sábado, 12 de mayo de 2012

NOTES DE PREMSA REBUDES DEL GABINET DE PREMSA DEL AJUNTAMENT

El director general d’Obres Públiques, Vicente Dómine, i l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, han visitat l’avinguda de la Marina

Este divendres 11 de maig, de matí, el director general d’Obres Públiques, Projectes Urbans i Habitatge, Vicente Dómine, acompanyat per l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, membres de la corporació municipal, representants de l’empresa contractista, associacions, entitats i veïns en general, han visitat la reurbanització de l’avinguda de la Marina de la platja de Tavernes.

Abans de la visita, el director general, Vicente Dómine, ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, Jordi Juan, i els regidors M. Carmen Canet, Víctor Borràs i Vanessa Martí. S’han reunit en la sala de comissions de l’Ajuntament de Tavernes per a parlar del diferents temes d’interès local que són competència de la Direcció General d’Obres Públiques i diferents convenis de col·laboració entre Conselleria i Ajuntament.

En esta reunió s’ha posat data a una pròxima trobada, a finals d’este mes de maig, que tindrà lloc en les oficines de Demarcació de Costes, a València, per a tractar de l’execució del col·lector final de l’avinguda de la Marina de la platja de Tavernes. 

Després s’han dirigit a la platja de Tavernes, on, juntament amb la resta de participants, entre les quals hi havia membres de la corporació municipal, tècnics de Conselleria i municipals, representants de diferents associacions i col·lectius locals, han visitat part de l’avinguda, fins a arribar al final, a l’altura del restaurant Lluna Park, on s’han realitzat uns parlaments després de L'explicació del projecte de reurbanització.


Tant el director com l’alcalde han coincidit en els seus parlaments a l’hora d’expressar la importància que una obra d’esta envergadura, de quasi dos milions d’euros, suposa per al turisme com a motor de l’economia local. Vicente Dómine ha agraït a les corporacions actual i anterior la col·laboració total amb la Generalitat per a millorar les infraestructures de la platja de Tavernes de la Valldigna amb esta obra del Pla Confiança. 


Josep Llàcer, regidor d'esports
La Regidoria d’Esports ha revisat les subvencions esportives i adapta els convenis a l’actual situació econòmica

L’Ajuntament de Tavernes ha revisat tots els convenis amb els 19 clubs i entitats esportives per a poder adaptar-los a la situació econòmica en què es troben les arques municipals, fruit de l’herència de l’anterior corporació. La mesura és temporal fins que les mesures d’ajust econòmic donen els seus fruits.

Eixa situació ha obligat a replantejar-se les condicions de les subvencions i a prendre mesures d’ajust. Així, s’han revisat a la baixa tots els convenis entre el 17 i el 100 % en alguns casos concrets.

El regidor d’Esports, Josep Llàcer, ha afirmat que “esta irresponsabilitat en el control de la despesa ha dut a l’actual equip de govern a prendre decisions molt dures i difícils en matèria econòmica. Totes les partides pressupostàries han estat reduïdes un 30% per tal d’adaptar les despeses als ingressos reals que té l’Ajuntament. És per això que enguany els convenis esportius s’han vist rebaixats en una xifra global aproximada del 30%”.

Així, a l’hora de revisar els convenis amb els clubs esportius s’ha tingut en compte que les activitats tinguen repercussió pública i un gran interés general i social, i que, en cas de fer-les l’Ajuntament, representaren un cost econòmic.

La partida pressupostària de la Regidoria d’Esports dedicada a les subvencions esportives ha anat reduint-se els darrers anys de forma considerable. Mentre que el 2005 l’import subvencionat va ser de 103.849 euros i va arribar a l’import màxim en 2008 amb 107.165 euros, ja en 2009 va patir una davallada fins als 97.100 euros.

Llàcer ha expressat que “el que té clar el govern de Tavernes és que no ens podem gastar el que no tenim. I així ho he transmès als presidents i juntes directives de tots els clubs esportius de Tavernes. Hem de ser conscients que estem patint un moment econòmic molt greu i que hem de col·laborar tots per a eixir avant i solucionar esta situació tan dolenta en què es troba l’Ajuntament de Tavernes”.

El regidor d’Esports ha informat que “l’endemà d’aprovar-se el pla d’ajust, l’equip de govern va convocar totes les associacions i clubs esportius per a explicar-los com es veurien afectats i els motius pels quals ens veiem obligats a prendre estes decisions”.

En 2011, en plena crisi econòmica i en any electoral, amb Tavernes situada com la tercera ciutat de la província de València amb el nivell més gran de dèficit, es van apujar les subvencions directes esportives fins als 105.062 euros.

“Des d’ací” ha continuat el regidor d’Esports Josep Llàcer “vull agrair la comprensió i bona predisposició de tots els presidents i juntes directives dels clubs a col·laborar i a explicar a tots els esportistes, socis i simpatitzants els motius que ens han portat a prendre estes mesures. La mesura serà temporal i esperem que els esforços que estem fent en estos moments ens portaran a recuperar l’estat financer de l’Ajuntament i, en conseqüència, a revisar a l’alça els convenis esportius en els pressupostos dels pròxims anys.”

Enguany, amb el pla d’ajust al qual s’ha acollit Tavernes segons les pautes marcades pel govern estatal, la subvenció directa als clubs esportius és de 72.750 euros.

Cal destacar que no hi estan incloses les despeses de llum i gas municipal, que estan al voltant de 60.000 euros anuals.



Este diumenge 13 de maig concert de Liska Brass Trio en la Casa de la Cultura de Tavernes


Organitzat per la Universitat de València, Centre Internacional de Gandia i l’Ajuntament de Tavernes, tindrà lloc un concert de Liska Brass Trio este diumenge en la Casa de la Cultura

Serà este diumenge a les 20:00 hores de la vesprada en la Casa de la Cultura de Tavernes. Amb la col·laboració de la Fundació Universitat de València, patronat d’activitats musicals, i el patrocini del Grup Santander, tindrem l’oportunitat de presenciar un concert del trio Liska Brass Trio.

El trio està format per Ignacio Montero, trompa, Borja Martínez Alegre, trompeta, i  Alejandro Ruiz Alegre, trombó.
#














#






No hay comentarios:

Publicar un comentario