jueves, 14 de marzo de 2013

Article d'opinió : HABEMUS PAPA

Ahir coneguerem al nou Papa , un argentí que ha pres el nom de Francisco I .

Com a persona no massa per no dir gens practicant ni creient en el sistema eclesial, però al que afecta vullga o no vullga quí es o quí no el líder espiritual de milions de persones arrreu el mon i de la majoría dels meus conciudatans espanyols i europeus, pense que :

Per un costat es bo el que el nou Papa siga sudamericà, doncs l'esglesia en estos països es més propera al poble , més de treballar a peu de canyò . A més es jesuita, ordre  que es caracteritza per això.

Però per un altre pareix ser una persona prou conservadora, molt major, i sobre ell planeja a més l' ombra del apoyo o al menys la complacencia amb la dictadura argentina . I pense que una esglesia que cada vegada està mes llunyana de la realitat i per aixó dels ciudatans en general i des jovens en particular, necessitaría en estos moments d'un líder més jove i més progresista en temes com els matrimonis entre homosexuals, l'abort o els divorcis, en els quals temes este nou Papa està totalment en contra  .

Però bó, es la meua opinió i no al pareixer la del "espitir sant " que ha guiat els cardenals en esta elecció , i contra el desig divi poc podem fer i dir els humans ...

Signat, Enrique Estruch i Ferrando .

2 comentarios:

  1. Pues jo Enqrique crec que este home va a canviar la política que fins avui havia imperat al Vaticà. És jesuita, allunyat de l'ambient de la cúria i que ha fet una gran llavor a Argentina.....a pesar dels Kichner. Esta vesprada en una misa a la capilla sixtina ha fet un discurs votant-se tot tipus de protocol i diguent que l'Esglèsia es fa caminant i qui es pare pues ja ho sap. És un simple gest ho sé però anem a vore este de qué és capaç. Espere no equivocarme.

    ResponderEliminar
  2. Es un bon home i segur que será positiu.

    ResponderEliminar