miércoles, 27 de marzo de 2013

EDITORIAL: Jamón, jamón ...

Y es que hay mucho fariseismo en este mundillo de famosos y famosillos que se llenan la boca hablando de los parabienes del sistema público y calificándose por ello como"progresistas" y tachando a los que no comparten sus ideales de "fascistas" o similares.

Y saco el tema a colación por dos noticias referidas a una misma familia de famosos actores, definidos por todo el mundo como el "sumsum corda" del progresismo, militantes conocidos de izquierdas, habituales de las manifestaciones por las causas sociales, etc. , pero que a la hora de la verdad no demuestran con sus hechos lo que en teoría defienden :

-  Por una lado ante la quiebra de un negocio familiar de hostelería no han dudado en aplicar un ERE a sus trabajadores, con todos los beneficios que este conlleva, según dicen sus afines ideológicos, para los empresarios pero de mal para los trabajadores,  el cual al parecer han retirado al hacerse pública la denuncia de éstos del tema. Pero vamos a ver : ¿ No os definís como simpatizantes de Izquierda Unida? ¿ Y que piensa este partido sobre los ERE'S ? .

- La "cabecilla" del clan, la madre, está ingresada en un hospital madrileño. Cabría que pensar que estará en uno público, que es lo mejor para nuestra salud según afirman también sus afines ideológicos . Pues no, la señora está ingresada en la Ruber Internacional, una de las clínicas con más renombre y por lo
tanto más cara de España . Pero vamos a ver también, ¿ No quedamos en que hay que potenciar y reforzar la sanidad pública española ? ¿ Y que mejor método para ello que usarla y con ello dar ejemplo?   Tampoco nos tiene que extrañar pues su nuera yá eligió esta clínica para parir .

¿ Y de quienes estamos hablando ? Una pista : JAMON , JAMON...

I és que hi ha molt fariseisme en este món de famosos i famosets que s'omplin la boca parlant dels enhorabones del sistema públic i qualificant-se per això como"progresistas" i ratllant als que no compartixen els seus ideals de "fascistas" o semblants. 


I trac el tema a col·lació per dos notícies referides a una mateixa família de famosos actors, definits per tot el món com el "sumsum corda" del progressisme, militants coneguts d'esquerres, habituals de les manifestacions per les causes socials, etc. , però que a l'hora de la veritat no demostren amb els seus fets el que en teoria defenen :


 - Per una costat davant de la fallida d'un negoci familiar d'hostaleria no han dubtat a aplicar un ERE als seus treballadors, amb tots els beneficis que este comporta, segons diuen els seus afins ideològics, per als empresaris però de mal per als treballadors, el qual segons pareix han retirat al fer-se pública la denúncia d'estos del tema. Però ha veure : No vos definiu com a simpatitzants d'Esquerra Unida? I que pensa este partit sobre els ERE'S ? . 


- La "cabecilla" del clan, la mare, està ingressada en un hospital madrileny. Cabria que pensar que estarà en un públic, que és el millor per a la nostra salut segons afirmen també els seus afins ideològics . Doncs no, la senyora està ingressada en la Ruber Internacional, una de les clíniques amb més renom i per tant més cara d'Espanya . Però ha veure també, No quedem en que cal potenciar i reforçar la sanitat pública espanyola ? I que millor mètode per a això que usar-la i amb això donar exemple ? . Tampoc ens ha d'estranyar perquè la seua nora ja va triar esta clínica per a parir . 


I de qui estem parlant ? Una pista : " JAMON , JAMON" ...


15 comentarios:

  1. Parlant de progres que en tocar-los els diners, de repent resulta que són liberals, saps de quin bando ets tú? I dit això, saps quants bàndols hi ha? Esquerra i dreta? Comunistes i feixistes? O només dalt i baix? Per aclarir-nos i aclarir-te, pots fer-ne ús d'un enllaç on ens situen depenent de les respostes a una enqüesta, és al següent lloc:

    http://www.politicalcompass.org/es/index

    Jo la he feta i he respirat tranquil, m'han posat més a prop de Ghandi i el Dalai Lama i a l'altre extrem que la Tatcher o el Bush.
    Estaria bé que els governants locals la feren individualment i ho publicàren al BIM d'abril. Sé que Enrique ho farà i donarà ací el resultat. És l'únic transparent i preocupat per la ciutadania que ho demostra amb fets. Vorem els demés.

    ResponderEliminar
  2. Ja el tinc fet i també estic un poc més arrimat a lo social que a lo lliberal, algo que no em sorprèn perquè ningú es coneix millor que ú mateix, diguen el que diguen els demés sobre si ú es acò o allò .

    ResponderEliminar
  3. No ens feu parlar, que tots tenim un passat.

    Els dos sou homes d'empresa, i als dos vos conec coses que heu fet pel be de les vostres empreses...i que no estarien massa a prop del Dalai Lama o de Ghandi.

    Com diria Enrique....¿que opinen els lectors?

    P.S.: Conste que no estic diguent que fereu coses mal fetes, simplement, coses pel be de les vostres empreses.

    ResponderEliminar
  4. Conta, conta i explicat. Segons dius, lo correcte es que es facen coses EN CONTRA de les empreses no?
    Sembla que t'has explicat malament, hauràs volgut dir a favor de les empreses i en contra de... treballadors, be comú, hisenda, la competència, medi ambient... no se, no se m'ocurreixen mes coses. Per això, conta'ns i ixirem de dubtes en el fet concret a que el refereixes. Ací estem per a dialogar-ho tot. No com a altres llocs. I si no dius res mes, crec deuries demanar excuses als acusats, només per educació.

    ResponderEliminar
  5. Pues jo sóc un lliberal convençut, defensor del lliure mercat, de la desregularització de determinats sectors i d'una administració al severi del ciutadà, no al revés.
    Sé que no vos agrada però és el que un servidor pensa. Ho dic sense complexos i des de la convicció més absoluta.

    Gràcies

    ResponderEliminar
  6. Por em fan els liberals i mes els que diuen ser d'esquerres o progressistes. Qui diu obertament ser liberal sol ser liberal per a d'ell i opressor dels demés. A l'obrer, al treballador, al pobre i als desgraciats tambe els agradaria ser lliberals, pero al càrrec d'una bona empresa o amb la butxaca ben plena. Pocs entenen un empresari o persona influent que mire pel be comú, en quant essència deuria ser una persona que mira per la societat i la classe obrera, sense els quals no te motiu de ser. Altra cosa que marca la realitat es que s'en solen aprofitar de la seua postura de poder i adapta el seu entorn (política i mercat) a la seua conveniència. D'ahi naix el liberalisme.
    O siga, per a mi dir-se liberal d'esquerres es com dir soc catalaniste i del Reial Madrid. No cola per cap costat.
    Altra historia es el nacionalisme, pero ja no te res a vore amb ideologies polítiques.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si busques bronca no la vas a trobar. Quan uno recurrix a l'insult es retrata a si mateix. Que els lectors del blog traguen les seves conclusions.

      Per cert jo mai he dit que siga ni d'esquerres ni progressista. Per a mi són dos vocables buits de contingut. Com deia Anguita: "programa, programa,programa".

      Bones Paques a tots.

      Eliminar
    2. Ni busque bronca ni vaig contra ningú. No tinc el plaer de coneixer-te (almenys pel pseudònim), pero si la meua definició de liberal te la prens com un insult, deus tenir algun problema, jo ho dic en sentit general, qui s'ha donat per aludit has estat tu, quan no t'he nomenat en cap instant. Si vols ser protagonista només puc dir-te que pels teus comentaris em sembles de la corda del Bloc, on no cassaria massa amb les idees mes liberals com les teues, encara que cada vegada ho tinc menys clar. De totes maneres, per si m'equivoque demane disculpes de bestreta i t'emplace que faces el test de situació política personal que anomene al primer comentari i si vols ens contes el resultat, per tal de coneixer-te una mica millor.

      Eliminar
    3. Sóc el que tu dius que és Richard Gere però no és ell. És Michael Douglas representatnt el personatge GORDON GEKKO.

      Salutacions.

      Eliminar
  7. Enrique, i tu crítiques que vagen a un hospital privat?
    Tu, que a tot aquell que ha volgut escoltar-te, no has parat de repetir-li que amb tu, la teva asseguradora mèdica ha perdut fins els cabells, de tant que l'has utilitzada?
    D'això jo en dic ser hipòcrita.

    ResponderEliminar
  8. Enrique Estruch i Ferrando29 de marzo de 2013, 11:48

    Però resulta que jo no soc ningún paladí de la defensa de la sanitat pública, ni faig bandera amb este tema, ahí la diferència, o no ?

    ResponderEliminar
  9. Jo al Sr. Rei, l'he sentit alabar la sanitat pública, lo bé que funciona, la poca llista de espera que hi ha... i quan l'interessa l'utilitza, i quan no, a la privada.
    Si ho fa el Sr. Rei, ho podem fer tots, familia Bardem inclosa.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enrique, com a qualitat professional, com a sistema, o com ambdues coses? Són conceptes molt diferents...

      Eliminar
  10. Pues Bardem, o tots, quedareu com el sr. Rei. Si que haveu caigut baix, ja posats compareu-se també amb l'Urdangarin o amb les beates de les infantes.

    ResponderEliminar