vaca pera legalitzar el Vergeret". 
          L’obra suposarà una inversió de quasi 40 milions d’euros i serà, de fet, la inversió més gran que es faça al nostre municipi. El projecte de canalització i laminació del riu Vaca, d’Acuamed, solucionarà els problemes d’inundabilitat del nucli urbà i del sòl urbanitzable previst en el PGOU. 
          Cal recordar que el projecte previst per Acuamed, que actualment està en fase d’adjudicació, és un projecte nascut dels consens entre la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, l’Ajuntament de Tavernes i Acuamed mateixa en la legislatura passada. 
          L’obra de canalització del riu Vaca està considerada d’interès prioritari i urgent en la Llei 11/2005, de Modificació del Pla Hidrològic Nacional. 
          Juan ha afirmat que "l'obra de canalització i laminació està en l’última fase d’adjudicació. Esperem que el nou govern central donarà a estes obres la importància que mereixen i no ens deixaran de banda". 
          Jordi Juan ha expressat no entendre "que l’oposició es dedique a hores d’ara a criticar en associacions veïnals este projecte de laminació del riu Vaca tan important per al nostre poble. No entenem com el seu portaveu va refusar la nostra invitació de reunir-se amb els responsables d’Acuamed, acompanyant-nos a mi i a la regidora d’Urbanisme, M. Carmen Canet". 
          Jordi Juan ha manifestat que “tampoc entenem com en compte de vindre a parlar amb Acuamed i defensar este projecte en el lloc adient, atenent la importància vital per al nostre poble, es dediquen a criticar-lo, i més tenint clar que els problemes derivats d’esta sentència de les vivendes de Vergeret són una conseqüència directa de la seua gestió ”. Antecedents 
          El Pla de Defensa contra les Avingudes en les Comarques de la Safor sorgeix de la iniciativa de les Corts Valencianes, que, en la resolució 214/11, de 28 de setembre de 1989, insten les diverses administracions públiques competents en els àmbits estatals, autonòmics i local, a establir la cooperació necessària per a la redacció del pla director.
          Esta comissió va acordar, amb data 5 de març de 1991, encomanar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la contractació i direcció dels estudis tècnics necessaris per a l’elaboració del pla. Va ser elaborat el Pla de Defensa contra les Avingudes, que fou presentat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer davant la presidència de les Corts Valencianes el mes de desembre de 1999, aprovat pel Consell de Ministres el 24 de juliol de 1998 i publicat pel BOE l’11 d’agost de 1998. La Llei 10/2001, de 5 de juliol, del Pla Hidrològic Nacional preveu en l’annex II la llista d’inversions, les actuacions de laminació i millora de drenatge de la conca del riu Vaca, laminació i millora de la conca de la rambla Gallinera i laminació i millora del control d’avingudes en la conca mitjana del riu Serpis. 
          A més, com que són obres declarades d’interès general prioritàries i urgents, i declarades d’urgència, són d’aplicació forçosa, per la qual cosa l’ocupació dels terrenys no és cap impediment per a iniciar les obres



No hay comentarios:

Publicar un comentario