viernes, 15 de marzo de 2013

UNA BONA NOTICIA EN TEMPS DE CRISI

I es que en comentaben ahir que Federico Giner S.A. s'ha quedat una contrata amb la Generalitat de Catalunya que li reporta treball per a un muntó de temps, a més d' un pedido que ha acabat amb Andalucía.
Ara esperem que no tinga problemes en cobrar, em diuen també al respecte que de moment tot va bé  .

Si es bò el que les nostres empreses tinguen treball, més encara si son grans com Giner, que tants llocs de treball ha creat , crea i esperem seguisca creant, doncs es un del pilars de l'economía local, que ha passat i està passant per una època molt crítica . 

4 comentarios:

  1. Es veu que lo de cobrar t'ho ha dit la empresa, perquè els treballadors ja farts dels endarreriments li han fet un ultimàtum a l'empresa, si no paga en 15 dies eixiran al carrer. Hi ha treballador que li deuen prou mesos, apart dels que estan mig any treballant i l'altre mig cobrant de l'atur, des de l'acord que tingueren des de l'ERO. Açò en boca d'un familiar directe que treballa allí.
    Sembla que com a molts grans empreses han invertit els guanys dels anys bons en patrimoni familiar i ara el poc que treballen per a pagar despeses de la empresa i proveïdors. I els treballadors que havien de ser els primers son els últims. Molt greu com s'aprofiten en crisi de la necessitat de la gent.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Per que no ha de poder un empresari comprar patrimoni per a ell amb els beneficis de la seua empresa?
      Els treballadors si que han comprat patrimoni per a ells amb el jornal que els ha pagat l'empresa pel seu treball.
      Si hi ha beneficis l'empresari compra patrimoni i el treballador compra patrimoni.
      Que vols que, si hi ha perdues, l'empresari venga patrimoni per a que el treballador compre més patrimoni?
      No estic d'acord. Igual de dret te l'empresari como el treballador a comprar i a mantindre el seu patrimoni.

      Eliminar
    2. Jo no dic que l'empresari no compre patrimoni ni no el tinga, però que no diga que la empresa no té per a pagar sous i si per a treballar, i que no té prou feina o els clients no li paguen o els bancs no li deixen, quant pot aguantar gràcies al matalàs que té al darrere en forma de patrimoni "familiar". El que passa és que és més barat que subvencione la mà d'obra a la empresa que pagar més interessos al banc o que posen més diners els amos. Els treballadors també en posen quan no cobren, i no estan obligats a això, ni legalment, ni moralment. En el seu dia ja decidiren no ser empresaris ni accionistes, pel que quan l'empresa guanya més, ells segueixen cobrant el mateix.
      I per això com tú dius que tots tenim el mateix dret, el treballador té dret a cobrar al dia i els despedits per l'ERO a cobrar el que se'ls dega, a banda del gran favor que li ha fet el govern a les grans empreses amb la nova llei laboral, i la gran burla posterior del govern al poble obrer que l'haja votat.
      Si hi ha pèrdues, es paguen, com paguem tots. Evidentment quant els pobres desgraciats les tenim, les saldem o ens enbarguen. Al que té patrimoni i és morós, per al qui li deu sempre ha sigut un caradura, i açò val per a amos i currantes. Tampoc les pèrdues no les gestiona el treballador, se n'haurà de fer càrrec l'empresari igual que després s'en farà càrrec dels beneficis. És el joc de la empresa, el que passa és que sempre el més poderós posa les normes i juga amb avantatge, i quant no li convé les incompleix o les canvia. No fa molta gràcia vore empresaris que diuen no et poden pagar i a l'endemà els veus anar-se'n de viatge a Punta Cana o amb un cotxe de luxe més gran.
      I el treballdor, amb el seu sou podrà adquirir patrimoni, bufar-se'l, o com faran la gran majoria comprar menjar als xiquets i tirar endavant una família, són els seus diners i pot fer el que vullga. No vullgues comparar els drets del que li deuen i del que deu, perque està clar que el que deu no té dret sino obligació.
      Per a mí, el bon empresari sap que el primer actiu de la seua empresa són els treballadors i procurarà per ells primer que ningú. Si nó no pots després demanar-los res. I el món de la empresa va cap ahí, sino mireu com FG i altres empreses s'han quedat estancades, no és només per falta de "pedidos" sino de mentalitat. És per això que a Espanya falta tanta cultura empresarial i de la feina, ací cadascú va a la d'ell.
      Crec que la gran majoria no estarà gens d'acord amb tú, el problema és la por del treballador davant l'empresari que, per ser el que té els diners a les mans i amics al poder, creu que pot fer i des-fer com vullga. I damunt enganyant al treballador, perque molts quasi mai van de cara i juguen amb la bona voluntat o amb la por del treballador. Mentres els deixem jugar així, no hi hauran treballadors lliures ni empresaris honrats.
      I després diguem dels polítics!!

      I dit açò, remarcar que igual que diuen que no tots els polítics són iguals, tampoc tots els empresaris són roins, però en general els falta molt a millorar a estos dos colectius.

      Eliminar
  2. Efectivamnet, així es, conec la situació .
    El problema, em diuen, es que es cobra de les administracions per tranferència bancaria i el banc automàticament es cobra el que li deuen, per el que no en veuen ni uno, i a més no es dona més financiació .

    Ara, jo ni pose ni lleve, sols assenyale el que una bona font rés sospitosa em diu ( i dic poc en principi sospitosa perquè a ell es ú dels que li deuen també), i em quede en el fet i eixe es l'espirit i el fons i motiu d'este article, de que tinguen pedidos, cosa que fins fa poc no teníen o insuficienment, perquè serà l'unica forma de que tot el mon cobre.

    ResponderEliminar