MANIFEST

 La crisi política, institucional i de valors que patim en Espanya i al sud d’Europa, té una significació i una duresa especials en la Comunitat Valenciana. Els valencians som hui un paradigma, al nivell internacional, de governs sense nord, aliens a les necessitats reals dels ciutadans, amb polítiques de saló, grandiloqüents i efectistes, dirigides per uns pocs per a uns pocs, amb una gestió econòmica de conseqüències tràgiques (presents i futures).
 La Comunitat Valenciana patix també un dèficit estructural de dimensions enormes. El nostre encaix de segona en l’Espanya de les autonomies va marcar un posicionament subsidiari en el conjunt de l’Estat. El nostre pes específic i la nostra influència (i la de les nostres institucions) han esdevingut absolutament residuals en el disseny del model de convivència i en la presa de decisions estratègiques a qualsevol nivell.
 És per això que, els qui FIRMEM AVALL, apostem fermament per la consolidació d’un ESPAI DE CENTRE DEMOCRÀTIC VALENCIÀ, d’obediència estrictament valenciana, que tinga com a objectiu únic la defensa dels interessos del poble valencià, de Vinaròs a Oriola, amb la vocació inequívoca de governar i de construir una Comunitat Valenciana moderna, capdavantera, innovadora i productiva al voltant de 5 eixos fonamentals:
 -        Polítiques d’estímul de l’activitat econòmica. Molt més enllà de l’austeritat i prioritzant allò que és verdaderament important, necessitem aplicar urgentment polítiques de tracció econòmica per al nostre teixit productiu. Els nostres comerciants, emprenedors i empreses menudes i mitjanes requerixen mesures facilitadores de la incentivació, reals i directes.
 -        Polítics nous, formes noves de fer política. La regeneració de la política, a través d’una reforma profunda, és molt urgent si volem ser una societat sana. Els partits tradicionals, pels seus interessos corporatius, es demostren incapaços d’aplicar els canvis necessaris. Les nostres institucions han de ser el model d’una societat honrada i transparent; no hi poden haver imputats. La insistència d’eixos partits en les pràctiques antigues i opaques i la seua complicitat amb els corruptes taquen les nostres institucions, la política i la confiança de la societat valenciana. A més de la transparència, hem d’aprofundir en la democràcia; per exemple, cal un sistema electoral més just, més representatiu i amb llistes obertes. Per a començar, cal recordar que els ciutadans valencians (i no una persona o la direcció d’un partit) tenim el dret a triar qui ha de ser el president que ens governe.
 -        Pacte per un finançament just. El finançament de la Comunitat Valenciana és injust i insolidari. Necessitem un marc nou, més ample i amb més autonomia, que ens permeta afrontar tots els reptes de futur que tenim els valencians. Per una política econòmica més eficient, més pròxima, més transformadora i més sostenible, amb més recursos (i millors) al servici dels ciutadans. La solució per a la nostra situació econòmica no és un rescat puntual, sinó un pacte que ens possibilite gestionar els nostres recursos de manera responsable.
 -        Pes específic real dels valencians en Espanya i en la UE. Volem representar un poder valencià autèntic que siga capaç de formar part decisiva de les decisions importants que ens afecten, ja siga en Espanya, en Europa o en el món. Volem defendre els interessos valencians en primera persona.
 -        Reconeixement del poble valencià. El poble valencià, la Comunitat Valenciana, com consagra el nostre Estatut, és una nacionalitat històrica i per això hem d’avançar en el nostre autogovern. Tornar competències a l’Estat, com proposa algú, és un menyspreu al nostre poble i és el resultat de posar els interessos dels partits d’àmbit estatal, sucursalistes, per damunt dels interessos dels ciutadans valencians. La nostra identitat no es defén amb paraules buides ni amb la crispació, sinó amb fets i amb polítiques dirigides a potenciar-la i a cohesionar la societat valenciana.
Més informació en Unitsxvalencia.com