martes, 26 de marzo de 2013

NOTICIES LOCALS ARREPLEGADES EN LA WEB MUNICIPAL


El cementeri municipal aplica el nou horari d’estiu
WEB-CEMENTERI_MUNICIPAL
Amb l’entrada del mes d’abril, el cementeri municipal de Tavernes de la Valldigna canvia l’horari d’atenció al públic

Amb el canvi d’estació i de mes, des del dilluns 1 d’abril el nou horari del cementeri municipal de Tavernes serà de dilluns a dissabte, de matí de 10 a 13 hores, i de vesprada de 17 a 20 hores.
Els diumenges i els festius, el nou horari del cementeri serà de matí de 10 a 13:30, mentre que de vesprada el recinte estarà tancat.



Les falles Cambro, Portal, Dula i Prado han guanyat els quatre premis a l’ús del valencià atorgats per l’Ajuntament de Tavernes


AJUNTAMENT
El Gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha atorgat els premis a l’ús del valencià en les falles 2013, seguint el mateix procediment que en anteriors edicions. Estos guardons van acompanyats d’uns premis en metàl•lic de 1.000, 700, 500 i 300 euros, per al primer, segon, tercer i quart classificat, respectivament.

El primer premi, dotat amb 1000 euros i banderí acreditatiu, l’ha guanyat la falla Cambro. El segon premi, dotat amb 700 euros i banderí acreditatiu, l’ha obtingut la falla Portal de Valldigna, mentre que el tercer premi, dotat amb 500 euros i banderí acreditatiu, ha anat a parar a la falla La Dula. El quart premi l’ha aconseguit la falla Prado.
El jurat ha estat format per tres persones: el dinamitzador lingüístic de l’Ajuntament, una persona designada pel regidor de promoció lingüística i una altra per la Junta Local Fallera. S’ha valorat l’ús i la qualitat del valencià en els llibrets de la falla, en els monuments gran i infantil, i en la retolació dels casals.
Este premi té una gran acceptació en el món faller perquè ja són molts anys de presència en la festa vallera i és un guardó que les totes les agrupacions volen tenir en els seus casals. En este sentit, l’Ajuntament considera que es complix l’objectiu principal: que el valencià siga la llengua del món fester i, a més, una llengua de qualitat.
El jurat ha volgut destacar la bona qualitat tant dels llibrets com de la retolació de monuments i casals, que ha fet ben difícil triar els guanyadors. A banda de felicitar els premiats, vol també animar els que no han aconseguit premis a millorar el nivell per tal que l’any que ve puguen estar entre els guardonats.
L’excel•lent nivell de valencià de les falles de Tavernes es pot comprovar també en la presència destacada que han tingut en els premis que organitza la Conselleria d’Educació, en què totes les falles han estat premiades .
.

7 comentarios:

  1. La noticia del valencià arriba molt tard. 9 dies despres de l'entrega de premis.
    Podrien haber repartit premis per a totes les 6 falles del poble i no sols per 4, eren 2.500 € a repartir que son molts € per a estos temps peró, com diuen pel carrer, tenen diners pel que volen.

    ResponderEliminar
  2. Home (o dona), dic jo que si els premis eren per l'ús del valencià, els hauran donat en funció de això...del us del valencià, no creus?
    Sí els hagueren repartit equitativament, no serien un premi, serien una subvenció.
    I d'això, que jo sàpiga, les falles ja en tenen.

    ResponderEliminar
  3. No has entes al primer comentariste. Crec que volia dir repartir per a totes led Falles. Example 900 600 400 300 200 100. Lleves un poc als primers i dones un poc als altres. Ja que han llevat subvenció que premien a tots.

    ResponderEliminar
  4. De totes maneres es converteix en una subvenció, com si obligaren a usar correctament la llengua a traves de les clàusules del conveni entre Ajuntament i falles. Simplement li donen mes a qui mes s'ho treballa. Propose també premis a les falles per qui treballe en part del monument, o ser mes eficient en la neteja o complir els horaris cadascú al seu barri. Quan a un li toquen els diners de repent es pot fer molt mes curios i educat.
    També ara diran en la Passeig i la Via que no els toca mai el premi del valencià per ser les de dretes, i els demés diran que no s'esforcen en això perquè ja tenen massa diners.

    ResponderEliminar
  5. Lo que no entiendo es que este Ayuntamiento, que siempre dice que no hay dinero, incremente en 1.000€ (un 66,6%)los premios del Valenciano en las Fallas cuando nadie se lo ha pedido ni es necesario y, por otro lado, niegue ayudas a otras asociaciones, clubs o ONG's locales,.... que me consta que han ido a pedir ayudas mucho menores y les han dicho que no tienen un duro.
    Como muchos comentaristas dicen: "Dinero hay para lo que quieren"

    ResponderEliminar
  6. 1.000 € ni van ni venen, pero es fa per a deixar constància del que defenen i de qui mana. De totes maneres, tot tampoc es defensa ni s'arregla sols amb diners.

    ResponderEliminar
  7. Com diu l'administrador, totes les falles valleres van tenir premi del valencià per la Conselleria, quedant 2ª i 4ª la Passeig i la Via, que a nivell local "no han rascat bola". Això com és? El jurat és a València de Lo Rat Penat i a la Vall de l'IEC?

    ResponderEliminar