miércoles, 7 de diciembre de 2011

UNA CONSTITUCIO DESCAFEINADA

Constitucion espanola 1978.JPG  
En un del blogs locals, blaveret, critiquen el govern municipal per no haver celebrat el 6 de Desembre, i jo em pregunte, peró no tenim que estalviar?
Doncs escomençem per aquest acte, D'ÀMBIT I CELEBRAT JA, A NIVELL NACIONAL.
En altre, nacionalista, n'hi han opinants que no eu celebren perquè no es senten espanyols.
Doncs, Dilluns, en el Ple municipal es va fer referencia a dita festa, i sobra, es més, que es passe a Dilluns o a Divendres ésta o qualsevol altra festa d'este tipus, artificials que no tradicionals, tal i com proposem en altre article i defèn l'empresarial i jo crec, que la majoria de espanyols amb coneixement .
A més, jo tinc poques ganes de celebrar una constitució que :

Qualifica als espanyols en dos classes, els vascos, catalans i navarros, amb beneficis fiscals per uns suposats drets "histèrics" diria jo, que no històrics, donat que per dit cas els valencians, antic Regne i amb més solera que , no eu oblidem, " los condados catalanes", també seríem ,com ells, "de primera" , i els demés, a la cua.

Que permitix que dos partits com la meua estimada UPyD i EU , amb molts més vots que PNV, CiU o Amaiur, tinguen menys diputats en el cas de Esquerra que CiU, i en el de UPyD els mateixos o menys que els altres dos mentats.

O que l'alcalde i els concejals del meu poble no siguen els més votats directament pe poble en llistes obertes o per districtes, tirant al fem al mateix temps als vots dels partits que no superen el 5% dels vots, açi al poble les últimes locals més dels 800 vallers que li votaren a Alternativa, Gent o Iniciativa, sobre un 8 % dels vots totals, es dir, un concejal que algú té furtat a esta gent.

O que perpetue 17 sistemes sanitaris o judicials, que ens porten a que el fallescut fill d'un amic vaja tardat més de 30 hores en tornar al seu poble per haver mort en altra comunitat, ni que haguera mort a França o Islandia.

        I més, i més, i més, peró, així i tot, la deguem celebrar : perquè gracies a ella portem de 36 anys de, menys o manco estabilitat , menys o manco pau i llibertat si no fora per la ETA, menys o manco tolerància entre els espanyols, i moltes coses bones més que superen a les males : perquè si al fi i a la cap eu fiquem en una balança , esta s'inclinaria cara a la part positiva, i això es el que importa.



        Signat, Enrique Estruch i Ferrando, a tìtol particular, en nom de ningù més qu'ell peró segur compartit .






4 comentarios:

  1. I perque l'hem de celebrar ara si mai l'hem celebrada?

    ResponderEliminar
  2. Perque es el que es unix als que ens considerem espanyols perque som valencians, i valencians perque som espanyols?

    ResponderEliminar
  3. Aleshores cadascu es lliure de celebraro en sa casa!

    ResponderEliminar
  4. Alguns fins i tot, del actual govern, entonarán el car al sol,fins fa ben poc eu feien entre güisqui i güisqui en un xalet a la platja...

    ResponderEliminar